open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Харківський окружний адміністративний суд

61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

02 березня 2020 р. Справа № 520/2503/2020

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Мар`єнко Л.М., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області Московського районного відділу у м. Харкові в особі керівника Клименко Є. про зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з адміністративним позовом до Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області Московського районного відділу у м. Харкові в особі керівника Клименко Є., в якому просить суд:

- зобов`язати Головне управління державної міграційної служби України в Харківській області (ГУ ДМС в Харківській області) Московський районний відділ у місті Харкові провести обмін старого зношеного паспорту громадянина України на новий паспорт у формі книжечки громадянина України зразка 1994 року згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 1994 року № 353 «Про затвердження зразка бланка паспорта громадянина України» відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26.06.1992 №2503-ХІІ, без передачі будь-яких даних про до ЄДДР, без формування (присвоєння) унікального номеру запису в Реєстрі (УНЗР), без відцифрованого підпису особи, без відцифрованого образу обличчя особи, без відцифрованих відбитків пальців рук, без використання будь-яких засобів ЄДДР.

- провести заповнення паспорту-книжечки, у відповідності з Наказом №316 від 17.08.1994 року Міністерства Внутрішніх Справ України «Про затвердження Інструкції щодо правил та порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України», що діяла на момент виникнення правовідносин під час отримання паспорту книжечки, а саме пункту 11 розділу II, здійснити внесення записів від руки, чорнилом, акуратно, без скорочення записів , без виправлень і помарок каліграфічним почерком.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Згідно п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Водночас, п. 4 ч. 5 ст. 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються: зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Відповідно до положень п. 9 ч. 1 ст. 4 КАС України, відповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Як вбачається зі змісту позову, позивачем заявлено відповідачем - Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області Московського районного відділу у м. Харкові в особі керівника Клименко Є. та визначено адресу відповідача, як м. Харків, вул. Гвардійців - Широнинців, буд.25а.

Суд зазначає, що вказана адреса є адресою Московського районного відділу у м. Харкові Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області.

Проте, суд зауважує, що відповідно до інформації, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Московський районний відділу у м. Харкові Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області не є самостійною юридичною особою, а є лише структурним підрозділом Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області. Відповідно, районний відділ не може бути по справі відповідачем, в розумінні вимог КАС України.

Таким чином, позов ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області Московського районного відділу у м. Харкові в особі керівника Клименко Є. про зобов`язання вчинити певні дії, поданий з порушенням вимог ст.160 КАС України.

Згідно ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Для усунення вказаних недоліків позивачу необхідно надати до суду приведену у позовну заяву у відповідності до ст. 160 КАС України, з правильним визначенням повного найменування відповідача, його місцезнаходження.

Керуючись ст. ст. 160,161,169, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області Московського районного відділу у м. Харкові в особі керівника Клименко Є. про зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Надати позивачу термін для усунення недоліків позовної заяви - десять днів з моменту отримання ухвали.

Повідомити позивачу про необхідність виправити зазначені недоліки адміністративної позовної заяви. Роз`яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мар`єнко Л.М.

Джерело: ЄДРСР 87954901
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку