open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

621/185/20

1-кс/621/72/20

У Х В А Л А

іменем України

27 січня 2020 року м. Зміїв

Слідчий суддяЗміївського районногосуду Харківськоїобласті ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , розглянувши скаргу голови Мережі антикорупційних центрів ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого Зміївського ВП ГУНП в Харківській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення,

у с т а н о в и в :

24.01.2020 голова Мережі антикорупційних центрів ОСОБА_3 звернувся до суду зі скаргою, в якій просив: визнати неправомірною бездіяльність слідчого - уповноваженої особи Зміївського відділу поліції ГУНП в Харківській області, який безпідставно не вніс відомості про кримінальне правопорушення за його заявою до ЄРДР; зобов`язати слідчого - уповноважену особу Зміївського відділу поліції ГУНП в Харківській області невідкладно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за його заявою про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове розслідування у формі досудового слідства.

На обґрунтування скарги заявник зазначив, що 15.01.2020 він подав заяву до Зміївського ВП ГУНП в Харківській області в порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України шляхом надіслання поштового відправлення через АТ "Укрпошта" з повідомленням про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями 191, 364, 367 Кримінального кодексу України, йому було надано документ, що підтверджує прийняття його заяви. У заяві було повідомлено про порушення чинного законодавства з боку ТОВ "Таурусс" під час проведення капітального ремонту, а саме утеплення фасаду дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1, що розташований за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Калініна, буд. 8.

На час подання скарги відомості за вказаною заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено, що стало підставою для звернення до суду з цією скаргою.

Ухвалою слідчого судді від 24.01.2020 відкрито провадження за скаргою та призначено судовий розгляд на 27.01.2020.

Учасники кримінального провадження на судовий розгляд скарги не прибули.

Відповідно до ч. 3 ст. 306 КПК України розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Заявник ОСОБА_3 на електронну адресу суду надіслав заяву в якій просив розглянути скаргу за його відсутності через проживання в іншому населеному пункті та через службову зайнятість, скаргу підтримав в повному обсязі.

Оскільки заявник ОСОБА_3 подав заяву про судовий розгляд скарги за його відсутності, а відсутність слідчого та прокурора не перешкоджає розгляду скарги, судовий розгляд проведено за їх відсутності.

Ознайомившись з матеріалами скарги, дійшов наступного:

До початку судового розгляду скарги 27.01.2020 прокурором Зміївського відділу Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області ОСОБА_4 та т. в. о. начальника СВ Зміївського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_5 було надано копії заяви про вчинене кримінальне правопорушення, поданої ОСОБА_3 одночасно до СУ ГУНП в Харківській області, до Чугуївської місцевої прокуратури та до Зміївського ВП ГУНП в Харківській області, та витягу з ЄРДР №42020221440000004, з яких вбачається, що 20.01.2020 за заявою ОСОБА_3 прокурором ОСОБА_4 до ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України, з наступною фабулою: До Зміївського відділу Чугуївської місцевої прокуратури надійшла заява від ОСОБА_3 щодо привласнення грошових коштів при капітальному ремонті дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 Зміївського району Харківської області.

Згідно з частиною 2 статті 305 Кримінального процесуального кодексу України слідчий чи прокурор можуть самостійно скасувати рішення, передбачені пунктами 1, 2, 5 і 6 частини першої статті 303 цього Кодексу, припинити дію чи бездіяльність, які оскаржуються, що тягне за собою закриття провадження за скаргою.

За таких обставин, оскільки прокурором Зміївського відділу Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області ОСОБА_4 до початку судового розгляду скарги по суті самостійно припинено бездіяльність, яка оскаржується, та внесено відомості за заявою ОСОБА_3 про кримінальне правопорушення до ЄРДР за №42020221440000004, а досудове розслідування проводиться Зміївським ВП ГУНП в Харківській області, належить постановити ухвалу про закриття провадження за скаргою.

На підставі викладеного, керуючись статтями 303-305 Кримінального процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в :

1. Закрити провадження за скаргою голови Мережі антикорупційних центрів ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого Зміївського ВП ГУНП в Харківській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

2. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87161898
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку