open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

336/7523/19

1-кс/336/79/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 січня 2020 року м. Запоріжжя

Слідча суддя Шевченківського районного суду м.Запоріжжя ОСОБА_1 , перевіривши дотримання вимог ст.303-304 КПК України за скаргою представника потерпілої, адвокатки ОСОБА_2 , що діє в інтересах ОСОБА_3 , поданої в порядку ст.303 КПК України на бездіяльність свідчої слідчого відділення Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП України в Запорізькій області ОСОБА_4 ,-

В С Т А Н О В И Л А:

27.01.2020 року до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя надійшли матеріали скарги представника потерпілої, адвокатки ОСОБА_2 , що діє в інтересах ОСОБА_3 , поданої в порядку ст.303 КПК України на бездіяльність слідчої слідчого відділення Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП України в Запорізькій області ОСОБА_4 .

За змістом скарги зазначено, що 13.01.2020 року представником неповнолітньої ОСОБА_3 адвокатом ОСОБА_2 слідчому СВ Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП України в Запорізькій області ОСОБА_4 керуючись ст. 220 КК України було подано клопотання про призначення та проведення слідчого експерименту в рамках досудового розслідування за № 12019080080002173.

20.01.2020 року адвокатом ОСОБА_2 було отримано відповідь на клопотання, відповідно до якої, клопотання щодо проведення слідчого експерименту розглянуто та задоволено. Однак, виходячи з повного змісту, вбачається, що клопотання було задоволено частково оскільки свідчим було запропоновано провести слідчий експеримент лише за участю потерпілої та свідка ОСОБА_5 .

Посилаючись на положення ст. 303 КК України, адвокатка ОСОБА_2 просить суд визнати бездіяльність, що полягає у невинесенні постанови про часткову відмову у задоволенні клопотання представника потерпілої адвоката ОСОБА_2 незаконною та зобов`язати слідчого провести слідчий експеримент за участю потерпілої, її законного представника, захисника, а також всіх свідків.

Статтею 303 КПК визначено, що на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора:

1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування;

Як передбачено ч. 1 ст. 220 КК України клопотання сторони захисту, потерпілого і його представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, про виконання будь-яких процесуальних дій та у випадках, установлених цим Кодексом, іншої особи, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування, або її представника слідчий, прокурор зобов`язані розглянути в строк не більше трьох днів з моменту подання і задовольнити їх за наявності відповідних підстав.

Водночас ч. 2 ст. 220 КК України, визначено, що про результати розгляду клопотання повідомляється особа, яка заявила клопотання. Про повну або часткову відмову в задоволенні клопотання виноситься вмотивована постанова, копія якої вручається особі, яка заявила клопотання, а у разі неможливості вручення з об`єктивних причин - надсилається їй.

Враховуючи, що ч. 2 ст. 220 КК України не визначає процесуальний строк для слідчого для винесення постанови про відмову (часткову відмову) в задоволенні клопотання та строку для вручення чи надсилання її заявнику, слідча суддя приходить до висновку, що вказана скарга не може бути розглянута в порядку передбаченому ст. 303 КК України.

Згідно ч. 2 ст. 303 КК України скарги на інші рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора не розглядаються під час досудового розслідування і можуть бути предметом розгляду під час підготовчого провадження у суді згідно з правилами статей 314-316 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 304 КК України, слідчий суддя, суд відмовляє у відкритті провадження лише у разі, якщо скарга подана на рішення, дію чи бездіяльність слідчого, прокурора, що не підлягає оскарженню.

Враховуючи, що скаржником подано скаргу на бездіяльність слідчого, що не підлягає оскарженню, скарга разом із усіма доданими до неї матеріалами підлягає поверненню заявнику.

Керуючись. ст. 220,303,304 КК України, -

ПОСТАНОВИЛА:

Відмовити у відкритті провадження за скаргою представника потерпілої, адвокатки ОСОБА_2 , що діє в інтересах ОСОБА_3 , поданої в порядку ст.303 КПК України на бездіяльність свідчої слідчого відділення Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП України в Запорізькій області ОСОБА_4 .

Ухвала слідчого судді набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала слідчого судді, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подана протягом п`яти днів з дня її проголошення безпосередньо до Запорізького апеляційного суду. У разі якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідча суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87234262
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку