open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 461/7956/18

Провадження № 1-кс/461/401/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.01.2020 м.Львів

Галицький районний суду м. Львова в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові клопотання старшого слідчого слідчого відділу Галицького відділу Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018140050003376 від 25.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.199 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До Галицького районного суду м.Львова надійшло клопотання старшого слідчого слідчого відділу Галицького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування № 12018140050003376, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.199 КК України, на дванадцять місяців, тобто до 25.01.2021.

Клопотання мотивоване тим, що слідчим відділом Галицького відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до системи Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140050003376 від 25.07.2018 про те, що 24.07.2018, надійшло повідомлення з НБУ у Львівській області з приводу вилучення банкноти номіналом 200 гривень (2007 р., ВД 1942022), яка була попередньо вилучена Львівською обласною дирекцією АТ «Райффайзен Банк Аваль» (м.Львів, вул. Любінська,4) у ТзОВ «Інтертоп Україна», згідно з довідкою про вилучення №35 від 16.07.2018 р. визнана підробленою і вилучена з обігу. Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні закінчується 25.01.2020 року, однак завершити досудове розслідування до вказаної дати неможливо, оскільки жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення, минає допустимий строк досудового розслідування, а як наслідок, закриття кримінального провадження може призвести до невиконання завдань кримінального провадження закріплених вст.2 КПК Українита втрати доказової бази, зібраної за час проведення досудового розслідування. Виникла необхідність у скеруванні в порядку ст.40 КПК України доручення СКП Галицького ВП ГУ НП у Львівській області про проведення слідчих (розшукових) дій, а саме: встановлення особи, яка вчинила вказане правопорушення, встановити та забезпечити явку до слідчого свідків та очевидців вказаної події. Відтак враховуючи вищенаведене, виникла необхідність у продовженні строку досудового розслідування.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.219 КПК України строк досудового розслідування тяжких або особливо тяжких злочинів, до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців. Перебігу строк досудового розслідування в даному кримінальному провадженні розпочався 25.07.2018, тобто строки, визначені ст.219 КПК України спливають 25.01.2020.

Слідчий в судове засідання не прибув. У прохальній частині клопотання просить слідчого суддю проводити розгляд справи без його участі та у відсутності прокурора.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Згідност.219КПКУкраїни строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Положеннями ч.1 ст. 294 КПК України передбачено, що якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Згідно ч.2ст.219 КПК Українистрок досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: 1) двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно частини 1статті 295-1КПКУкраїни у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом Галицького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018140050003376 від 25.07.2018 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 399 КК України.

Разом з тим, згідно матеріалів кримінального провадження жодній особі не пред`явлено повідомлення про підозру.

Також, як вбачається з матеріалів клопотання, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження необхідно виконати ще ряд слідчих та процесуальних дій для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, на які посилається слідчий у клопотанні, які мають суттєве значення.

На переконання слідчого судді, для здійснення зазначених слідчим заходів, доцільність продовження строку досудового розслідування на дванадцять місяців слідчим є доведена, оскільки на даний час є очевидним, що провести вказані слідчі (розшукові) дії до закінчення строку досудового розслідування неможливо.

З урахуванням наведеного, оскільки у даному кримінальному провадженні жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, проведення усіх необхідних слідчих (розшуковий) дій до закінчення строку досудового розслідування вбачається неможливим, а як наслідок закриття кримінального провадження може призвести до невиконання завдань кримінального провадження закріплених вст.2 КПК України, а також втрати доказів, зібраних під час проведення досудового розслідування, з метою забезпечення здійснення повного та всебічного досудового розслідування та з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 219, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12018140050003376 від 25.07.2018 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України, на дванадцять місяців, тобто до 25 січня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87174251
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку