open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 712/597/20

Провадження № 1-кс/712/483/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24січня 2020року слідчийсуддя Соснівськогорайонного судум.Черкаси ОСОБА_1 ,з участюсекретаря ОСОБА_2 ,розглянув увідкритому судовомузасіданні взалі судум.Черкасисправу заскаргою ОСОБА_3 надії Черкаськоговідділу поліціїГУНП вЧеркаській областіщодо невнесеннявідомостейпрокримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 20.01.2020 звернулася до слідчого судді Соснівського районного суду м. Черкаси зі скаргою на дії Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування скарги посилається на те, що 15.01.2020 нею подана до ЧВП ГУНП в Черкаській області заява в порядку ст. 214 КПК України щодо скоєння ряду кримінальних правопорушень директором Департаменту культури та взаємозв`язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації ОСОБА_4 , передбачених ст.ст. 366, 367, 173, 175 КК України. Попри надані докази та встановлений КПК України час на вчинення визначеної згідно ст. 214 дії, відповідні відомості щодо кримінальних правопорушень до ЄРДР не внесені. Будь-які повідомлення від ЧВП ГУНП в Черкаській області на її адресу не надходили. За вказаних обставин скаржник просить слідчого суддю зобов`язати уповноважену особу Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області прийняти та невідкладно зареєструвати подану нею заяву, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.

В судовому засіданні 23.01.2020 скаржник ОСОБА_3 та її адвокат ОСОБА_5 скаргу підтримали, посилаючись на викладені в ній доводи.

Прокурор ОСОБА_6 в судовому засіданні 23.01.2020 повідомила, що відповідні відомості на підставі заяви ОСОБА_3 вже внесені в ЄРДР, однак просила оголосити перерву в судовому засіданні для надання копії вказаного витягу.

В подальшому, напротязі дня прокурор надала до суду копію витягу з ЄРДР за № 12020251010000332 від 23.01.2020.

Скаржник ОСОБА_3 24.01.2020 скерувала до суду заяву про залишення її скарги без розгляду, оскільки відповідні відомості на підставі її заяви внесені до ЄРДР.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали скарги, встановив наступні факти та відповідні їм правовідносини які регулюються нормами кримінально-процесуального законодавства.

В судовому засіданні встановлено, що 15 січня 2020 року ОСОБА_3 звернулася до Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області із заявою щодо скоєння директором Департаменту культури та взаємозв`язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації ОСОБА_4 кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 366, 367, 173, 175 КК України. Відомості за вказаною заявою не внесені до ЄРДР та по ній не розпочато досудове розслідування, не повідомлено заявника про результати розгляду поданої заяви.

Так, згідно п. 1 ч. 1ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені, зокрема такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора: бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна.

Відповідно дост. 214 КПК Українислідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається. Заявником подано заяву відповідно до вимогст. 214 КПК України.

Як вбачається із Витягу з ЄРДР, 23.01.2020внесені відомості за заявою ОСОБА_3 за № 12020251010000332та розпочате досудове розслідування за ч. 1 ст. 358 КК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 305 КПК України слідчий, прокурор може самостійно припинити бездіяльність, яка оскаржується, що тягне за собою закриття провадження за скаргою.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що скарга підлягає закриттю,оскількипрокуроромвиконані вимоги ч. 1ст. 214 КПК України,дані про злочин згідно заяви ОСОБА_3 внесені до ЄРДР (кримінальне провадження№ 12020251010000332).

Керуючисьст.ст.303-307 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Провадження поскарзі ОСОБА_3 на діїЧеркаського відділуполіції ГУНПв Черкаськійобласті щодоневнесення відомостейпрокримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань - закрити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87143821
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку