open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Овруцький районний суд Житомирської області

Справа № 286/4184/19

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2020 року м. Овруч

Овруцький районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з секретарем ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Овручі кримінальне провадження внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019060250000603 від 31.10.2019 року по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , білоруса, громадянина Республіки Білорусь, працюючого водієм ТОВ «Телс-Карго», неодруженого, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ч.1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

31.10.2019 близько 04 години громадянин Республіки Білорусь ОСОБА_4 , знаходячись на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Виступовичі Нова Рудня» митного поста «Північний», що в с. Рудня Овруцького району Житомирської області, Руднянська сільська рада за межами населеного пункту, 19 кілометр автодороги державного значення Р-28 «Виступовичі Житомир», з наміром перетнути кордон України в напрямку України автомобілем марки «MAN» р/н НОМЕР_1 , зберігав в автомобілі 150 пачок цигарок марки «NZ», які в порушення п.2 ст. 371 Митного кодексу України не задекларував в установленому Законом порядку. У подальшому ОСОБА_4 , в той же час під час перебування в службовому кабінеті старшого прикордонних нарядів пункту пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі - Нова Рудня», діючи умисно та усвідомлюючи, що вказаний працівник відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є службовою особою та уповноважений на прийняття рішень з використанням наданого йому службового становища в його інтересах, надав начальникові І групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 , який є службовою особою, за вчинення протиправних дій, спрямованих на безперешкодний перетин Державного кордону України без дотримання передбачених законодавством вимог, неправомірну вигоду в сумі 150 доларів США, що згідно курсу Національного Банку України станом на 31.10.2019 становить 3748,5 грн.

Будучи допитаним в судовому засіданні в якості обвинуваченого, ОСОБА_4 свою вину у вчиненому визнав повністю та пояснив, що він 31.10.2019 року перетинав кордон України на в`їзд, їхав на автомобілі марки «MAN» р/н НОМЕР_1 , на якому він працює водієм. В м. Єльські він купив 15 блоків цигарок марки «NZ» і хотів продати в Україні дорожче, так як знав про ціни. Він поклав цигарки в кабіні автомобіля, а під час прикордонного огляду у нього їх виявили. Він їх не задекларував, тому це було митне порушення. Потім його запросили до службового кабінету прикордонної служби, де пояснили, що можна перевозити 1 блок цигарок, а якщо більше, то це порушення. Працівник прикордонної служби сказав йому, що буде складати відповідні документи. Він попросив нікуди не повідомляти і нічого не складати про порушення, але прикордонних не погодився. Тоді він запропонував йому 100 доларів США, потім ще 50 доларів США. Працівник не погодився, тоді він поклав на стіл 150 доларів США і попросив йому допомогти, при цьому накрив гроші паспортом. На це, прикордонник позвав колег, які побачили гроші і повідомили в поліцію. Гроші він запропонував, так як хотів вирішити питання з перетином кордону безперешкодно і боявся, що складуть на нього митні матеріали.

На підставі ч. 3 ст. 349 КПК України за згодою учасників судового провадження, судом визнано недоцільним дослідження доказів у кримінальному провадженні щодо тих обставин, які ніким з учасників судового розгляду не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, чи правильно розуміють обвинувачений та інші учасники кримінального провадження зміст обставин, які ніким не оспорюються, чи немає сумнівів у добровільності їх позиції, а також роз`яснив їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Суд кваліфікує дії обвинуваченого ОСОБА_4 за ст. 369 ч. 1 КК України, так як він надав службовій особі неправомірну вигоду за вчинення службовою особою дій в інтересах того, хто надає таку вигоду з використанням службового становища.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого в судовому засіданні не встановлено.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого є щире каяття, активне сприяння в розкритті злочину.

Обмірковуючи міру покарання для обвинуваченого судом враховуються, як ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення так і особистість обвинуваченого, який вчинив кримінальне правопорушення вперше, щиро розкаявся, а тому суд призначає йому покарання у виді сплати штрафу.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 373, 374 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

ОСОБА_4 визнати винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначити йому покарання за цим законом у виді сплати штрафу у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Речові докази - DVD-R диск із відеозаписом з камери відео фіксації у службовому приміщенні старшого прикордонних нарядів пункту пропуску «Виступовичі» - залишити в матеріалах кримінального провадження.

Застосувати спеціальну конфіскацію грошових коштів - 150 доларів США, які долучено до кримінального провадження №12019060250000603 від 31.10.2019 року в якості речових доказів, на користь держави.

Запобіжний захід не обирався.

На вирок суду до Житомирського апеляційного суду через Овруцький районний суд може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на його оскарження.

Копії вироку вручаються обвинуваченому та прокурору негайно після його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86963263
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку