open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 569/2938/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 лютого 2020 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Крижова О.Г. з участю представника Рівненської митниці Опанасика С.М., розглянувши справу, яка надійшла з Рівненської митниці про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Теребежів, Столінського району, Республіки Білорусь, громадянина Білорусії, не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного Кодексу України, -

В С Т А Н О В И В :

30 січня 2020 року о 17 год. 56 хв. у зону митного контролю МП «Городище» Рівненської митниці ДФС у напрямку «в`їзд на митну територію України» в пішому порядку переміщувався громадянин Республіки Білорусь ОСОБА_1 , який слідував з Республіки Білорусь в Україну в приватних справах.

В ході проведення митного контролю громадянина ОСОБА_1 були виявлені приховані від митного контролю з використанням способів, що утруднюють їх виявлення, 22 пачки цигарок з фільтром, з них: 20 пачок торгової марки «МІ King Size Classik -Red» (виробник Al Matuko Tobacco со. FZE.P.O. 4936, Fujairah, U.A.E.) з написами «Только для продажи в магазине беспошлинной торговли» та 2 пачки марки «NZ» виробництва ОАО "Гродненская табачная фабрика "Неман", без акцизних марок та написом " Только для продажи в магазине беспошлинной торговли". Тютюнові вироби були приховані ОСОБА_1 у шкарпетках, під брюками, які були вдягнені на ньому, та карманах верхньої куртки. На вимогу посадової особи ОСОБА_1 особисто пред`явив приховані від митного контролю цигарки.

Тютюнові вироби належали громадянину ОСОБА_1 та були придбані ним у магазині безмитної торгівлі для продажі на території України.

Враховуючи положення ч. 1 ст. 257 Митного кодексу України, декларування здійснюється шляхом заявления за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення.

Даний товар при усному опитуванні ОСОБА_1 заявлений не був.

Відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 29.05.2013 року №390 «Про визначення пунктів пропуску через державний кордон України, через які здійснюється переміщення підакцизних товарів, та визнання такими, що втратили чинність деяких актів Кабінету Міністрів України» пункт пропуску «Городище» Поліської митниці Держмитслужби відсутній у Переліку пунктів пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення, через які здійснюється ввезення на її митну територію алкогольних та тютюнових виробів, на які встановлено акцизний податок.

Таким чином, громадянин України ОСОБА_1 намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з використанням способів, що утруднюють їх виявлення тютюнові вироби марки «М1 King Size Classik - Red», виробник A1 Matuko Tobacco со. FZE.P.O. 4936, Fujairah, U.A.E. у кількості 20 пачок та 2 пачки марки «NZ» виробництва ОАО "Гродненская табачная фабрика "Неман", без акцизних марок та написом " Только для продажи в магазине беспошлинной торговли".

Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився про час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином.

Представник Рівненської митниці в судовому засіданні матеріали про порушення митних правил підтримав і просить застосувати до ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, передбачене санкцією статті, за якою кваліфіковано її дії.

Заслухавши представника Рівненської митниці, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що в діях ОСОБА_1 міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України.

Вина ОСОБА_1 підтверджується матеріалами адміністративної справи, в тому числі протоколом про порушення митних правил № 0072/20400/20 від 30 січня 2020 року який відповідно до ст. 495 МК України є доказом у справі про порушення митних правил, поясненнями ОСОБА_1 в протоколі про адміністративне правопорушення та іншими матеріалами справи.

Частиною 1 статті 257 Митного кодексу України передбачено, що декларування здійснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.

Відповідно до ч.1 ст.251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

З врахуванням наведених обставин, суд приходить до висновку про наявність в діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України та вважає за необхідне накласти штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Керуючись ст.33 КУпАП, ст.ст.489,495,497-498,527-529 Митного кодексу України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Визнати виннимОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за ч.1 ст.483 Митного кодексу України та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 550 (п`ятсот п`ятдесят) грн. 00 коп. з конфіскацією в дохід держави тютюнових виробів марки «М1 King Size Classik - Red», виробник A1 Matuko Tobacco со. FZE.P.O. 4936, Fujairah, U.A.E. у кількості 20 пачок та 2 пачки марки «NZ» виробництва ОАО "Гродненская табачная фабрика "Неман", без акцизних марок та написом" Только для продажи в магазине беспошлинной торговли"

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір в сумі 420 грн. 40 коп. (чотириста двадцять грн. 40 коп.).

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови до Рівненського апеляційного суду через Рівненський міський суд.

Суддя Рівненського міського суду О.Г. Крижова

Джерело: ЄДРСР 88111570
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку