open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Номер провадження 1-кс/711/538/20

Справа № 711/1507/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2020 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Черкаси клопотання ст. слідчої в ОВС СУ ГУНП України в Черкаській області підполковника поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019250000000107 від 17.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Ст. слідча в ОВС СУ ГУНП України в Черкаській області підполковник поліції ОСОБА_3 , звернулася до слідчого судді із клопотанням про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019250000000107 від 17.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України.

Клопотання мотивовано тим, що 09.02.2017 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » отримало в ІНФОРМАЦІЯ_2 дозвіл на спеціальне водокористування №877-А/Чрк строком на 5 років.

Згідно п. 4 листа ІНФОРМАЦІЯ_3 №1208/13/10-17 від 20.01.2017, відповідно до ст. 17 ЗУ «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» та ст. 19 Кодексу України про надра, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », у разі використання підземних вод для питного водопостачання, суб`єкт господарювання повинен одержати спеціальний дозвіл на користування надрами, з урахуванням ст. 23 Кодексу України про надра.

Наявність спеціального дозволу на користування надрами перевірено за допомогою відкритого інтернет ресурсу на офіційному сайті ДНВП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою ІНФОРМАЦІЯ_6 де встановлено відсутність вищевказаного дозволу.

Крім цього, встановлено, що при проведені 19.04.2018 ІНФОРМАЦІЯ_7 планового заходу/контролю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », працівники інспекції не були допущені до проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Крім цього, на адресу ГУНП в Черкаській області надійшло звернення директора Інформаційного агентства « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ОСОБА_4 щодо порушень посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » законних прав та інтересів громадянина ОСОБА_5 та виготовлення підробленої продукції під комерційним найменуванням « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Таким чином, є підстави вважати, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснюють діяльність всупереч Кодексу України про надра та Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» та, без відповідного спеціального дозволу, використовують надра, а саме підземну питну воду, під час здійснення виробництва фасованої газованої і негазованої питної води.

Також, до матеріалів кримінального провадження долучено звернення директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » з якого вбачається, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснює виготовлення продукції під комерційним найменуванням « ІНФОРМАЦІЯ_9 » на замовлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 ».

З метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні необхідно дослідити (в тому числі і під час проведення відповідних експертиз) установчі, дозвільні, бухгалтерські, фінансові документи за 2017 - 2019 роки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » щодо взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) щодо здійснення забору, виготовлення та реалізації фасованої газованої і негазованої питної води.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ( ІНФОРМАЦІЯ_11 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

Приймаючи до уваги вищевикладене, враховуючи тяжкість даного кримінального правопорушення, а також той факт, що дослідження документів має суттєве значення для досягнення дієвості цього провадження, необхідно отримати тимчасовий доступ до установчих, дозвільних, бухгалтерських, фінансових документів за 2017 - 2019 роки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » щодо взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) щодо здійснення забору, виготовлення та реалізації фасованої газованої і негазованої питної води, які знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », що за адресою: АДРЕСА_2 , у зв`язку з цим, слідча просить задоволити клопотання в повному обсязі та проводити судовий розгляд без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 ».

В судовому засіданні слідча клопотання підтримала та просила задовольнити. Звернулася до суду із заявою про не фіксування судового процесу технічними засобами.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » в судове засідання не викликався відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Ч. 1 ст. 159 КПК України передбачає, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до положень ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (ч. 7 ст. 163 КПК України).

Аналіз доданих до клопотання слідчого документів свідчить, що є достатньо даних, які свідчать про те, що було вчинене кримінальне правопорушення; відомості до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »; вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ст. слідчого в ОВС СУ ГУНП України в Черкаській області підполковника поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019250000000107 від 17.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до установчих, дозвільних, бухгалтерських, фінансових документів за 2017 - 2019 роки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » щодо господарських відносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) щодо здійснення забору, виготовлення та реалізації фасованої газованої і негазованої питної води, які знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 та дозволити тимчасове вилучення (виїмку) зазначених документів.

Зобов`язати посадовихосіб ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_10 »надати старшомуслідчому вОВС СУГУНП вЧеркаській областіпідполковнику поліції ОСОБА_3 ,або задорученням слідчого,в порядкуст.41КПК України,оперативним працівникамУправління стратегічнихрозслідувань вЧеркаській областіДСР НПУкраїни,наступні документи:завірені належнимчином копії: статуту підприємства, реєстраційних документів (свідоцтво про державну реєстрацію, довідка про внесення до ЄДРПОУ, довідка про взяття на облік платника податку, довідка або витяг з ЄДР, тощо); наказів на призначення на посади та функціональні обов`язки (посадові інструкції, контракти): директора та головного бухгалтера; наказ про облікову політику на підприємстві; дані щодо найманих працівників (із зазначенням повних анкетних даних); дозвільну документацію на здійснення забору, виготовлення та реалізацію питної води; оборотно-сальдові відомості щодо забору, виготовлення та реалізацію питної води (рахунок, 26, 20 та інші); аналітичний облік по кожному контрагенту щодо реалізації фасованої питної води; в оригіналах: договори, укладені з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), журнал обліку підйому води чи інші документи, що підтверджують кількість піднятої води; документи щодо кількісного обліку піднятої, розфасованої та реалізованої питної води (відомості, акти прийняття-передачі, накладні, складські документи, тощо); матеріальні звіти про виробництво фасованої питної води; виробничі акти; акти на списання браку; договори щодо виготовлення, реалізації фасованої газованої і негазованої води; договори щодо оренди чи іншого права користування промислових площ та/чи обладнання для виготовлення (розливу) води; документи, що підтверджують виконання вказаних договорів та проведення взаєморозрахунків (акти приймання-передачі, накладні, товаро-транспортні накладні, податкові накладні, платіжні доручення, рахунки-фактури, акти звірки взаєморозрахунків, виписки з бухгалтерських програм по роботі с контрагентами, тощо).

Строк дії ухвали - до 02 квітня 2020 року.

Роз`яснити посадовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », що відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали суду, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на отримання вказаної інформації, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87976485
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку