open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

03 лютого 2020 р. Справа №805/4855/14

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Давиденко Т.В.

розглянувши заяву про відновлення втраченого провадження

у справі № 805/4855/14

за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Харцизьку Головного

управління Міндоходів у Донецькій області

до відповідача Приватного підприємства «Донелектротек»

про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з заявою щодо ініціювання відновлення втраченого провадження у справі № 805/4855/14 за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Харцизьку Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Приватного підприємства «Донелектротек» про припинення юридичної особи.

Доводи заяви обґрунтовує тим, що, вирішення питання про відновлення втраченого провадження має для заявника важливе значення та є фактично єдиним способом виконати вимоги законодавства про запобігання корупції, що впливає на можливість належної реалізації конституційного права на працю, зокрема вільного вибору виду діяльності.

Відомості, наявні в програмному забезпеченні «Діловодство спеціалізованого суду» та Єдиному державному реєстрі судових рішень України, свідчать, що в провадженні Донецького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа № 805/4855/14 за позовом Державної податкової інспекції у м. Харцизьку Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Приватного підприємства «Донелектротек» про припинення юридичної особи.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 19.05.2014 року у справі № 805/4855/14 адміністративний позов державної податкової інспекції у м. Харцизьку Головного управління Міндоходів у Донецькій області до приватного підприємства «Донелектротек» про припинення юридичної особи задоволений, юридична особа приватне підприємство «Донелектротек» припинена.

У зв`язку з захопленням представниками незаконних озброєних формувань ДНР приміщення Донецького окружного адміністративного суду під час проведення антитерористичної операції, адміністративна справа №805/4855/14, яка знаходилась на розгляді, втрачена.

Відповідно до ст. 384 Кодексу адміністративного судочинства України відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 385 Кодексу адміністративного судочинства України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 387 Кодексу адміністративного судочинства України у заяві повинно бути зазначено:

1) про відновлення якого судового провадження або якої його частини просить заявник;

2) які особи брали участь у справі і в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові за його наявності для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності, або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, якщо відповідні дані відомі заявникові;

3) номери засобів зв`язку учасників судового процесу (телефон, факс, адреса електронної пошти, офіційна електронна адреса тощо), якщо вони відомі заявникові;

4) наявні у заявника відомості про обставини втрати судового провадження, місцезнаходження копій матеріалів провадження або даних щодо таких копій;

5) документи, відновлення яких заявник вважає необхідним і з якою метою.

До заяви про відновлення втраченого судового провадження додаються документи або їх копії, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку, що збереглися в заявника або у справі, копії заяви відповідно до кількості учасників справи, а у разі необхідності - клопотання про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження.

Згідно ч. 5 ст. 387 Кодексу адміністративного судочинства України заява про відновлення втраченого судового провадження для виконання судового рішення може бути подана до закінчення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання. Суд може поновити зазначений строк, якщо за клопотанням заявника визнає причини його пропуску поважними.

Відповідно до ч. п. 2 ч. 4 ст. 388 Кодексу адміністративного судочинства України суд відмовляє у відкритті провадження за заявою про відновлення втраченого судового провадження у випадках, якщо заява подана після закінчення строку, встановленого частиною 5 статті 387 цього Кодексу, і суд відхилив клопотання про його поновлення.

Оскільки сплинув строк, встановлений ч. 5 ст. 387 Кодексу адміністративного судочинства України, суд відмовляє у відкритті провадження з ініціювання питання про відновлення втраченого судового провадження.

На підставі викладеного, керуючись Кодексом адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

У відкритті провадження з питань відновлення втраченого судового провадження у справі № 805/4855/14 за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Харцизьку Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Приватного підприємства «Донелектротек» про припинення юридичної особи - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя Т.В. Давиденко

Джерело: ЄДРСР 87383481
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку