open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 522/10293/19

Провадження № 1-кс/522/2106/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши матеріали клопотання старшого слідчого Шевченківського ВП Приморського ВП в місті Одеса ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий Шевченківського ВП Приморського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, про надання тимчасового доступу до речей та оригіналів документів, тобто можливості оглянути та вилучити документи, що містять охоронювану законом таємницю вчинення нотаріальних дій, з можливістю їх вилучення (проведення виїмки), які перебувають у володінні приватного нотаріуса Біляївського районного нотаріального округа Одеської області ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- оригінал заяви ОСОБА_5 , якою вона надала згоду на укладення договору іпотеки від 17 вересня 2008 року, укладений між акціонерним комерційним інноваційним банком ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП № НОМЕР_1 , адреса реєстрації та проживання АДРЕСА_2 , в інтересах сім`ї, підпис ОСОБА_5 засвідчений приватним нотаріусом Біляївського районного нотаріального округа Одеської області ОСОБА_4 17 вересня 2008 року, зареєстрований в реєстрі під номером 2512;

- оригінал журналу (реєстру) для реєстрації нотаріальних дії, зареєстрований в реєстрі під номером 2512, в якому заносилися реєстраційні записи внаслідок укладення договору іпотеки від 17 вересня 2008 року, укладений між акціонерним комерційним інноваційним банком ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП № НОМЕР_1 , адреса реєстрації та проживання АДРЕСА_2 .

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне:

13.03.2019 року до СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в місті Одеса ГУНП в Одеській області надійшли матеріали за заявою гр.. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканки АДРЕСА_3 , щодо вжиття заходів до свого колишнього чоловіка ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який 17.09.2008 року зловживаючи її довірою шахрайським шляхом використав її в якості поручителя по споживчому кредиту, внаслідок чого її колишній чоловік ОСОБА_7 спільно з співробітником комерційного банку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 незаконно заволоділи кредитними коштами зазначеного банку.

На підставі Ухвали слідчого судді Приморського районного суду міста Одеса старшим слідчим Шевченківського ВП Приморського ВП в місті Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 була проведена виїмка вищевказаних речей та документів у приватного нотаріуса Біляївського районного нотаріального округа Одеській області ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_4 ., які були долучені до матеріалів кримінального провадження в якості доказів по справі.

На теперішній час у досудового слідства виникла необхідність у проведенні судової почеркознавчої експертизи, яка була призначена слідчим постановою про призначення почеркознавчої експертизи від 02.01.2020 року та направлена до виконання до ІНФОРМАЦІЯ_4 09.01.2020 року.

14 січня 2020 року до ІНФОРМАЦІЯ_5 на підставі ст.. 69 КПК України надійшло клопотання судового експерта ІНФОРМАЦІЯ_4 , щодо надання для проведення почеркознавчої експертизи наступних документів; а саме - надання оригіналу реєстру (журналу) нотаріальних дій приватного нотаріуса Біляївського району Одеській області ОСОБА_4 у якому міститься запис під номером 2512 від 17 вересня 2008 року та надання оригіналу заяви ОСОБА_5 , якою вона надала згоду на укладення договору іпотеки від 17 вересня 2008 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що оригінал реєстру (журналу) нотаріальних дій приватного нотаріуса Біляївського району Одеській області в якому міститься запис під номером 2512 від 17 вересня 2008 року з підписом ОСОБА_5 знаходиться у володінні приватного нотаріуса ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 ., а вказані зразки підписів та почерку ОСОБА_5 в необхідної кількості знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_7 в матеріалах кримінального провадження № 12013170470003011 порушеного за заявою ОСОБА_5 за ознаками ч. 4 ст. 190 КК України, закритого 21.07.2014 року на підставі п.2 ч.1 ст.284 КПК України.

Відповідно ст. 14 Закону України «Про нотаріат», приватний нотаріус зобов`язаний забезпечити зберігання документів нотаріального діловодства та архіву приватного нотаріуса протягом усього строку здійснення ним нотаріальної діяльності.

У зв`язку з викладеним в ході досудового розслідування виникла необхідність для проведення судової почеркознавчої експертизи у тимчасовому доступі до документів, які знаходяться у володінні приватного нотаріуса ОСОБА_4 , а саме надати для проведення судової почеркознавчої експертизи оригінал реєстру (журналу) нотаріальних дій приватного нотаріуса Біляївського району Одеській області ОСОБА_4 у якому міститься запис під номером 2512 від 17 вересня 2008 року та оригінал заяви ОСОБА_5 , якою вона надала згоду на укладення договору іпотеки від 17 вересня 2008 року, зареєстрований в реєстрі під номером 2512;

Слідчий в судове засідання не з`явився, згідно наданої заяви, підтримав вимоги клопотання та просив розглядати клопотання за його відсутності.

Приватний нотаріус ОСОБА_4 був належним чином повідомлений про день, час та місце розгляду клопотання слідчого, згідно змісту письмової заяви слідчого, в судове засідання не з`явився.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають чи можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Наявні у кримінальному провадженні матеріали дають достатні підстави вважати, що речі та документи, які перебувають у зазначеному в клопотанні приміщенні мають значення для кримінального провадження, оскільки іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю вчинення нотаріальних дій, а саме надати можливість особисто відповідальній особі приватному нотаріусу Беляївського районного нотаріального округу Одеській області ОСОБА_4 в присутності старшого слідчого ІНФОРМАЦІЯ_8 ОСОБА_3 , або за його дорученням оперативним працівникам інших оперативних підрозділів, представити оригінал реєстру (журналу) нотаріальних дій приватного нотаріуса Біляївського району Одеській області ОСОБА_4 , у якому міститься запис під номером 2512 від 17 вересня 2008 року та оригінал заяви ОСОБА_5 , якою вона надала згоду на укладення договору іпотеки від 17 вересня 2008 року, зареєстрований в реєстрі під номером 2512, які знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , для проведення судової почеркознавчої експертизи до ІНФОРМАЦІЯ_4 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 .

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, тобто оригіналу матеріалів кримінального провадження № 12013170470003011, порушеного за заявою ОСОБА_5 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, закритого 21.07.2014 року на підставі п.2 ч.1 ст.284 КПК України, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_9 за адресою: АДРЕСА_6 для направлення цих оригіналів документів до ІНФОРМАЦІЯ_4 для проведення судової почеркознавчої експертизи.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

20.02.2020

Джерело: ЄДРСР 87794105
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку