open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 362/3861/19

Провадження № 1-в/362/7/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 лютого 2020 року Васильківський міськрайонний суд Київської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника відділу пробації ОСОБА_4 ,

засудженої - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Василькові подання Васильківського міськрайонного відділу з питань пробації про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1

ВСТАНОВИВ:

Васильківський МРВ філії ДУ «Центр пробації» в м. Києві та Київській області звернувся до суду з поданням, в якому просить скасувати звільнення засудженої ОСОБА_5 від призначеного судом покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та направити її для відбування покарання призначеного вироком суду, оскільки засуджена не з`являлася до органу пробації, та не виконувала обов`язків покладених на неї судом.

Прокурор та представник Васильківського МРВ з питань пробації в судовому засіданні підтримали подання та просили його задовольнити.

Засуджена ОСОБА_5 заперечував щодо подання.

Дослідивши матеріали особової справи № 87/2019 ОСОБА_5 , заслухавши думки учасників процесу, суд приходить до наступних висновків.

Вироком Васильківського міськрайонного суду Київської області від 22.07.2019 року ОСОБА_5 засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК України, її було звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю в 1 рік.

Згідно із ст. 76 КК України, на засуджену було покладено обов`язки: повідомляти уповноважений орган щ питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Інспекцією 03.09.2019 року засуджену взято на облік.

Разом з тим, до Васильківського відділу пробації засуджена ОСОБА_5 на чергові реєстрації не з`являлася, у зв`язку з чим до суду було направлені матеріали про скасування відносно останньої звільнення від відбування покарання.

В судові засідання засуджена ОСОБА_5 12.12.2019 року та 28.01.2020 року також не з`являлася, у зв`язку з чим ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 28.01.2020 року до засудженої було застосовано привід.

Згідно із частиною третьою статті 164 Кримінально-виконавчого кодексу України, звільнені від відбування покарання з випробуванням зобов`язані: виконувати обов`язки, які покладені на них судом; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання; з`являтися за викликом до зазначеного органу.

Відповідно до частини другої статті 78 КК України, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

Згідно з положеннями ст.1 66 КВК України, у разі ухилення засудженого, звільненого від відбування покарання з випробуванням, від виконання обов`язків, які покладені на нього судом, або порушення громадського порядку, за яке його було притягнуто до адміністративної відповідальності, уповноважений орган з питань пробації застосовує до нього застереження у виді письмового попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання. Якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання. Письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання застосовується у разі невиконання засудженим хоча б одного з обов`язків, визначених законом та покладених на нього судом, за відсутності об`єктивних обставин, що фактично позбавляють засудженого можливості їх виконувати і документально підтверджені.

Як вбачається з п. 8 ч.1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком.

Таким чином, суд приходить до висновку, що оскільки засуджена не виконує покладені на неї обов`язки, тобто не бажає стати на шлях виправлення, подання є обґрунтованим і підлягає задоволенню, у зв`язку з чим слід направити засуджену для відбування призначеного покарання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України, ч. 2 ст. 78 КК України, ч. 3 ст. 164 КВК України, -

У Х В А Л И В:

Подання - задовольнити.

Скасувати звільнення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від відбування покарання з випробуванням призначеного вироком Васильківського міськрайонного суду Київської області від 22.07.2019 року.

Направити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м. Васильків, Київської області, українку, громадянкуУкраїни, що має середню освіту, зареєстровану за адресою: АДРЕСА_1 проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , в силу ст. 89 КК України раніше не судимої, у вчинені злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України для відбування покарання, призначеного вироком Васильківського міськрайонного суду Київської області від 22.07.2019 року за ч.1 ст. 309 КК України у виді 2 років позбавлення волі .

Строк відбуття покарання ОСОБА_5 рахувати з моменту її фактичного затримання - з 13.02.2020 року.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Васильківський міськрайонний суд Київської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87613413
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку