open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.01.2020 Справа №607/849/20

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду, в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження №12019210000000206 від 05.01.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, звернулася старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 .

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання може бути розглянуто в порядку ст. 163 КПК України та приходить до наступного висновку.

Частиною 2 ст. 9 КПК України встановлено, що прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Як зазначено у клопотанні, впродовж 2017-2018 років на території Тернопільської області група осіб, за попередньою змовою, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, з корисливих мотивів протиправно заволоділи чужим майном, в результаті чого потерпілим спричинено тяжкі наслідки. За вказаний період службою особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , в порядку ст.. 1285 Цивільного кодексу України, укладали договори на управління спадщиною земельними ділянками з фізичними особами-підприємцями на території Шумського р-ну, Тернопільської області, з метою отримання матеріальної вигоди, чим перевищили свої повноваження, оскільки частина вказаних земельних ділянок прийнята спадкоємцями у власність.

Задля забезпечення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема, для отримання відомостей, які є необхідними для встановлення складу кримінального правопорушення в діянні осіб, зазначених у даному провадженні, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до оригіналів наступних документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: Тернопільська область, Шумський район, с. Стіжок (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

-договори на управління спадщиною (земельними ділянками) між ІНФОРМАЦІЯ_3 та юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та фізичними особами за період 2014-2019 років;

-документацією щодо земельних часток (паїв), власники яких померли, а спадкоємці до даного часу не прийняли спадщини по с. Стіжок, Шумського району Тернопільської області за період 2016-2019 рр;

-заяви та листування між ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо передачі, отримання земельних ділянок по договорах на управління спадщиною за період 2016-2019 років;

-книга реєстрації договорів оренди земельних ділянок, по господарська книга облікова картка господарського обліку, журнал реєстрації народжень та смертей ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Як зазначає слідчий у клопотанні, оскільки оригінали вказаних документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 ,що заадресою:Тернопільська область,Шумський район,с.Стіжок (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,підлягають аналізута дослідженню,а такожте,що іншимиспособами довестиобставини,які передбачаєтьсядовести заїх допомогоюнемає можливості, просив клопотаннязадовольнити,а розглядклопотання проводитибез участіпредставника особи,у володінніякої знаходятьсявказані речіта документи, в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою уникнення реальної загрози зміни первинного змісту та знищення зазначеної документації.

В судове засідання слідча ОСОБА_3 не з`явилася.

З урахуванням положень цивільного законодавства щодо охорони та управління спадковим майном та законодавства про нотаріат щодо повноважень органів місцевого самоврядування на вчинення нотаріальних дій щодо спадкового майна, у відповідності до п.3 ч.1 ст.162 КПК України, відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій, належать до охоронюваної законом таємниці.

Статтею 160 КПК України встановлено, що слідчий, звертаючись до слідчого судді під час досудового розслідування, за погодженням з прокурором, із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, повинен зазначити у клопотання, серед іншого, речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати, а також значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей в речах і документах, обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів документів.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч. 5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

З урахуванням того, що відомості, що містяться у документах у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: Тернопільська область, Шумський район, с. Стіжок (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, отримання доказів тощо для встановлення обставин, передбачених ст. 91 КПК України, необхідні для проведення слідчих (процесуальних) дій та встановлення важливих обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , заступнику начальника відділу СУ ГУНПв Тернопільськійобласті ОСОБА_5 ,слідчому СУГУНП вТернопільській області ОСОБА_6 , слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_8 , старшому слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_9 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: Тернопільська область, Шумський район, с. Стіжок (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

-договори на управління спадщиною (земельними ділянками) між ІНФОРМАЦІЯ_3 та юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та фізичними особами за період 2014-2019 років;

-документацією щодо земельних часток (паїв), власники яких померли, а спадкоємці до даного часу не прийняли спадщини по с. Стіжок, Шумського району Тернопільської області за період 2016-2019 рр;

-заяви та листування між ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо передачі, отримання земельних ділянок по договорах на управління спадщиною за період 2016-2019 років;

-книга реєстрації договорів оренди земельних ділянок, по господарська книга облікова картка господарського обліку, журнал реєстрації народжень та смертей ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 87039066
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку