open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 467/102/20

1-кс/467/23/20

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.01.2020 року Слідчий суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , заявника ОСОБА_4 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Арбузинка скаргу ОСОБА_5 на бездіяльність прокурора Арбузинського відділення Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_4 звернулась до слідчого судді Арбузинського районного суду Миколаївської області зі скаргою на бездіяльність прокурора Арбузинського відділення Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. В обґрунтування своєї скарги зазначила, що 22.01.2020 року вона звернулась до прокурора Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури з заявою про вчинення ОСОБА_6 кримінальних правопорушень, передбачених ст.195 КК України, ч.2 ст.206 КК України, проте до цього часу її не повідомлено про внесення відомостей за її заявою до ЄРДР. Просить зобов`язати посадових осіб Арбузинського відділення Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області забезпечити внесення відомостей за її заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Заявник в судовому засіданні доводи скарги підтримала, вказуючи, що вже зверталась до поліції з приводу погроз з боку ОСОБА_6 , проте провадження слідчим закрите, оскільки в діях ОСОБА_6 відсутні ознаки злочину, передбаченого ст.296 КК України, з чим вона погоджується. Водночас, вона звернулась до прокурора, оскільки ОСОБА_6 погрожує її чоловікові знищенням майна та протидіє законній господарській діяльності її чоловіка.

Прокурор в судовому засіданні проти задоволення скарги ОСОБА_4 заперечував, вказуючи, що заява ОСОБА_4 від 22.01.2020 року скерована прокурором до Арбузинського ВП Братського ВП ГУНП в Миколаївській області, результат розгляду заяви йому на даний час не відомий.

Суд, заслухавши заявника, прокурора дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

ОСОБА_4 22.01.2020 року звернулась до прокурора Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури з заявою про вчинення ОСОБА_6 кримінальних правопорушень, передбачених ст.195 КК України, ч.2 ст.206 КК України.

23.01.2020 року її заява направлена начальником Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури до Арбузинського ВП Братського ВП ГУНП в Миколаївській області для розгляду.

Підтвердження виконання вимог ст.214 КПК України та внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокурором не надано. ОСОБА_4 про результат розгляду її заяви не повідомлена.

Відповідно до ч.1 та ч 7ст.214 КПК Українислідчий,прокурор невідкладно,але непізніше 24годин післяподання заяви,повідомлення провчинене кримінальнеправопорушення абопісля самостійноговиявлення нимз будь-якогоджерела обставин,що можутьсвідчити провчинення кримінальногоправопорушення,зобов`язаний внестивідповідні відомостідо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань,розпочати розслідуваннята через24години змоменту внесеннятаких відомостейнадати заявникувитяг зЄдиного реєструдосудових розслідувань.Слідчий,який здійснюватимедосудове розслідування,визначається керівникоморгану досудовогорозслідування.Якщо відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені прокурором, він зобов`язаний невідкладно, але не пізніше наступного дня, з дотриманням правил підсудності передати наявні у нього матеріали до органу досудового розслідування та доручити проведення досудового розслідування.

Судом встановлено, що відомості за заявою ОСОБА_4 скеровано прокурором до Арбузинського ВП Братського ВП ГУНП в Миколаївській області, проте заявнику не надано ані відомостей про результат розгляду її заяви, ані витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відомості за її заявою прокурором до реєстру не вносились.

На підставі викладеного, слідчий суддя зробив висновок, що прокурором Арбузинського відділення Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області допущено бездіяльність, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою ОСОБА_4 від 22.01.2020 року, тож скаргу належить задовольнити.

Керуючись ст.ст.303-307,376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Скаргу ОСОБА_4 на бездіяльність прокурора Арбузинського відділення Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань -задовольнити.

Зобов`язати начальника Арбузинського відділення Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області забезпечити внесення відомостей за заявою ОСОБА_4 від 22.01.2020 року про вчинення кримінальних правопорушень ОСОБА_6 до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87183412
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку