open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

1-кп/754/247/20

Справа № 754/6042/19

У Х В А Л А

Іменем України

14 січня 2020 року м. Київ

Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження №12019100030000466 від 22.01.2019 року по обвинуваченню:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Калуш,Івано-Франківськоїобл.,українця,громадянина України,з середньо-спеціальноюосвітою,не одруженого,офіційно працевлаштованого,зареєстрованого заадресою: АДРЕСА_1 та проживаючогоза адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

- за ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 КК України,

за участю сторони обвинувачення: - прокурора ОСОБА_4 ,

потерпілого - ОСОБА_5

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Деснянського районного суду м. Києва перебуває обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019100030000466 від 22.01.2019 року відносно ОСОБА_3 , обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 158, ч. 2 ст. 185 КК України.

25 квітня 2019 року ухвалою суду вказане кримінальне провадження призначене до підготовчого судового засідання.

В підготовчі судові засідання обвинувачений ОСОБА_3 будучи належним чином повідомлений про час та день проведення підготовчих судових засідань, до суду не з`являється.

В ходіпідготовчого судовогозасідання прокуроромзаявлено клопотанняпро винесенняухвали пропривід обвинуваченого ОСОБА_3 з підстав того, що останній в підготовчі судові засідання на неодноразові виклики не з`являється.

Суд, вислухавши доводи прокурора, приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання та застосування до обвинуваченого привід за наступних підстав.

Відповідно до ст.140КПК України до обвинуваченого може бути застосовано привід. Привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час. Рішення про здійснення приводу приймається: під час досудового розслідування - слідчим суддею за клопотанням слідчого, прокурора або з власної ініціативи, а під час судового провадження - судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого або з власної ініціативи. Рішення про здійснення приводу приймається у формі ухвали. Привід може бути застосований до підозрюваного, обвинуваченого або свідка. Привід свідка не може бути застосований до неповнолітньої особи, вагітної жінки, інвалідів першої або другої груп, особи, яка одноосібно виховує дітей віком до шести років або дітей-інвалідів, а також осіб, які згідно із цим Кодексом не можуть бути допитані як свідки. Привід співробітника кадрового складу розвідувального органу України під час виконання ним своїх службових обов`язків здійснюється тільки в присутності офіційних представників цього органу.

Відсутність в судовому засіданні обвинуваченого без поважних причин є перепоною для проведення судового засідання, тому, суд зважаючи на те, що обвинувачений належно був повідомлений про час та місце розгляду кримінального провадження в судовому засіданні, вважає необхідним задовольнити клопотання прокурора та застосувати до обвинуваченого привід для забезпечення розгляду кримінального провадження та призначити повторне судове засідання.

Як вбачаєтьсяз матеріалівсудового провадження,обвинувачений ОСОБА_6 належним чином повідомлявся про день, час та місце проведення підготовчих судових засідань, відтак клопотання прокурора підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.131,132,134,139,140,143 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Здійснити привід на 11год.00хв.04лютого 2020року до Деснянськогорайонного судум.Києва (м.Київ,пр.Маяковського,5-Вв кабінет№ 15) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Калуш,Івано-Франківськоїобл.,українця,громадянина України,з середньо-спеціальноюосвітою,не одруженого,офіційно працевлаштованого,зареєстрованого заадресою: АДРЕСА_1 та проживаючогоза адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, для участі у підготовчому судовому засіданні в кримінальному провадженні №12019100030000466 від 22.01.2019 року відносно ОСОБА_3 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 КК України.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 .

Ухвала про здійснення приводу оголошується особі, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу.

Особа, рішення про здійснення приводу якої прийнято судом, зобов`язана прибути до місця виклику в зазначений в ухвалі про здійснення приводу час у супроводі особи, яка виконує ухвалу.

У випадку невиконання особою, що підлягає приводу, законних вимог щодо виконання ухвали про здійснення приводу, до неї можуть бути застосовані заходи фізичного впливу, які дозволяють здійснити її супроводження до місця виклику. Застосуванню заходів фізичного впливу повинно передувати попередження про намір їх застосування. У разі неможливості уникнути застосування заходів фізичного впливу вони не повинні перевищувати міри, необхідної для виконання ухвали про здійснення приводу, і мають зводитися до мінімального впливу на особу. Забороняється застосування заходів впливу, які можуть завдати шкоди здоров`ю особи, а також примушення особи перебувати в умовах, що перешкоджають її вільному пересуванню, протягом часу більшого, ніж необхідно для негайного доставлення особи до місця виклику. Перевищення повноважень щодо застосування заходів фізичного впливу тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

У разі неможливості здійснення приводу особа, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, повертає її до суду з письмовим поясненням причин невиконання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 86896692
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку