open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 578/103/19

Провадження № 1-в/575/8/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 березня 2020 р. смт. Велика Писарівка

Великописарівський районний суд Сумської області

в складі: судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Велика Писарівка клопотання Державної установи «Конотопський виправний центр №130» про уточнення початку строку відбування покарання засудженого ОСОБА_4 ,

у с т а н о в и в :

Державна установа «Конотопський виправний центр №130» звернулася до Великописарівського районного суду Сумської області із клопотанням про уточнення початку строку відбування покарання ОСОБА_4 .

Посилається на те, що вироком Великописарівського районного суду Сумської області від 19 грудня 2019 року ОСОБА_4 було засуджено за ст.332 ч.3 КК України,із застосуванням ст.69 КК України до покарання у виді обмеження волі строком три роки шість місяців без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією належного йому майна. Остаточне покарання ОСОБА_4 призначено засукупністю вироківвідповідно дост.71КК Україниу видіобмеження волістроком трироки шістьмісяців безпозбавлення праваобіймати певніпосади чизайматися певноюдіяльністю,з конфіскацієюналежного йомумайна,приєднано невідбутепокарання увиді штрафув сумі116100,00гивень завироком Зарічногорайонного судум.Сумивід 26.06.2018стосовно ОСОБА_4 за ч.3ст.332КК України,яким йогозасуджено допокарання увиді штрафув розмірі119000гривень,та відповіднодо ст.72ч.3КК Україниданий вироквиконувати самостійно.

У резолютивній частині даного вироку зазначено, що строк відбування покарання ОСОБА_4 рахувати з дня його затримання, а засуджений ОСОБА_4 прибув до виправного центру 19.02.2020 за приписом Краснопільського РС філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області самостійно, тобто не затримувався і під вартою не перебував. На даний час засуджений ОСОБА_4 під вартою не перебуває.

У зв`язку з виконанням вироку, просить суд уточнити резолютивну частину вироку, а саме початок строку відбування покарання засудженому ОСОБА_4 .

Згідно з ч.ч. 3, 5 ст.539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, розглядається протягом десяти днів з дня його надходження до суду суддею одноособово згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380 цього Кодексу, з урахуванням положень цього розділу. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Учасники кримінального провадження у судове засідання не з`явилися, про час, дату та місце судового засідання повідомлялись належним чином, їх неявка не перешкоджає розглядові питання про уточнення початку строку відбування покарання.

Засуджений ОСОБА_4 клопотання про його доставку в судове засідання не надав.

Прокурор ОСОБА_3 у судовому засіданні не заперечувала проти уточнення вироку в частині початку строку відбування покарання стосовно засудженого ОСОБА_4 . Оскільки останній самостійно прибув до виправного центру, не затримувався і під вартою не перебував, то його строк покарання необхідно відраховувати з дня прибуття та постановки на облік у виправному центрі.

Суд, вислухавши думку прокурора, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Вироком Великописарівськогорайонного судуСумської областівід 19грудня 2019року ОСОБА_4 визнановинуватим увчиненні злочину,передбаченогост.332 ч.3 КК України,і за цим законом із застосуванням ст.69 КК України призначено покарання у виді обмеження волі строком три роки шість місяців без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією належного йому майна. Остаточне покарання ОСОБА_4 призначено засукупністю вироківвідповідно дост.71КК Україниу видіобмеження волістроком трироки шістьмісяців безпозбавлення праваобіймати певніпосади чизайматися певноюдіяльністю,з конфіскацієюналежного йомумайна,приєднано невідбутепокарння увиді штрафув сумі116100,00гивень завироком Зарічногорайонного судум.Сумивід 26.06.2018стосовно ОСОБА_4 за ч.3ст.332КК України,яким йогозасуджено допокарання увиді штрафув розмірі119000гривень,та відповіднодо ст.72ч.3КК Україниданий вироквиконувати самостійно.

У вироці Великописарівського районного суду Сумської області від 19 грудня 2019 року вказано, що строк відбування покарання ОСОБА_4 рахувати з дня його затримання,

Водночас, з повідомлення Державної установи «Конотопський виправний центр №130» слідує, що ОСОБА_4 , 1985 року народження, засуджений за вироком Великописарівського районного суду Сумської області від 19 грудня 2019 року за ч.3 ст.332, ст.ст.69, 71 КК України до обмеження волі строком три роки шість місяців, прибув 19.02.2020 до Державної установи «Конотопський виправний центр №130».

Відповідно до п. 14 ч. 1 ст.537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати інші питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку.

Вимогами ч.2 ст.539 КПК України передбачено, що клопотання про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого засуджений відбуває покарання, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктом 14 частини першої статті 537 цього Кодексу.

Згідно ст.16КВК України виправні центри виконують покарання у виді обмеження волі стосовно осіб, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості, а також засуджених, яким даний вид покарання призначено відповідно достатей 82, 389Кримінального кодексу України.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 57КВК України особи, засуджені до обмеження волі, прямують за рахунок держави до місця відбування покарання самостійно. Уповноважений орган з питань пробації згідно з вироком суду вручає засудженому припис про виїзд до місця відбування покарання. Не пізніше трьох діб з дня одержання припису засуджений зобов`язаний виїхати до місця відбування покарання і прибути туди відповідно до вказаного в приписі строку.

Уповноважений орган з питань пробації надсилає засудженому виклик, за яким він зобов`язаний з`явитися для вручення припису та ознайомлення з порядком і умовами відбування покарання.

Відповідно дост.58КВК України - Обчислення строку покарання у виді обмеження волі - строк покарання обчислюється з дня прибуття і постановки засудженого на облік у виправному центрі.

Аналізуючи вищенаведене, суд приходить висновку, що початок строку відбування покарання ОСОБА_4 слід рахувати з дня його прибуття та постановки на облік у виправному центрі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 369-372, 395, 379, 537, 539 КПК України, ст.ст.16, 57, 58 КВК України, суд,-

у х в а л и в :

Клопотання Державної установи «Конотопський виправний центр №130» про уточнення початку строку відбування покарання засудженого ОСОБА_4 - задовольнити.

Строк відбування покарання ОСОБА_4 за вироком Великописарівського районного суду Сумської області від 19 грудня 2019 року рахувати з дня його прибуття та постановки на облік у виправному центрі.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду через Великописарівський районний суд Сумської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 88093658
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку