open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

Справа № 521/560/20

Номер провадження:1-м/521/11/20

17 січня 2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , затриманої ОСОБА_4 , захисника адвоката ОСОБА_5 , перекладача ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання керівника Одеської місцевої прокуратури №2 про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, для забезпечення видачі особи на запит іноземної держави у відношенні:

ОСОБА_7 ( ОСОБА_8 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Ош Республіки Киргизстан, громадянки Республіки Киргизстан, одруженої, без реєстраційного обліку на території України, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 та проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,

В С Т А Н О В И В:

В міжнародному пункті пропуску через державний кордон для повітряного сполучення «Одеса-аеропорт» 20.08.2019 о 14:30, співробітниками ВПС «Одеса-Аеропорт» встановлена та затримана громадянка Республіки Киргизстан ОСОБА_9 , яка розшукується компетентними органами Республіки Киргизстан для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК Республіки Киргизстан (найманство).

Оперуповноваженим ВКП Малиновського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області 20.08.2019 складений протокол про затримання ОСОБА_10 в порядку ст. ст. 208, 582 КПК України.

За ініціативою компетентних органів Республіки Киргизстан 12.12.2017 до міжнародної бази Інтерпол внесені відповідні відомості щодо розшуку ОСОБА_11 .

Ухвалою слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси від 22.08.2019 відносно ОСОБА_10 застосований тимчасовий арешт строком на 40 діб.

До Генеральної прокуратури України надійшов запит Киргизької Республіки про видачу ОСОБА_10 з метою притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК Киргизької Республіки.

З матеріалів запиту вбачається, що у грудні 2014 року ОСОБА_9 , разом із чоловіком ОСОБА_12 і донькою ОСОБА_13 виїхала на територію Сірійської Арабської Республіки, де приєдналась до лав незаконної міжнародної терористичної організації і пройшла спеціальну бойову підготовку для участі у збройному конфлікті, після чого, діючи з метою отримання матеріальної винагороди, не будучи громадянкою і не маючи постійного місця проживання у Сирійській Арабській Республіці, взяла участь у збройному конфлікті і військових діях на території цієї держави.

Злочин, вчинення якого інкримінуються ОСОБА_14 на території Киргизької Республіки відповідає злочину, передбаченому ч. 4 ст. 447 КК України та є екстрадиційним, оскільки передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше ніж 1 рік.

Строки давності притягнення особи до кримінальної відповідальності, відповідно до ст. 49 КК України - не спливли.

Громадянство затриманої встановлено довідкою від 27.08.2018 № 23-41/7598, що міститься у додатках до запиту про видачу.

В матеріалах вищевказаного запиту міститься інформація щодо переховування ОСОБА_10 від компетентних органів Киргизької Республіки, таким чином, існує ризик того, що ОСОБА_9 , у разі звільнення з-під варти, намагатиметься покинути територію України, з метою уникнення видачі, тобто ризик, передбачений п. 1 чт. 1 ст. 177 КПК України.

У відповідності до наявних матеріалів перевірки, ОСОБА_9 до кримінальної відповідальності на території України не притягувалась, статус учасника бойових дій їй не надавався.

Ухвалою слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси від 27.09.2019, частково задоволено клопотання керівника місцевої прокуратури, до ОСОБА_10 застосований запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за адресою: АДРЕСА_3 , із покладанням обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

Ухвалою слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси від 18.11.2019 задоволено клопотання захисника ОСОБА_10 - адвоката ОСОБА_15 від 29.10.2019; відносно ОСОБА_10 змінений застосований запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за адресою: АДРЕСА_3 , на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний період доби за адресою: АДРЕСА_2 , з покладанням обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Затримана ОСОБА_9 та її захисник, кожен окремо, в судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши учасників процесу, слідчій суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 585 КПК України при наявності обставин, які гарантують запобігання втечі особи та забезпечення у подальшому її видачі, слідчий суддя може обрати щодо такої особи запобіжний захід не пов`язаний із триманням під вартою (екстрадиційним арештом).

Враховуючи, викладені обставини та те, що до ОСОБА_10 застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, слідчий суддя вважає, що існує реальна необхідність певного контролю за особою, яке може бути реалізовано у вказаному запобіжному заходу лише шляхом застосування обов`язків передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, які зможуть забезпечити ризик передбачений п. 1 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Враховуючи викладені вимоги закону, з урахуванням викладених обставин слідчий суддя обґрунтовано вважає, що є всі об`єктивні підстави для продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, для забезпечення видачі особи на запит іноземної держави.

На підставі вищевикладеного, керуючись Європейською Конвенцію «Про видачу правопорушників» від 13.12.1957 року, Конвенціею «Про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах» / г. Мінськ, Республіка Білорусь, 22.01.1993 року /, а також ст. 585 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання керівника Одеської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_16 задовольнити.

Продовжити строк дії застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту у нічний період доби відносно ОСОБА_7 ( ОСОБА_17 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_2 до вирішення питання про її видачу (екстрадицію) та фактичну передачу компетентним органам Республіки Киргизстан, але не більше строку, встановленого ч. 6 ст. 181 КПК України, зобов`язавши її з`являтися за кожною вимогою до слідчого судді та прокуратури.

Продовжити строк дії обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, які покладені на ОСОБА_18 ( ОСОБА_8 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 , в рамках застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту:

-прибувати до прокурора та суду за першою вимогою;

-не відлучатися з м. Одеси без дозволу прокурора;

-здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в`їзд в Україну.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 2 (два) місяці (60 днів) і обчислюється з моменту оголошення ухвали тобто з 17.01.2020 року. Ухвала слідчого судді припиняє свою дію 17.03.2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_19

Джерело: ЄДРСР 87430332
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку