open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 30.01.2020 Справа № 554/316/20

Єдиний унікальний номер справи: №554/316/20

Провадження № 1-кс/554/1651/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.01.2020 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчоговідділу УправлінняСлужби безпекиУкраїни вПолтавській областілейтенанта юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів посилаючись на те, що У провадженні слідчого відділу Управління СБ України в Полтавській області знаходиться кримінальне провадження №22020170000000001 від 10.01.2020, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-2 КК України, тобто за фактом незаконного перетину державного кордону України іноземними громадянами, яким встановлена заборона в`їзду на територію України, та які на даний час переховуються на території Полтавської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 29 серпня 2018 року рішенням №5 ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянину Російської Федерації через недотримання правил перебування, визначених для іноземних осіб та осіб без громадянства в Україні, встановлено заборону в`їзду в Україну строком на три роки, до серпня 2021 року.

Проте, незважаючи на вищевикладене, ОСОБА_4 перебуваючи на території Російської Федерації, отримав нові паспортні документи на прізвище « ОСОБА_5 » та протягом 2018-2019 років, знаючи про наявність заборони на в`їзд на територію України, неодноразово перетинав державний кордон України, використовуючи паспорт громадянина Російської Федерації, який містить неправдиві відомості.

В ході допиту в якості ОСОБА_6 підтвердив факт перетину ним державного кордону України та показав, що йому нічого не відомо про наявність заборони в`їзду на територію України на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Отже, з метою встановлення обставин, які не можуть бути встановлені іншим шляхом, аніж отриманням відомостей, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (

АДРЕСА_1 ), в ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні оригіналу справи з питань видворення та примусового повернення іноземних громадян та осіб без громадянства ІНФОРМАЦІЯ_3 на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні,а саме: підтвердить факт ознайомлення ОСОБА_7 з рішенням про видворення з території України, а також про обізнаність останнього про факт встановлення заборони в`їзду на територію України.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що у ІНФОРМАЦІЯ_1 зберігаються документи, щодо фактів видворення та встановлення заборони в`їзду на територію ОСОБА_8 , необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий звернулась до суду з вказаним документом.

У судове засідання слідча не з`явилась, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлена належним чином, до суду слідча подала заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за її відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим СВ УСБУ в Полтавській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_3 , ОСОБА_18 тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме:

-оригінал справи з питань видворення та примусового повернення іноземних громадян та осіб без громадянства ІНФОРМАЦІЯ_3 на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87257363
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку