open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

__________________________________________________________________

Справа №818/1529 т /18

Провадження № 11-кс/ 818/1461/18

УХВАЛА

Іменем України

Про дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукових) дій -

зняття інформації з транспортної телекомунікаційної мережі

місто Харків 12.11.2018 року

Слідчий суддя Харківського Апеляційного суду ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення негласної слідчої (розшукової) дії у кримінальному провадженні №12018220000001241 від 25.10.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Відділом з розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами та злочинними організаціями, СУ ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018220000001241, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 25.10.2018. Правова кваліфікація кримінального правопорушення: ст.332 ч.2 КК України. Відповідно до ст.12 КК України вказаний злочин відноситься до категорії тяжких.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24.10.2018 до СУ ГУНП в Харківській області надійшов матеріал з Державної прикордонної служби України міжрайонного оперативно-розшукового відділу ( з м.д. н.п. Харків) оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління за фактом того, що громадянин ОСОБА_3 за попередньою домовленістю з іншими особами організував канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України на ділянках ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В ході досудового розслідування до МОРВ (з м.д. н.п. Харків) ОРУ СхРУ, в порядку ст.ст. 40, 41 КПК України, направлено доручення з метою встановлення повних анкетних даних осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Згідно рапорту начальника МОРВ (з м.д. н.п. Харків) ОРУ СхРУ, за дорученням слідчого СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_2 , про проведення слідчих (розшукових) дій у порядку ст. 40, 41 КПК України за матеріалам досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за № 12018220000001241 від 25.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, було встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_5 , безпосередньо здійснює незаконне переправлення осіб через державний кордон України на ділянці ІНФОРМАЦІЯ_4 , для цього ОСОБА_4 , використовує номер мобільного оператора НОМЕР_1 , та стільникові термінали з імеі номерами НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 .

Зазначені обставини дають підстави для встановлення доказів причетності ОСОБА_4 до тяжкого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України та встановлення осіб, які причетні до скоєння злочину, викриття його умислу, направленого на організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб та дають підстави підозрювати у даному злочині.

У зв`язкуіз тим,що мобільнийтелефон євласністю ОСОБА_4 отримання необхідної доказової інформації іншим способом без його відома неможливо.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що з метою встановлення достатніх доказів причетності вказаної особи до тяжкого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, викриття його умислу, направленого на організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, інформації, яка у подальшому може бути використана, як джерело доказів у кримінальному провадженні, а також належного отримання доказової бази достатньої для повідомлення про підозру у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень усім учасникам вчинення злочинів необхідне проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж стосовно ОСОБА_4 , а саме у проведенні із застосуванням відповідних технічних засобів спостереження, відбору та фіксації змісту інформації, яка передається особою та має значення для досудового розслідування, а також одержанні, перетворенні і фіксації різних видів сигналів, що передаються каналами зв`язку за номером особистого мобільного телефону та мобільного терміналу ОСОБА_4 на 2 місяці з метою встановлення всіх обставин вчинення злочинів та місця знаходження речових доказів.

Як вбачається із клопотання та наданих матеріалів, проведення негласних слідчих (розшукових) дій не стосується приватного спілкування захисника, священнослужителя, з підозрюваним, обвинуваченим, засудженим, виправданим чи об`єктами, що додані до такого спілкування (ст.161, ч,5 ст. 258 КПК України).

Неможливість отримання відомостей про злочин, та особу, яка його вчинила в інший спосіб, без проведення даної негласної слідчої (розшукової) дії обґрунтована тим, що проведення будь-яких інших слідчих дій у кримінальному провадженні в теперішній час, або вжиття заходів забезпечення кримінального провадження, в тому числі тимчасового доступу до речей і документів, не дозволить задокументувати факт протиправної діяльності фігурантів.

В результаті проведення даної негласної слідчої (розшукової) дії можуть бути отримані фактичні відомості про вчинення тяжкого злочину. Отримані відомості допоможуть зібрати достатні докази для повідомлення про підозру усім особам, причетним до вчинення злочинів, тобто самостійно або в сукупності із іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину або встановлення осіб, які його вчинили.

Виходячи із змісту клопотання та наданих матеріалів, слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що вчинений злочин є тяжким та наявність достатніх підстав вважати, що під час проведення запропонованої негласної ^слідчої (розшукової) дії можуть бути отримані відомості про злочин і особу, яка його вчинила та обставини, що мають значення для досудового розслідування, які самостійно або в сукупності з іншими доказами мають суттєве значення для з`ясування обставин злочину.

Враховуючи викладене, вважаю необхідним надати дозвіл на проведення зазначених у клопотанні негласних слідчих (розшукових) дій, керуючись вимогами ст. ст. 246, 247, 248, 249, 263 К ПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за номером мобільного телефону, яким він користується, оператора мобільного зв`язку номер НОМЕР_1 та за номерами імеі мобільних терміналів НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , а саме, негласне проведення із застосуванням відповідних технічних засобів, у тому числі встановлених на транспортних телекомунікаційних мережах, спостереження, відбору та фіксації змісту телефонних розмов, іншої інформації та сигналів (SMS, MMS, факсимільний зв`язок, модемний зв`язок, тощо), які передаються телефонним каналом зв`язку, що контролюється, терміном 50 днів з дня отримання дозволу на проведення цієї негласної слідчої (розшукової) дії - тобто 01.01.2019р.

Оскарження даної ухвали в порядку ст.ст.248,309 КПК України не передбачено.

Слідчий суддя Харківського

Апеляційного суду ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 87756728
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку