open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

05.02.2020

Справа № 522/18439/19

Провадження 1-кп/522/726/20

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2020 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12019160500005460 від 04.10.2019 року за обвинуваченням ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця Одеської області, м. Ізмаїл, громадянина України, українця, не одруженого, має середню-спеціальну освіту, раніше не судимого, вантажника ТОВ «Таврія В», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.383 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурор - ОСОБА_4

обвинувачений - ОСОБА_3

УСТАНОВИВ:

30.08.2019 року ОСОБА_3 діючи умисно, будучи попередженим, відповідно положень ст. 383 КК України, під особистий підпис у протоколі прийняття заяви про вчинене відносно нього кримінального правопорушення, про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, розуміючи неправдивий характер свого повідомлення , та бажаючи, щоб воно стало предметом розгляду органу досудового розслідування, діючи умисно, надав оперуповноваженому Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області завідомо неправдиве повідомлення про вчинення щодо нього тяжкого злочину, а саме про те , що 29.08.2019 04:15 год., ОСОБА_3 знаходився за адресою: м. Одеса, на розі вул. Середньофонтанська та вул. 1 Піроговська, та в цей час невстановлепа особа застосувала до нього насильство, яке не є небезпечним для життя та здоров`я потерпілого, що виразилось у нанесенні удару рукою в область обличчя ОСОБА_3 та відкрито викрала рюкзак чорного кольору в якому знаходились особисті речі, судки для їжі та диплом «ОНПУ».

Вказану заяву ОСОБА_3 відповідно до Наказу МВС України від 08.02.2019 № 100 «Про затвердження порядку ведення єдиного обліку в органах (підрозділах) поліції заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події» зареєстровано у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події з використанням інформаційно- телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» Приморського ВИ в м. Одесі ГУМІ І в Одеській області за № 44350 від 30.08.2019.

У подальшому слідчим СВ Приморського ВП в м. Одеса ГУНП в Одеській області відомості за вказаним у заяві ОСОБА_3 за фактом відкритого викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров`я потерпілого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019160500004730 від 30.08.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України, яке відповідно до ст.12 КК України є тяжким, яке 04.10.2019 року закрито па підставі п1ч1 ст.284 КК України за відсутності події кримінального правопорушення.

Таким чином, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.383 КК України, за кваліфікуючими ознаками - завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи у вчинені тяжкого злочину із штучним створенням доказів обвинувачення.

Допитаний в судовому засіданні, обвинувачений ОСОБА_3 свою вину у скоєнні вказаного злочину, передбаченого ч.2 ст.383 КК України, визнав повністю, та підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. У скоєному щиро покаявся.

Крім того, обвинувачений заявив про те, що він із доказами, здобутими органами досудового слідства в підтвердження його провини згоден, їх не оспорює і просить суд в судовому засіданні їх не досліджувати.

Оскільки обвинувачений визнав свою винуватість у скоєнні зазначеного злочину, підтвердивши викладене в обвинувальному акті, фактичні обставини справи ніким з учасників судового провадження не оспорюються, відсутні заперечення та сумніви у добровільності їх позицій, суд відповідно до ч.3 ст.349 КПК України вважає їх доведеними та кваліфікує дії ОСОБА_5 в межах пред`явленого обвинувачення.

Призначаючи обвинуваченому покарання, суд виходить з наступного.

При призначені покарання обвинуваченому ОСОБА_5 суд керується положеннями ст.65 КК України щодо загальних засад призначення покарання та враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Так, згідно із приписами ст.65 КК України особі, яка вчинила злочин, має бути призначено покарання необхідне й достатнє для її виправлення і попередження нових злочинів. Виходячи з указаної мети та принципів справедливості і індивідуалізації, покарання повинно бути адекватним характеру вчинених дій, їх небезпечності та даним про особу винного, які підлягають обов`язковому врахуванню. Під час вибору покарання мають значення обставини, які його пом`якшують та обтяжують, відповідно до положень статей 66 та 67 КК України.

Відповідно до ст.12 КПК України злочин, передбачений ч.2 ст.283 КК України є злочином середньої тяжкості.

ОСОБА_5 є громадянином України, не одружений, має середню спеціальну освіту, працює вантажником ТОВ «Таврія В», позитивно характеризується за місцем роботи, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

Обставинами, що пом`якшують покарання ОСОБА_3 э щире каяття.

Обставини, що обтяжують покарання ОСОБА_3 - не встановлені.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ОСОБА_3 за вчинений ним злочин, передбачений ч.2 ст. 383 КК України, покарання у вигляді обмеження волі з іспитовим строком, оскільки на думку суду його подальше виправлення можливе без ізоляції від суспільства, вважаючи дане покарання достатнім для його перевиховання та попередження вчинення нових злочинів.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлявся, речові докази та процесуальні витрати відсутні.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст.1-379, ст.1-90 КК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.383 КК України, та призначити йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 (два) роки.

На підставі ст.75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням строком на один (1) рік.

На підставі п.1,2 ч.1 ст.76 КК України покласти на ОСОБА_3 наступні обов`язки:

1) періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Покласти нагляд за особою, звільненою від відбування покарання з випробуванням, на орган з питань пробації за місцем його проживання.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити прокурору та обвинуваченому.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 87897780
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку