open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №173/145/20

Провадження №1-кс/173/48/2020

У Х В А Л А

іменем України

29 січня 2020 р. м. Верхньодніпровськ

Слідчий суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1

при секретареві ОСОБА_2

За участю: прокурора - ОСОБА_3

слідчого Верхньодніпровського ВП ОСОБА_4

підозрюваної ОСОБА_5 .

Розглянувши увідкритомусудовому засіданнів містіВерхньодніпровську клопотання слідчого СВ Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Верхньодніпровського відділу Жовтоводської місцевої прокурати в Дніпропетровській області, про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні до підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженки смт.Дніпровське Верхньодніпровськогорайону Дніпропетровськоїобласті, українки,громадянки України,з середньоюосвітою,не одруженої,без утриманців,не працюючої,зареєстрована заадресою: АДРЕСА_1 ,фактично проживаючаоїза адресою: АДРЕСА_1 ,раніше неодноразовосудима за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020040430000032 від 13.01.2020 року за ознаками вчиення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України

В С Т А Н О В И В :

29.01.2020 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Верхньодніпровського ВП ЖовтоводськогоВП ГУНПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_4 ,погоджене зпрокурором Верхньодніпровського відділуЖовтоводської місцевопрокурати вДніпропетровській області про застосування запобіжного заходу в вигляді особистого зобов`язання по відношенню до підозрюваної ОСОБА_5 , матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020040430000032 від 13.01.2020 року , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України

Подане клопотання слідчий обґрунтовує наступним: до Верхньодніпровського ВП із заявою звернувся гр. ОСОБА_6 про те, що близько 12.01.2020 року 17.00 год невстановлена особа, шляхом вільного доступу, перебуваючи із дозволу власника домоволодіння в господарському приміщенні літньої кухні, скориставшись необачливістю потерпілого, коли він вийшов із приміщення літньої кухні, викрала із його гаманця, який лежав на кухонному столі 45 гривень та Т-2 цифровий телевізійний приймач марки «STRONG ТБВЧ SRT 8500» чорного кольору в стані бувшого використання.

В ході досудового розслідування було встановлено, що до вчинення вказаної крадіжки причетна гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка смт. Дніпровське Верхньодніпровського району, зареєстрована: АДРЕСА_1 .

13.01.2020 року гр. ОСОБА_5 було добровільно видано в присутності понятих Т-2 цифровий телевізійний приймач марки «STRONG ТБВЧ SRT 8500».

В ході досудового слідства встановлено, що ОСОБА_5 неодноразово судима, останній раз за вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 05.11.2008 року за ч.1 ст. 296, ч.2 ст.187, ст.70 КК України до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та штрафом 510 грн, на підставі ст. 81 КК України звільнена умовно-достроково.

12 січня 2020 року близько 17.00 годин ОСОБА_5 , знаходячись у приміщенні літньої кухні, розташованого на території домоволодіння АДРЕСА_2 , яке належить потерпілому ОСОБА_6 , побачивши гаманець, який лежав на кухонному столі та цифровий телевізійний приймач «Т-2» марки «STRONG ТБВЧ SRT 8500», внаслідок раптово виниклого умислу на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), користуючись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, підійшовши до столу та реалізуючи умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), повторно, з метою незаконного збагачення, узяла до рук гаманець чорного кольору та витягла із нього грошові кошти в сумі 45 гривень, після чого узявши до рук цифровий телевізійний приймач від`єднала його від проводів з`єднання із телевізором та поклала під куртку, в яку була одягнена, та із вказаним майном залишила місце події, заподіявши потерпілому ОСОБА_6 згідно висновку судової товарознавчої експертизи від 14.01.2020 № 102/20 матеріальний збиток на загальну 325, 00 гривень, в цінах, діючих на момент вчинення кримінального правопорушення.

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання слідчий просить застосувати виходячи з того, що підозрювана ОСОБА_5 раніше судима, в тому числі за злочин із корисливим умислом, повторно вчинила корисливий злочин середньої тяжкості, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п`яти років, постійного джерела отримання доходу не має, тому може продовжити займатися злочинною діяльністю. А також з метою забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного, зокрема для забезпечення виконання покладених на нього процесуальних обов`язків, а саме прибуття за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду; підкорятися законним вимогам та розпорядженням слідчого, прокурора, слідчого судді

В судовому засіданні слідчий вимоги про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно підозрюваної ОСОБА_5 , підтримав за підставами викладеними в клопотанні, та пояснив, що підозрювана двічі не з`являлась за його викликами, що свідчить про можливість її ухилення від явки до органу досудового розслідування і в подальшому до суду..

Підозрювана не заперечувала проти застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання та зобов`язується своєчасно з`являтись за всі мА викликами. Причини неявки пояснила тим, що влаштувалась на роботу і не могла залишити зміну..

Прокурор підтримала вимоги про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно підозрюваної ОСОБА_5 , та просить його застосувати з метою запобігання ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України .

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання копії матеріалів кримінального провадження, приходить до наступних висновків.

Встановлено, що 13.01.2020 року внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020040430000032 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого, ч. 2 ст. 185 КК України.

ст. 178, 179 КК України передбачені підстави для застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання

Відповідно до ч. 1 ст. 179 КПК України особисте зобов`язання полягає у покладені на підозрюваного, обвинуваченого зобов`язання виконувати покладені на нього слідчим суддю, судом обов`язки, передбачені ст. 194 КПК України

З пояснень учасників розгляду справи та доданих до клопотання документів судом встановлено, що існує обґрунтована підозра у вчиненні кримінального правопорушення відносно ОСОБА_5 , що підтверджується поясненнями підозрюваної та іншими зібраним на даний час доказами.

Крім того 28.01.2020 року ОСОБА_5 було повідомлено про підзору у вчиненні таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно, містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Також на думку судді, доведеними є ризики, передбачені ст. 177 КПК України, можливість вчиняти інші кримінальні правопорушення, так як підозрювана ОСОБА_5 будучи неодноразово засудженою за вчинення кримінальних правопорушень, знову підозрюється у вчиненні іншого кримінального правопорушення, що свідчить про можливість продовження вчинення нею інших кримінальних правопорушень.

Враховуючи вказані обставини, а також те, що підозрювана ОСОБА_5 , до цього часу вчасно з`являлася на виклики слідчого, не допускала дій, які б свідчили про існування інших ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, працює, слідчий суддя вважає, що такий запобіжний захід як особисте зобов`язання буде достатнім та забезпечить дотримання підозрюваною ОСОБА_5 , процесуальних обов`язків під час досудового слідства та в суді.

Керуючись ст. ст. 176-179, 193, 194 КПК України

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання підозрюваній ОСОБА_5 - задовольнити.

Застосувати до підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Покласти напідозрювану ОСОБА_5 наступні обов`язки:

-не відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора, або суду;

-повідомляти слідчого, прокурора чи суд, про зміну свого місця проживання.

Підозрювану ОСОБА_5 письмово повідомити про покладені на неї обов`язки

У разі невиконання підозрюваною ОСОБА_5 покладених на неї обов`язків до неї може бути застосований більш жорстокий запобіжний захід і на неї може бути покладене грошове стягнення в розмірі від 0.25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Контроль за виконанням запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання покласти на слідчого СВ Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя ОСОБА_1

Копію ухвали отримав «_____»______________2020 року

ОСОБА_5

Джерело: ЄДРСР 87247553
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку