open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 212/317/20

1-кс/212/106/20

У Х В А Л А

20 січня 2020 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду міста Кривого Рогу, клопотання старшого слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 в кримінальному провадженні №12018040730001924 від 08.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України про продовження строку досудового розслідування, -

В С Т А Н О В И В:

15.01.2020 року ст.слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернулась із клопотанням про продовження строку досудового розслідування. В обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що 07.07.2018 року до чергової частини Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення, що 05.07.2018 року, невстановлена особа, знаходячись біля магазину АТБ по вул.Ватутіна, 26 в Покровському районі м. Кривого Рогу, шляхом ривка відкрито заволоділа золотими прикрасами, які належать ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Після скоєного з місця злочину невстановлена особа зникла, чим завдала потерпілій матеріального збитку на загальну суму 20000 гривень.(ЖЄО №19834 від 07.07.2018).

За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.2 ст.186 КК України.

В межах даного кримінального провадження, під час здійснення досудового розслідування проведено ряд слідчих та розшукових заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин скоєння вище зазначеного злочину, а саме: проведено огляд місця події 07.07.2018 року, опитано в якості потерпілої ОСОБА_6 ; в порядку ст.40 КПК України надано доручення працівникам оперативного підрозділу Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області на предмет встановлення свідків кримінального правопорушення, встановлення місцезнаходження викраденого майна та особи, яка вчинила кримінальне правопорушення; до матеріалів кримінального провадження долучено акт проходження судово-медичного дослідження.

На даний час остаточне процесуальне рішення у кримінальному провадженні не прийнято, але термін здійснення досудового розслідування, який передбачений КПК України, завершується 08 січня 2020 року, в зв`язку з чим слідчий просила продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12018040730001924 від 08.07.2018 року, на дванадцять місяців.

Слідчий та прокурор в судове засідання не з`явились та не повідомили суд про причин своєї неявки.

На підставі ч.4 ст.107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання про продовження строку досудового розслідування підлягає задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що 07.07.2018 до чергової частини Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення, що 05.07.2018, невстановлена особа, знаходячись біля магазину АТБ по вул. Ватутіна, 26 в Покровському районі м.Кривого Рогу, шляхом ривка відкрито заволоділа золотими прикрасами, які належать ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Після чого, з місця скоєння злочину зникла, чим завдала потерпілій матеріального збитку на загальну суму 20000 гривень. За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.2 ст.186 КК України.

Термін здійснення досудового розслідування, який передбачений КПК України, завершився 08.01.2020 року.

Відповідно до ч.1 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Відповідно доп.2ч.1ст.219КПК Українистрок досудовогорозслідування змоменту внесеннявідомостей прокримінальне правопорушеннядо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань додня повідомленняособі пропідозру становить: шістьмісяців -у кримінальномупровадженні щодокримінального проступку; дванадцятьмісяців -у кримінальномупровадженні щодозлочину невеликоїабо середньоїтяжкості; вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Досудове розслідуванняповинно бутизакінчено: протягомодного місяцяз дняповідомлення особіпро підозруу вчиненнікримінального проступку; протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину.

Згідно ч.2ст.219КПК Українистрок досудовогорозслідування можебути продовженийу порядку,передбаченомупараграфом 4глави 24цьогоКодексу.При цьомузагальний строкдосудового розслідуванняне можеперевищувати: двохмісяців іздня повідомленняособі пропідозру увчиненні кримінальногопроступку; шестимісяців іздня повідомленняособі пропідозру увчиненні злочинуневеликої абосередньої тяжкості; дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно до ч.1 ст.294 якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Згідно ч.1 ст.295 КПК України продовження строку досудового розслідування кримінального правопорушення, у випадку, визначеному пунктом 1 частини третьої статті 294 цього Кодексу, здійснюється за клопотанням слідчого або прокурора, який здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення цього досудового розслідування.

Слідчий у своєму клопотанні посилається на те, що досудове розслідування у кримінальному провадженні не вдалося завершити у визначений строк у зв`язку з необхідністю проведення додаткових слідчих (розшукових) та процесуальних дії, а саме: встановлення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення.

Оцінивши наведені доводи та процесуальні дії, які потрібно вчинити органу досудового розслідування для завершення розслідування, слідчий суддя дійшов висновку, що строк досудового розслідування підлягає продовженню, на строк шість місяців та вважає, що саме такий строк є достатнім для виконання зазначеного слідчим обсягу слідчих та розшукових дій по збору доказів на виконання завдань кримінального провадження, а також встановлення особи підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, складання обвинувального акта, реєстрів матеріалів досудового розслідування, вручення їх підозрюваному, ознайомлення останнього з матеріалами досудового розслідування.

З огляду на наведене, клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню.

Керуючись статтями 219, 294, 295, 309 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 в кримінальному провадженні № 12018040730001924 від 08.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.186 КК України про продовження строку досудового розслідування задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018040730001924 від 08.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України, на шість місяців, а саме до 08 липня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87042499
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку