open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 132/4265/19

Справа № 132/4265/19

2/132/108/20

Ухвала

Іменем України

18 лютого 2020 року суддя Калинівського районного суду Вінницької області Сєлін Є.В. розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору –Служба у справах дітей Бердичівської міської ради Житомирської області та Служба у справах дітей Калинівської міської ради Вінницької області про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Калинівського районного суду Вінницької області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Відповідно до ухвали Калинівського районного суду Вінницької області від 06 грудня 2019 року було відкрито провадження у даній справі з призначенням підготовчого судового засідання.

19.11.2019 у підготовче судове засідання відповідач не з`явився. Згідно наявної інформації ОСОБА_2 відбуває покарання у державній установі «Миколаївська виправна колонія (№50)», Львівська область, Миколаївський район, село Заклад.

У рішенні Конституційного Суду України від 12 квітня 2012 року N 9-рп/2012, зазначено, що особиста участь засудженого, який відбуває кримінальне покарання в установах виконання покарань, як сторони судового процесу створює передумови для повного, всебічного, об`єктивного та неупередженого розгляду справи. Така участь засудженого як сторони у розгляді справи в судах усіх юрисдикцій, спеціалізацій та інстанцій повинна забезпечуватися відповідним процесуальним законом. Рішення про порядок участі засудженого як сторони у розгляді справи зобов`язаний приймати суд у порядку та на умовах, визначених відповідним процесуальним законом.

Згідно з ч.12 ст.212 ЦПК України, суд у порядку, передбаченому цією статтею, за власною ініціативою або за клопотанням учасника судового процесу, який тримається в установі попереднього ув`язнення або в установі виконання покарань, може постановити ухвалу про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні такої установи. При цьому дії, передбачені частиною дев`ятою цієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

Враховуючи те, що відповідач ОСОБА_2 , перебуває в установі виконання покарань, тому суд за власною ініціативою приходить до висновку про участь ОСОБА_2 у судовому засіданні в режимі відеоконференції, у зв`язку із чим доручає державній установі «Миколаївська виправна колонія (№50)» забезпечити проведення відеоконференції призначеної на 13 год 00 хв. 10 березня 2020 року, за участю ОСОБА_2 з Калинівським районним судом Вінницької області.

Керуючись ст.212 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Провести розгляд цивільної справи за участю відповідача ОСОБА_2 , який відбуває покарання у Державній установі «Миколаївська виправна колонія (№50)» у судовому засіданні у режимі відеоконференції на 10 березня 2020 року о 13 годині 00 хвилин.

Покласти обов`язок щодо забезпечення участі відповідача ОСОБА_2 у судовому засіданні в режимі відеоконфіеренції з приміщення Державної установи «Миколаївська виправна колонія (№50)» на уповноважену службову особу такої установи.

Копію цієї ухвали негайно надіслати на адресу Державної установи «Миколаївська виправна колонія (№50)» для виконання, а відповідачу ОСОБА_2 , для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 87725787
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку