open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

489/3938/19 від06.12.2019

н/п 3/490/3452/2019

Центральний районнийсуд м.Миколаєва

____________________________________________________________________________________

П О С Т А Н О В А

Іменем України

06 грудня 2019 року м. Миколаїв

Суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Скрипченко С.М., розглянувши протоколи про вчинення

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який працює інспектором прикордонного контролю ІІІ категорії відділу прикордонної служби "Миколаїв" Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Прикордонної служби України, мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ,

адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

22.07.2019 року близько 15:30 год., 18.07.2019р. близько 13:50 год. у приміщенні Миколаївського обласного наркологічного диспансеру за адресою: м. Миколаїв, вул. 2-а Екіпажна, 4-Б, під час огляду на стан наркотичного сп`яніння гр. ОСОБА_1 встановлено діагноз "Гостра інтоксикація внаслідок вживання канабіноїдів, неускладнена", за що передбачена адміністративна відповідальність ч. 3 ст. 172-20 КУпАП.

В судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, про дату, час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, про причини неявки не повідомив. Жодних заяв або клопотань від останнього на адресу суду не надходило.

Враховуючи наведене, приходжу до висновку про наявність у діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП, а саме: виконання військовослужбовцями обов`язків військової служби у стані наркотичного сп`яніння, вчинене особою в умовах особливого періоду, виходячи з наступного.

Так, встановлено що ОСОБА_1 проходить військову службу інспектором прикордонного контролю ІІІ категорії відділу прикордонної служби "Миколаїв" Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Прикордонної служби України.

Будучи військовослужбовцем, відповідно до вимог ст.ст. 9, 11, 14, 16, 127, 128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ОСОБА_1 був зобов`язаний свято та непорушно додержуватися Конституції України та законів України, сумлінно і чесно виконувати військовий обов`язок, сумлінно вивчати військову справу, зразково виконувати свої службові обов`язки, бути готовим до виконання завдань, пов`язаних із захистом Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, бути хоробрим і дисциплінованим, не допускати негідних вчинків і стримувати від них інших військовослужбовців.

Крім того, відповідно до вимог ст. 241 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України ОСОБА_1 повинен був піклуватися про збереження свого здоров`я, не приховувати хвороб, суворо додержуватися правил особистої, громадської гігієни та утримуватися від шкідливих звичок.

Проте, всупереч наведеним статутним обов`язкам ОСОБА_1 не утримався від вживання наркотичних засобів в умовах особливого періоду в Україні та виконував обов`язки військової служби, перебуваючи у стані наркотичного сп`яніння.

Вказані обставини знайшли своє підтвердження у наступних матеріалах справи: протоколі про вчинення адміністративного правопорушення АзЧРУ №404891 від 22.07.2019р. із відомостями якого ОСОБА_1 було ознайомлено, про що останній поставив підпис та жодних зауважень не мав, пояснень з приводу поставленого діагнозу не зміг надати; медичній виписці №1764 від 18.07.2019р., згідно якої ОСОБА_1 встановлено діагноз "Гостра інтоксикація внаслідок вживання канабіноїдів, неускладнена"; матеріалах справи у сукупності.

Враховуючи наведене, вважаю, що провина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП повністю доведена матеріалами справи.

Між тим, оскільки згідно протоколу АзЧРУ №404891 від 22.07.2019р., викладені у ньому обставини правопорушення відбулись 18.07.2019р., таким чином з дати вчиненого правопорушення пройшло більше трьох місяців та станом на момент судового засідання строки притягнення до адміністративної відповідальності, передбачені ст. 38 КУпАП сплили, у зв`язку з чим вважаю необхідним провадження по справі закрити.

Керуючись ст. 38, 172-20, 283-285 КУАП -

П О С Т А Н О В И В:

Визнати ОСОБА_1 винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП.

Провадження у справі про вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП закрити у зв`язку із закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності.

Постанову протягом десяти днів з її дня винесення може бути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду через Центральний районний суд м. Миколаєва особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, чи її захисником.

Суддя С.М. Скрипченко

Джерело: ЄДРСР 87667276
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку