open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/3128/19

Провадження №2/477/61/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 лютого 2020 року Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі: головуючої судді Л.М. Семенової,

при секретарі Сірюк С.В.,

за участю представника позивача – ОСОБА_1 О.Е.,

представника АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» - Сімцис Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в загальному позовному провадженні цивільну справ за позовом ОСОБА_2 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз», Товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївгаз Збут» про захист прав споживача,

В С Т А Н О В И В:

23 грудня 2019 року до суду надійшла позовна ОСОБА_2 , в якій вона просить про захист її прав як споживача природного газу шляхом визнання протиправними дій акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» щодо визначення обсягу спожитого газу за адресою: АДРЕСА_1 у загальному розмірі 57242,11 м.куб станом на 01 жовтня 2019 року за показами лічильника газу LUS G4 «Shlumberger», № НОМЕР_1 .

Просить зобов`язати АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» здійснити коригування по особовому рахунку № НОМЕР_2 з визначенням обсягу спожитого газу відповідно до норм Кодексу ГРМ з дня останнього контрольного зняття показань лічильника з 27.08.2019 р. без врахування показників лічильника газу LUS G4 «Shlumberger», № НОМЕР_1 та внести зміни до інформації про обсяги споживання природного газу споживачем за період з 27 серпня 2019 року.

Просить зобов`язати ТОВ «Миколаївгаз Збут» здійснити коригування по особовому рахунку № НОМЕР_2 з визначенням оплати споживачем ОСОБА_2 за спожитий газ з урахуванням скорегованих обсягів спожитого природного газу, визначеного АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз».

В обґрунтування своїх вимог позивач вказує, що 07.09.2018 року придбала житловий будинок в АДРЕСА_1 , та шляхом приєднання до запропонованого Договору, нею було укладено Типовий договір постачання природного газу побутовим споживачам, за умовами якого облік спожитого природного газу здійснюється побутовим лічильником газу LUS G4 «Shlumderger», № 002725179. Газ використовується для комплексного споживання — індивідуальне опалення та приготування їжі та/або підігрів води, з опалювальною площею від 50 до 100 кв.м. та двухкомфорочною плитою. На її ім`я відкрито особовий рахунок № НОМЕР_2 .

З вересня 2018 року до вересня 2019 року вона сплачувала за спожитий природний газ відповідно до показників вказаного лічильника газу.

27.08.2019р. контролером АТ “Миколаївгаз” було перевірено та зафіксовано показники лічильника - 55732,03 куб.м.

Але, у вересні місяці 2019 року у неї виникли сумніви щодо коректної роботи вказаного лічильника та вона звернулася до АТ “Миколаївгаз” щодо перевірки його роботи.

З 27 серпня 2019 року до 01 жовтня 2019 року, відповідно до показників лічильника, нею було спожито 1510,08 куб. газу.

02.10.2019року працівниками АГ “Миколаївгаз” було демонтовано лічильник, про що складено акт. При демонтажі лічильника газу було зафіксовано показники на 01.10.2019 року — 57242,11.

Відповідно до акту демонтажу лічильника, при контрольному огляді вузла обліку ознак порушень, визначених пунктом 7 глави 9 розділу 10 Кодексу розподільних систем (пошкодження пломб; пошкодження лічильника газу, наявність несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу та ін.) встановлено не було.

Замість тимчасово відсутнього лічильника, працівниками АТ “Миколаївгаз” їй було встановлено технологічну вставку, лічильник з обмінного фонду встановлено не було. У випадку відсутності лічильника, розрахунки зі споживачем - здійснюються залежно від середньомісячного (середньодобового) обсягу споживання природного газу за аналогічний період (опалювальний або міжопалювальний) попереднього року або фактичний період споживання, якщо він становить менше шести місяців.

Лічильник газу було передано на проведення повірки.

07.10.2019року Державним підприємством “Миколаївський науково- виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації (ДП «Миколаївстандартметрологія») було складено акт №0/1077 технічного аналізу лічильника газу, відповідно до якого основна відносна похибка перевищує допустиме значення.

09.10.2019року ДП “Миколаївстандартметрологія” складено довідку про непридатність законодавчо врегульованого засобу вимірювальної техніки.

Позивач вказує, що є неможливим однією двухкомфорочною плитою за 34 дні спожити 1510,08 куб. газу. Опалення у вересні підключено не було, так як середня температура за вересень 2019 року складала більш ніж 20 градусів по Цельсію, тобто опалення не використовувалось.

У грудні 2019 року відповідач ТОВ “Миколаївгаз збут” нарахував їй заборгованість у розмірі 11 475,31 грн.

Вважає, що такі дії відповідачів становлять порушення ст. 21 ЗУ «Про захист прав споживача», зокрема права споживача є порушеними якщо при наданні послуги, від якої споживач не може відмовитись, а одержати може лише в одного виконавця, виконавець нав`язує такі умови одержання послуг, які ставлять споживача у нерівне становище порівняно з іншими споживачами; ціну продукції визначено неналежним чином.

Позивач вважає, що АТ “Миколаївгаз” після отримання акту та довідки про непридатність лічильника не мало права враховувати показники лічильника станом на 01.10.2019р. для розрахунків обсягу спожитого газу, а відтак, його дії є протиправними. Для відновлення її порушеного права вважає, що АТ “Миколаївгаз” повинен здійснити коригування по особовому рахунку № НОМЕР_2 з визначенням обсягу спожитого газу та виключити інформацію про обсяги спожитого природного газу споживачем за період з 27 серпня 2019 року до 01 жовтня 2019 року у розмірі 1510,08 куб. газу, а відповідач ТОВ “Миколаївгаз збут” повинен здійснити коригування по особовому рахунку № НОМЕР_2 з визначення оплати за спожитий природний газ з урахуванням скорегованих обсягів спожитого природного газу, визначеного АТ “Миколаївгаз” та виключити інформацію про наявність заборгованості у розмірі 11 475,31 грн.

Відповідно до відзиву на позовну заяву АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз», то відповідач не визнав позовних вимог ОСОБА_2 , посилаючись на відсутність договірних відносин між ними з приводу газопостачання, та неналежність ОСОБА_2 до кола споживачів в розумінні термінів та понять, визначених Кодексом ГРМ.

Вказує про невідповідність заявленого позивачем способу захисту прав та, що все зазначене у позовній заяві може бути запереченнями у разі пред`явлення до споживача позову про стягнення певної суми (заборгованості). Оскарження дій відповідачів щодо визначення обсягів спожитого природного газу та заборгованості за використаний природний газ є різновидом претензії, та чинне законодавство не передбачає такого способу захисту прав.

Також посилається на невідповідність дійсності тверджень позивача про неможливість використання таких об`ємів газу за вказаною адресою, навівши дані про об`єм спожитого газу за аналогічні періоди протягом трьох років, зокрема:

21.09.2016 року (покази з квитанції) – 50785

07.09.2017 року ( покази зафіксовані контролером) – 52791 (споживання за рік – 2009 м.куб)

19.09.2018.року (покази з квитанції) – 54836 (споживання за рік -02045 м.куб.)

02.10.2019 (покази під час демонтажу лічильника) -57242 (споживання за рік 2406 м.куб).

Крім того, вказує що відповідно до протоколу повірки ДП «Миколаївстандартметрологія» №16151 від 09.10.2019 року, де за результатами повірки вище вказаний лічильник визнано непридатним, вбачається, що об`єм природного газу не дораховувався.

Відповідно до відзиву ТОВ «Миколаївгаз Збут», то дане Товариство також не визнало позовні вимоги ОСОБА_2 , посилаючись на те, що питання правильності визначення обсягів спожитого позивачем природного газу не є ліцензованою діяльністю ТОВ «Миколаївгаз Збут», а є виключною компетенцією Оператора ГРМ – АТ «Миколаївгаз».

Представник позивача ОСОБА_3 Е ОСОБА_4 позовні вимоги свого довірителя підтримала в межах доводів позовної заяви. Просила про їх задоволення. З пояснень представника також слідує, що покази лічильника газу її довірителем передавалися самостійно оператору ГРМ, і несистематично. Пояснила, що показники різнилися, так як могли надаватися із заниженням.

Представник відповідача АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» позовні вимоги не визнала, підтримала доводи наведені у відзиві на позовну заяву. Вказувала, що позивач покази лічильника передавала несистематично та маються розбіжності в цих показах в бік заниження. Також вказувала, що за даними проведеної повірки лічильника, останній вказував об`єм газу не із завищенням, а навпаки не дораховував. Стосовно посилань позивача про визначення дати 27.08.2019 року як дати контрольної повірки, то такі покази було зафіксовано контролером зі слів споживача.

Представник відповідача ТОВ «Миколаївгаз Збут» Севастьянов М.В. направив заяву по розгляд справи за його відсутності. У задоволені позову просив відмовити в повному обсязі.

За наслідками розгляду заявлених вимог, з урахуванням пояснень представників сторін, змісту заяв по суті спору та досліджених письмових доказів, суд дійшов таких висновків.

Відносини, які виникають між постачальником та споживачем, з урахуванням їх взаємовідносин з оператором ГРМ регулюються Правилами постачання природного газу, затвердженими Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2496 та зареєстрованими в МЮ України 06.11.2015 року за № 1382/27827, положеннями ЦК України, Кодексу газорозподільних систем, ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», ЗУ «Про ринок природнього газу», ЗУ «Про захист прав споживачів».

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг N 2500 від 30.09.2015 року затверджено Типовий договір постачання природного газу побутовим споживачам.

Відповідно до п.1.3 Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам, цей договір є договором приєднання, що укладається з урахуванням вимог статей 633, 634, 641, 642 ЦК України на невизначений строк шляхом приєднання споживача до умов цього договору. Фактом згоди споживача про приєднання до умов цього договору є отримання постачальником поданої споживачем заяви - приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам за формою, встановленою у додатку 1 до цього договору, та/або сплачений споживачем рахунок (квитанція) постачальника за поставлений природний газ, а щодо постачальника, на якого в установленому чинним законодавством порядку покладені спеціальні обов`язки з постачання природного газу побутовим споживачам, - факт споживання природного газу відповідно до вимог Правил постачання та за умови, що у споживача відсутній інший діючий постачальник.

Відповідно до п.7 пар.3 розділу VI Кодексу газорозподільних систем, фактом приєднання споживача до умов договору розподілу природного газу (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які засвідчують його бажання укласти договір розподілу природного газу, зокрема повернення підписаної заяви-приєднання, сплата рахунка Оператора ГРМ та/або документально підтверджене споживання природного газу.

На підтвердження приєднання до Умов вказаного типового договору та існування договірних відносин з газопостачання саме із ОСОБА_2 , останньою надано копію квитанції про проведення оплати за надані послуги з газопостачання 22.08.2019 року (а.с. 74-75). Про здійснення нею розрахунків з ТОВ «Миколаїгз Збут» за отримані послуги з газопостачання також свідчать дані роздруківки інформації з її особистого електронного кабінету (а.с. 24-25).

Окрім того, ОСОБА_2 є власником вказаного будинку (а.с. 15-20), а тому їй належить право виступати у правовідносинах з іншими особами, що стосуються даного майна, в тому числі з надання певних послуг, що також витікає з положень ст.322 ЦК України, яка зобов`язує власника утримувати своє майно.

Також, відповідно до термінів, що наводяться у Типовому договорі, Споживач - фізична особа, об`єкт якої фізично підключений до газорозподільної системи Оператора ГРМ.

За такого, доводи відповідачів про відсутність договірних відносин із ОСОБА_2 з газопостачання, не відповідають дійсності.

Тобто, між сторонами фактично виникли договірні відносини з приводу надання послуг та споживання природного газу по особовому рахунку N 1000201266 за адресою: АДРЕСА_1 .

Стосовно посилань АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» про невідповідність заявленого способу захисту, вимогам законодавства, то відповідно до ч.2 ст.5 ЦПК України, у випадку, якщо закон або договір не визначають ефективного способу захисту порушеного, невизнаного або оспореного права, свободи чи інтересу особи, яка звернулася до суду, суд відповідно до викладеної в позові вимоги такої особи може визначити у своєму рішенні такий спосіб захисту, який не суперечить закону. Вказане також слідує з правового висновку ВСУ від 21 травня 2012 року у справі № 6 - 20 цс 11.

Стосовно заявлених вимог, то всі вони ґрунтуються на інформації, наведеній на особистій веб-сторінці споживача на веб-сайті постачальника природного газу (далі – особистий кабінет), зокрема сторінці ОСОБА_2 як споживача послуг з постачання природного газу.

Відповідно до Термінів, наведених в п. 1.4 Типового Договору, особистий кабінет - особиста веб-сторінка Споживача на веб-сайті Постачальника, що містить персоніфіковані дані Споживача, статистичні дані про ціни та нарахування і сплату за Договором та іншу інформацію, пов`язану з виконанням Договору.

Як вказує позивач у своїй позовній заяві, саме за даними особистого кабінету слідує про нарахування їй заборгованості в розмірі 11475,31 грн. на покази лічильника 57242,11, які зафіксовані в акті від 01.10.2019 року (а.с. 25-26).

При цьому вважає, що покази лічильника, з урахуванням встановленої його непридатності, не можуть бути враховані для розрахунку за надані послуги з газопостачання. Посилається на виявлені нею невідповідності в показниках лічильника фактично здійсненим витратам газу, що стало підставою для його повірки.

В той же час, посилання ОСОБА_2 щодо підстав для повірки лічильника, спростовуються змістом її заяви від 26.09.2019 року до АТ «Миколаївгаз», згідно якої вона подала заяву про демонтаж та повірку лічильника, у зв`язку зі зміною власника, а не через виявлення некоректної роботи лічильника (а.с. 48).

Відповідно до копії акту демонтажу лічильника, в ньому зафіксовано зняття лічильника 02.10.2019 року з показами лічильника 57242, 11, при цьому даний акт не містить будь-яких застережень ОСОБА_2 щодо показів лічильника (а.с. 27).

Дійсно, 07.10.2019 року Державним підприємством “Миколаївський науково- виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації (ДП «Миколаївстандартметрологія») було складено акт №0/1077 технічного аналізу лічильника газу, відповідно до якого основна відносна похибка перевищує допустиме значення (а.с. 28).

09.10.2019 року ДП “Миколаївстандартметрологія” складено довідку про непридатність законодавчо врегульованого засобу вимірювальної техніки (а.с. 29).

Відповідно до п.8 гл.3 розділу XI Кодексу газорозподільних систем, у разі виявлення Оператором ГРМ пошкодження лічильника газу, внаслідок чого витрата (споживання) природного газу лічильником газу не обліковується або обліковується некоректно (не в повному обсязі), та за умови відсутності несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу визначення об`єму спожитого природного газу здійснюється виходячи з 70 відсотків граничних об`ємів споживання природного газу населенням з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв за період з дня останнього контрольного зняття показань лічильника (контрольного огляду вузла обліку або його перевірки) до дня виявлення порушення (але не більше ніж за 6 місяців) та з урахуванням строку на його усунення.

Посилаючись на дані норми, ОСОБА_2 просить визнати протиправними дії АТ «Миколаївгаз» щодо визначення обсягу спожитого нею газу станом на 01.10.2019 року за показами лічильника у загальному розмірі 57242,11м.куб.

Відповідно до ст.4 ЦПК України, ст. 15 ЦК України, ст. 55 Конституції України, кожна особа має право на захист свого цивільного права, свобод чи законного інтересу у разі їх порушення, невизнання або оспорювання.

Таким чином, у розумінні закону, суб`єктивне право на захист – це юридично закріплена можливість особи використати заходи правоохоронного характеру для поновлення порушеного права і припинення дій, які порушують це право.

В той же час, позивачем не надано доказів про порушення її прав відповідачами.

На час звернення до суду із даним позовом, до ОСОБА_2 не висунуто будь-яких вимог щодо сплати за послуги з газопостачання саме за показами лічильника 57242,11 м.куб., будинок не відключено від газопостачання, не надіслано ОСОБА_2 і будь-яких попереджень про відключення від централізованого газопостачання саме з підстав існування заборгованості за показами лічильника, що зафіксовані 01.10.2019 року.

Відомості зазначені в її особистому кабінеті споживача природного газу дійсно мають дані про показники лічильника станом на 01.10.2019 року як 57242,11 м.куб. Також містяться дані щодо несплати заборгованості за жовтень 2019 року в розмірі 11475,31 грн., однак наведена інформація не породжує для позивача будь-яких обов`язків.

Окрім того, відсутні будь-які дані, які б вказували про здійснення нарахування такої заборгованості саме виходячи з показів лічильника станом на 01.10.2019 року - 57242,11 м.куб.

Зі змісту позовної заяви, та показань представника позивача, слідує, що споживач не зверталася до відповідачів, зокрема до АТ «оператор газорозподівльної системи «Миколаївгаз» та до ТОВ «Миколаївгаз Збут» із заявою про надання детального розрахунку заборгованості та інформації про спожитий газ.

Відповідно до ст. 77 ЦПК України, належними є докази, що містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях (ст. 81 ЦПК України).

Наведені в особистому кабінеті споживача дані не доводять тих обставин, на які посилалася позивач і вказувала про наявність порушення її прав як споживача, зокрема визначення відповідачем – Оператором ГРМ обсягу спожитого нею з урахуванням показів лічильника, що зафіксовані 01.10.2019 року в розмірі 57242,11 м.куб. та нарахування заборгованості саме з урахуванням цих показів лічильника.

Як вже зазначено вище, дані відмітки в її особистому кабінеті лише фіксують певні факти, в тому числі зафіксовані відповідно до акту покази лічильника станом на 01.10.2019 року, та містять дані про заборгованість, однак не містять інформації щодо розрахунку даної заборгованості, а тому здійснення нарахування вище вказаної заборгованості з порушенням вимог п.8 гл.3 розділу XI Кодексу газорозподільних систем, є лише припущенням позивача.

Окрім того, позивач висуваючи вимоги про зобов`язання АТ «Оператор газорозподільчої системи «Миколаївгаз» здійснити коригування по особовому рахунку без урахування показів лічильника з 27.08.2019 року, посилалася що саме ця дата є відправною для здійснення відповідного перерахунку споживання газу. Тобто позивач фактично переслідує мету зафіксувати покази від 27.08.2019 року як контрольні, починаючи з яких розрахунок за спожитий газ має визначатись без показів лічильника.

Згідно з п.8 гл.3 розділу XI Кодексу газорозподільних систем, у разі встановлення непридатності лічильника, останні контрольні покази лічильника мають значення для визначення періоду, за який нарахування за спожитий газ здійснюються без урахувань показів лічильника.

Відповідно до визначення термінів Кодексу газорозподільних систем:

контрольне зняття показань ЗВТ (засіб вимірювальної техніки) – фіксація показань ЗВТ, зокрема лічильника газу, споживача представником оператора газорозподільної системи у відомості про контрольне зняття показань ЗВТ, або акті про контрольне зняття показань ЗВТ, або розрахунковій книжці, абонентській картці обліку газу тощо, які підтверджуються особистим підписом споживача (власника або наймача) об`єкта або уповноваженої ним особи;

контрольний огляд вузла обліку – виконання комплексу робіт з метою візуального обстеження цілісності ЗВТ (корпусу, скла, кріплення, з`єднання тощо), цілісності встановлених згідно з актом про пломбування пломб та наявності відбитків їх тавр, зняття показань ЗВТ, а також з метою виявлення без використання спеціальних технічних засобів та/або часткового демонтажу будівельних конструкцій чи оздоблювальних матеріалів несанкціонованого втручання в роботу ГРМ та/або ЗВТ/лічильника газу.

В той же час, з наданих сторонами письмових доказів встановлено, що покази лічильника 28.08.2019 року зафіксовано контролером зі слів споживача. Дані про контрольне зняття показів лічильника 27.08.2019 року відсутні. Надана стороною відповідача копія відомості обходу абонентів за серпень 2019 року (а.с. 81), містить зафіксовані, згідно запису у відомості, саме зі слів споживача покази станом на 28.08.2019 року в розмірі 55732,03. Дана відомість не містить підпису абонента, що також свідчить, що такі покази не можна вважати контрольним зняттям показань ЗВТ у відповідності до вимог Кодексу ГРМ.

В судовому засіданні представник позивача не заперечувала, що дійсно такі покази могли надаватися споживачем зі слів без фактичної перевірки даних лічильника оператором ГРМ.

Окрім того, зі змісту даної відомості (а.с. 81) вбачається, що покази лічильника у попередньому місяці (в липні 2019 року) є більшими, зокрема – 55952,28 м.куб., ніж покази, які значаться зі слів споживача в серпні 2019 року (55732,03 м.куб.). За даними показів лічильника по особовому рахунку № НОМЕР_2 (а.с. 97), покази лічильника, що зазначені в серпні 2019 року є нижчими порівняно з попередніми 5-ма місяцями, зокрема в березні 2019 року покази лічильника вже становили 55826,27 м.куб., тому суд критично ставиться до посилань позивача, яка вказує на покази, що зафіксовані в серпні 2019 року, як контрольні. Наведене також свідчить про безпідставність вимог про зобов`язання внести зміни до інформації про обсяги спожитого природного газу за період з 27.08.2019 року.

Стосовно вимог, що висунуті до ТОВ «Миколаївгаз Збут», зокрема здійснити коригування по особовому рахунку № НОМЕР_3 з визначенням оплати споживачем ОСОБА_2 за спожитий природний газ з урахуванням скорегованих обсягів спожитого газу, визначеного Акціонерним товариством «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз», то останні є похідними від попередніх, а тому з урахування відмови в задоволенні первісних вимог, відсутні підстави в задоволенні похідних.

Враховуючи наведене, приймаючи до уваги, що позивачем не надано належних доказів, які б свідчили про порушення її прав, зокрема відсутні докази визначення Акціонерним товариством «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» обсягу спожитого станом на 01.10.2019 року природного газу саме за показами лічильника у загальному розмірі 57242,11 м.куб. та нарахування заборгованості з порушенням вимог Кодексу ГРМ, в тому числі і безпідставності вимог позивача про визначення обсягу спожитого природного газу без урахувань показів лічильника саме з 27.08.2019 року як дати контрольного огляду, суд вважає необхідним у задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 відмовити в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 141, 259, 263-265, 354, 355 ЦПК України, п. 3 Перехідних положень ЗУ «Про судоустрій і статус суддів», суд

В И Р І Ш И В:

У задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз», Товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївгаз Збут» про захист прав споживача шляхом визнання протиправними дій акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» щодо визнання обсягу спожитого газу за адресою: АДРЕСА_1 у загальному розмірі 57242,11 м.куб станом на 01 жовтня 2019 року за показами лічильника газу LUS G4 «Shlumberger», № НОМЕР_1 ; зобов`язання АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» здійснити коригування по особовому рахунку № НОМЕР_2 з визначенням обсягу спожитого газу відповідно до норм Кодексу ГРМ з дня останнього контрольного зняття показань лічильника з 27.08.2019 р. без врахування показників лічильника газу LUS G4 «Shlumberger», № НОМЕР_1 та внесенням змін до інформації про обсяги споживання природного газу споживачем за період з 27 серпня 2019 року; зобов`язання ТОВ «Миколаївгаз Збут» здійснити коригування по особовому рахунку № НОМЕР_2 з визначенням оплати споживачем ОСОБА_2 за спожитий газ з урахуванням скорегованих обсягів спожитого природного газу, визначеного АТ «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз», - відмовити в повному обсязі.

У зв`язку з відмовою у задоволенні позову, скасувати заходи забезпечення позову у даній справі, встановлені ухвалою суду від 24 грудня 2019 року про заборону АТ «Оператор газорозподільчої системи «Миколаївгаз» та ТОВ «Миколаївгаз Збут» здійснювати дії з відключення газопостачання за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.10ст. 158 ЦПК України, заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили даним рішенням.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня виготовлення повного тексту рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Повний текст рішення виготовлено 12 лютого 2020 року, з якої обчислювати строк на подання апеляційної скарги.

З повним текстом рішення учасники справи можуть ознайомитись та отримати його копію в канцелярії суду 12 лютого 2020 року.

Суддя Л.М. Семенова

Джерело: ЄДРСР 87538914
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку