open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Харківський окружний адміністративний суд

61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 лютого 2020 р. № 520/14363/19

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мороко А.С., розглянувши у порядку спрощеного провадження в приміщенні суду в м. Харкові адміністративну справу № 520/14363/19 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА _1 звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог, просить суд:

- визнати рішення відділу з питань призначення пенсій управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області №170 від 26.11.2019 протиправним та скасувати його;

- зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області призначити та виплатити пенсію по втраті годувальника ОСОБА_1 на дітей ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 після смерті батька ОСОБА_4 з дня, що настає за днем смерті годувальника, а саме з 27.11.2018 по 26.12.2019 включно.

В обґрунтування позову позивач зазначила, що рішення відділу з питань призначення пенсій управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області від 26.11.2019 року за №170 про відмову у призначенні пенсії по втраті годувальника є протиправним, а отже, підлягає скасуванню.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 15.01.2020 відкрито спрощене провадження по справі № 520/14363/19 та запропоновано відповідачеві надати відзив на позов.

Копія ухвали про відкриття спрощеного провадження була надіслана відповідачу, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

04.02.2020 представником відповідача надано відзив на позовну заяву, в якому він просив відмовити позивачу в задоволенні позовних вимог, оскільки при винесенні спірного рішення Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області діяло з дотриманням норм чинного законодавства України. Також, в даному відзиві представник управління зазначив, що підставою для відмови у призначенні пенсії по втраті годувальника слугувало те, що в свідоцтвах про народження дітей батьком є ОСОБА_5 , а в свідоцтві про смерть вказано ОСОБА_4 .

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) справи щодо оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

ОСОБА_1 проживала із ОСОБА_6

однією сім`єю як чоловік та жінка без реєстрації шлюбу.

У позивача від фактичних шлюбних відносин народилися дві доньки - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Прізвище дітей було записано за прізвищем матері, у зв`язку з тим, що на час народження дітей ОСОБА_1 не перебувала у шлюбі із батьком дітей.

ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 помер (свідоцтво про смерть

серії НОМЕР_1 від 27.11.2018).

В січні 2019 року позивач звернулась до Орджонікідзевського районного суду про встановлення факту батьківства.

Рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 08.04.2019 по справі №644/1232/19 заяву ОСОБА_1 про встановлення факту батьківства – задоволено. Встановлено факт батьківства ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Сургут Тюменської області, померлого 26 листопада ІНФОРМАЦІЯ_5 , актовий запис №17493 від 27 листопада 2018 року, у м. Харкові, щодо доньки – ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , актовий запис №194 від 21 березня 2009 року, уродженки м. Харків. Встановлено факт батьківства ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Сургут Тюменської області, померлого 26 листопада ІНФОРМАЦІЯ_5 , актовий запис №17493 від 27 листопада 2018 року, у м. Харкові, щодо доньки – ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , актовий запис №41 від 5 січня 2018 року, уродженки м. Харків.

Вказане судове рішення 13.05.2019 набрало законної сили.

ОСОБА_1 звернулась до Відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Слобідському та Основ`янському районах у місті Харкові Харківського міського управління юстиції та до Харківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області з рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 08.04.2019 по справі №644/1232/19 для внесення змін до актового запису №194 від 21 березня 2009 року, про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженки м. Харкова та до актового запису № 41 від 5 січня 2018 року, про народження ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Харкова.

Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області листом № 9291/15.1-04-05 від 29.08.2019 надано відповідь позивачу стосовно відсутності підстав для внесення відповідних змін до актового запису про народження ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , оскільки встановлення юридичного факту без зазначення конкретних змін, що підлягають внесенню, не тягне за собою внесення змін до актового запису цивільного стану.

Відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Слобідському та Основ`янському районах у місті Харкові Харківського міського управління юстиції листом № 4468/15.3-04-04 від 28.08.2019 надано позивачу роз`яснення, відповідно до яких вказано, що відділ матиме можливість розгляду заяви про внесення змін до актового запису про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , у разі зазначення в рішенні суду конкретних змін, які підлягають внесенню до відповідного актового запису цивільного стану.

Вважаючи вказані відмови протиправними, позивач звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з відповідним позовом.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду 08.10.2019 по справі № 520/9300/19 адміністративний позов ОСОБА_1 до Харківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області, Відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Слобідському та Основ`янському районах у місті Харкові Харківського міського управління юстиції про визнання відмов неправомірними, зобов`язання вчинити певні дії, внесення змін до актового запису - залишено без задоволення.

ОСОБА_1 повторно звернулась із заявою до відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Головного територіального управління юстиції у Харківській області із заявою про внесення змін до актових записів за формою, наведеною в додатку 1 Правил № 96/5 з метою саме внесення змін до актового запису №194 від 21 березня 2009 року свідоцтва про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Харків, виконаний відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Слобідському та Основ`янському районах у місті Харкові Харківського міського управління юстиції, який є правонаступником Комінтернівського відділу реєстрації актів цивільного стану Харківського міського управління юстиції та внесення змін до актового запису № 41 від 5 січня 2018 року ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м АДРЕСА_1 , виконаний Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції.

Відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Головного територіального управління юстиції у Харківській області Пріданніковій Н.В. відмовлено в задоволенні заяви про внесення змін до актових записів за формою, наведеною в додатку 1 Правил № 96/5 з метою саме внесення змін до актового запису № 194 від 21 березня 2009 року свідоцтва про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Харків, виконаний відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Слобідському та Основ`янському районах у місті Харкові Харківського міського управління юстиції, який є правонаступником Комінтернівського відділу реєстрації актів цивільного стану Харківського міського управління юстиції та внесення змін до актового запису № 41 від 5 січня 2018 року ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 уродженки м. АДРЕСА_1 , виконаний Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції.

Не погоджуючись із вказаною відмовою, позивач звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з позовом.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду 07.11.2019 по справі № 11107/19, яке набрало законної сили, адміністративний позов ОСОБА_1 до Відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Головного територіального управління юстиції в Харківській області про визнання відмови неправомірною та зобов`язання вчинити певні дії - задоволено в повному обсязі. Визнано неправомірною відмову відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Головного територіального управління юстиції у Харківській області про внесення змін до актового запису №194 від 21 березня 2009 року свідоцтва про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Харків, виконаний відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Слобідському та Основ`янському районах у місті Харкові Харківського міського управління юстиції, який є правонаступником Комінтернівського відділу реєстрації актів цивільного стану Харківського міського управління юстиції та внесення змін до актового запису № 41 від 5 січня 2018 року ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 уродженки м. АДРЕСА_1 , виконаний Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції. Зобов`язано відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Головного територіального управління юстиції у Харківській області внести зміни до актових записів №194 від 21 березня 2009 року, про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженки м. Харкова, виконаний Комінтернівським відділом реєстрації актів цивільного стану Харківського міського управління юстиції та до актового запису № 41 від 5 січня 2018 року, про народження ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 уродженки м. Харкова, виконаний Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції, де доповнити відомості про батька - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Сургут Тюменської області, громадянина України, а саме у графі "Батько" вищезазначених актових записів записати батьком ОСОБА_6 .

На підставі вказаного судового рішення, 18.11.2019 позивач звернулась до відповідача із заявою щодо призначення пенсії у зв`язку із втратою годувальника відповідно до Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування".

Рішенням Відділу з питань призначення пенсій управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області №170 від 26.11.2019 відмовлено в задоволенні заяви ОСОБА_1 .

Не погоджуючись із вказаним рішенням, позивач звернулась до суду з даним позовом.

Щодо вирішення справи по суті, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 36 Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" пенсія у зв`язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім`ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по III групі інвалідності, а в разі смерті особи, яка виконала функцію донора анатомічних матеріалів людини, пенсіонера або осіб, зазначених у частині другій статті 32 цього Закону, а також у разі смерті (загибелі) особи внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров`я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності), - незалежно від тривалості страхового стажу. При цьому дітям пенсія у зв`язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника. Батьки і чоловік (дружина) померлого, які не були на його утриманні, мають право на пенсію у зв`язку з втратою годувальника, якщо втратили джерело засобів до існування. Непрацездатними членами сім`ї вважаються: 1) чоловік (дружина), батько, мати, якщо вони є особами з інвалідністю або досягли пенсійного віку, передбаченого статтею 26 цього Закону; 2) діти (у тому числі діти, які народилися до спливу 10 місяців з дня смерті годувальника) померлого годувальника, які не досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років.

Постановою правління Пенсійного фонду України № 22-1 від 25.11.2005 затверджено Порядок подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" (далі - Порядок № 22-1), відповідно до п. 1.1 якого заява про призначення пенсії непрацюючим особам, а також членам сім`ї у зв`язку з втратою годувальника подається заявником особисто або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально, безпосередньо до управління Пенсійного фонду України у районі, місті, районі у місті, об`єднаного управління (далі - орган, що призначає пенсію) за місцем проживання (реєстрації).

Згідно з пунктом 2.3 Порядку № 22-1 до заяви про призначення пенсії у зв`язку з втратою годувальника подаються документи померлого годувальника, перелічені в підпунктах 2, 3 пункту 2.1 цього розділу. Також надаються такі документи:1) документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або свідоцтво про загальнообов`язкове державне соціальне страхування особи, якій призначається пенсія, та померлого годувальника (подається у разі, якщо особа, яка звернулася із заявою про призначення пенсії у зв`язку з втратою годувальника, має такі документи); 2) свідоцтво про народження або паспорт особи, якій призначається пенсія; 3) довідка про склад сім`ї померлого годувальника та копії документів, що засвідчують родинні стосунки члена сім`ї з померлим годувальником (за наявності); 4) свідоцтво про смерть годувальника, або рішення суду про визнання його безвісно відсутнім чи оголошення його померлим, або витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, що засвідчує факт внесення до цього реєстру інформації про безвісне зникнення особи, або інформація з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, отримана в порядку, передбаченому статтею 15 Закону України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти"; 5) документи про вік померлого годувальника сім`ї за відсутності таких даних у свідоцтві про смерть чи рішенні суду про визнання годувальника безвісно відсутнім або оголошення його померлим; 6) довідки загальноосвітніх навчальних закладів системи загальної середньої освіти, професійно-технічних, вищих навчальних закладів про те, що особи, зазначені в абзаці другому пункту 2 частини другої статті 36 Закону, навчаються за денною формою навчання; 7) довідка про те, що чоловік (дружина), а в разі їх відсутності - один з батьків, дід, баба, брат чи сестра померлого годувальника незалежно від віку і працездатності не працюють і зайняті доглядом за дитиною (дітьми) померлого годувальника до досягнення нею (ними) 8 років; 8) документи про місце проживання (реєстрації); 9) документ про перебування членів сім`ї (крім дітей) на утриманні померлого годувальника; 10) експертний висновок про встановлення причинного зв`язку смерті годувальника з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих чинників внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС (крім дружин (чоловіків), які втратили годувальника з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 1, та звернулися за призначенням пенсії у зв`язку з втратою годувальника).

Як вбачається із спірного рішення, підставою для його винесення слугувало те, що в свідоцтвах про народження дітей зазначено батько - ОСОБА_5 , а не померлий - ОСОБА_4 .

Поряд з цим, суд вказує, що разом із заявою про призначення пенсії у зв`язку із втратою годувальника позивач надавала відповідачу рішення Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 08.04.2019 по справі №644/1232/19 про встановлення факту батьківства ОСОБА_4 за доньками: ОСОБА_2 та ОСОБА_8 .

У судовому рішенні від 05 квітня 2012 року у справі "Стрьомблад проти Швеції" ЄСПЛ заявив, що "відсутність взаємозв`язку між батьками не є виправдовуючою обставиною для невиконання обов`язків з боку держави. Обов`язок держави проявляти сумлінність у якнайшвидшому вирішенні пов`язаних з дітьми спорів повинен виключати можливість того, що час почне де факто визначати правові питання. У цьому сенсі процесуальний обов`язок, що належить до сфери захисту статті 8, що збігається з обов`язком держави, що витікає з частини 1 статті 6 Конвенції гарантувати прийняття рішення з цивільних прав і обов`язків особи упродовж розумного строку".

Конвенція ООН про права дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, була ратифікована Україною ще 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року. Важливе значення має ратифікація низки міжнародних договорів у сфері сімейного права, розроблених в рамках Ради Європи і Гаазької конференції з міжнародного приватного права, що дозволяють вирішувати практичні питання, які стосуються здійснення прав дітей, регулюють відносини батьків і дітей, як матеріальні, так і особисті. Деякі з цих договорів були підписані Україною ще в 2002 - 2003 роках.

Конвенція після надання згоди на її обов`язковість Верховною Радою України відповідно до статті 9 Конституції України стала частиною національного законодавства України.

Згідно пункту 1 ст. 3 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року (в редакції зі змінами, схваленими резолюцією 50/155 Генеральної Асамблеї ООН від 21 грудня 1995 року), яку ратифіковано Постановою Верховної Ради України від 27 лютого 1991 року № 789-ХІІ, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Пенсія у зв`язку з втратою годувальника є пенсією самій дитини, а тому не можна позбавити дитину благ, гарантованих їй державою (вказана позиція викладена у постанові Верховного Суду від 02 жовтня 2018 року по справі № 495/3711/17а № К/9901/1169/17).

Враховуючи викладене, відповідач протиправно відмовив позивачу в призначенні пенсії у зв`язку із втратою годувальника, а тому, суд приходить до висновку про задоволення позовних вимог в частині визнання протиправним та скасування рішення відділу з питань призначення пенсій управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області від 26.11.2019 року за № 170.

Стосовно позовних вимог в частині зобов`язання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області призначити та виплатити пенсію по втраті годувальника ОСОБА_1 на дітей ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , після смерті батька ОСОБА_4 з дня, що настає за днем смерті годувальника, а саме, з 27.11.2018 по 26.12.2019 включно, суд зазначає наступне.

В матеріалах справи наявні свідоцтва про народження дітей, які видані повторно: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (серії НОМЕР_2 , виданого 19.12.2019), та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (серії НОМЕР_3 ), в яких зазначено батьком ОСОБА_4 .

Також, разом із уточненою позовною заявою позивач долучила довідку Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області № 593 від 22.01.2020, в якій вказано, що ОСОБА_1 перебуває на обліку в управлінні № п/с 6664/89 і одержує з 27.12.2019 пенсію за померлого годувальника.

При цьому, суд звертає увагу на те, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 45 Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" пенсія у зв`язку з втратою годувальника призначається з дня, що настає за днем смерті годувальника, якщо звернення про призначення такого виду пенсії надійшло протягом 12 місяців з дня смерті годувальника.

Таким чином, враховуючи положення вказаної статті, суд приходить до висновку, що ОСОБА_1 має право на призначення їй пенсії у зв`язку з втратою годувальника саме з 27.11.2018.

Отже, з метою захисту прав позивача, суд вважає за необхідне зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області призначити та виплатити пенсію по втраті годувальника ОСОБА_1 на дітей ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , після смерті батька ОСОБА_4 з дня, що настає за днем смерті годувальника, а саме, з 27.11.2018 року по 26.12.2019 включно.

Згідно з частиною 2 статті 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно з частиною 2 статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони: 1) на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України; 2) з використанням повноваження з метою, з якою це повноваження надано; 3) обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії); 4) безсторонньо (неупереджено); 5) добросовісно; 6) розсудливо; 7) з дотриманням принципу рівності перед законом, запобігаючи несправедливій дискримінації; 8) пропорційно, зокрема з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення (дія); 9) з урахуванням права особи на участь у процесі прийняття рішення; 10) своєчасно, тобто протягом розумного строку.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги ОСОБА_1 підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 14, 243-246, 293, 295, 296 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

В И Р І Ш И В:

Адміністративний позов ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний номер - НОМЕР_4 ) до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (місцезнаходження - майдан Свободи, буд. 5, Держпром, 3 під., 2 пов., м. Харків, 61022, ідентифікаційний код - 14099344) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії – задовольнити.

Визнати протиправним та скасувати рішення відділу з питань призначення пенсій управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області №170 від 26.11.2019.

Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області призначити та виплатити пенсію по втраті годувальника ОСОБА_1 на дітей ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , після смерті батька - ОСОБА_4 з дня, що настає за днем смерті годувальника, а саме, з 27.11.2018 по 26.12.2019 включно.

Стягнути на користь ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер - НОМЕР_4 ) за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (ідентифікаційний код - 14099344) судовий збір у розмірі 1536 (одна тисяча п`ятсот тридцять шість) грн 80 коп.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо справа розглядалась в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя А.С. Мороко

Джерело: ЄДРСР 87550874
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку