open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 569/1668/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 лютого 2020 року м. Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Рогозін С.В., розглянувши матеріали, які надійшли з Управління Держпраці у Рівненській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , мешканця АДРЕСА_1 , генерального директора ТОВ «Високовольтний Союз-РЗВА», за ч. 1 ст. 41 КУпАП, -

в с т а н о в и в:

14 січня 2020 року о 15 год. 10 хв., за адресою: м. Рівне, вул. Біла, 16, головним державним інспектором відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, інспектором праці Вирстою Н.М., виявлено порушення генеральним директором ТОВ «Високовольтний Союз-РЗВА» ОСОБА_1 вимог законодавства про працю, а саме, в порушення вимог ст. 29 КЗпП України, в ТОВ «Високовольтний Союз-РЗВА» відсутні робочі інструкції, а саме, на оператора верстатів з числовим програмним керуванням, в зв`язку з чим ОСОБА_2 не було ознайомлено з правами і обов`язками. В порушення вимог ч. 3 ст. 32 КЗпП України, про зміну умов праці, в даному випадку режиму роботи, працівник не повідомлений не пізніше ніж за два місці. Так, згідно графіків змінності роботи дільниці ОСОБА_2 до 01.03.2019 року працював в одну зміну, а з 01.03.2019 року він працював тиждень в І-шу зміну, а тиждень в ІІ-гу зміну. В порушення вимог ст. 59 КЗпП України, відповідно до табелю обліку використання робочого часу за травень 2019 року ОСОБА_2 після закінчення ІІІ-ї зміни до роботи в ІІ-гу зміну, тривалість перерви в роботі між змінами є меншою подвійної тривалості часу роботи в попередній зміні (включаючи і час перерви на обід). Заробітна плата за червень місяць 2019 року ОСОБА_2 виплачена 08.07.2019 року в сумі 4 098,66 грн. згідно платіжної відомості 3 1073, в зв`язку з чим порушено вимоги ч.ч. 1, 2 ст. 115 КЗпП України, ч. 1 ст. 24 Закону України «Про оплату праці» та умов колективного договору.

Дії ОСОБА_1 кваліфіковані ч. 1 ст. 41 КУпАП.

В судовому засіданні захисник особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 – адвокат Андрієнко І.В. просила суд закрити провадження у справі в зв`язку з закінченням строків притягнення порушника до адміністративної відповідальності, з підстав, викладених у її письмовому клопотанні.

Як вбачається з матеріалів справи, протокол про адміністративне правопорушення № РВ7/947/АВ/П/ПТ було складено 14 січня 2020 року.

ОСОБА_2 було прийнято на роботу до ТОВ «Високовольтний Союз-РЗВА» 01.08.2018 року (наказ № 416-п/тр від 30.07.2018 року) та звільнено з роботи 18.07.2019 року (наказ № 284-п/тр від 18.07.2019 року).

У відповідності до ч. 2 ст. 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до КУпАП чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.

Відповідно до вимог п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю в разі закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених КУпАП.

Отже, враховуючи сплив строку накладення адміністративного стягнення, суд прийшов до висновку про необхідність закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 38, 247 КУпАП, суд, -

п о с т а н о в и в:

Провадження по справі про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 41 КУпАП закрити на підставі п. 7 ст. 247 КУпАП, у зв`язку із закінченням строків притягнення порушника до адміністративної відповідальності.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови до Рівненського апеляційного суду через Рівненський міський суд Рівненської області.

Суддя Рівненського міського суду С.В. Рогозін

Джерело: ЄДРСР 87912822
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку