open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 569/22242/19

1-кс/569/21/20

УХВАЛА

03 січня 2020 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділення Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджено із заступником керівника Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділення Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із заступником керівника Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що у провадженні слідчого відділення Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування , внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42019181010000074 від 23.09.2019,за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних системах, комп`ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.362 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в ході моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень встановлено, що ухвалою Рівненського міського суду від 13.01.2015 по справі №569/19760/14-ц затверджено мирову угоду та визнано за ОСОБА_5 право власності на споруду з анкерною опорою площею 26,9 м.кв. по АДРЕСА_1 . У п.2.2 результативної частини вказаної ухвали суду зазначено, що ОСОБА_5 повинен протягом двох місяців звернутися до Рівненської міської ради з заявою про отримання дозволу на розроблення технічної документації з метою укладення договору оренди земельної ділянки. Однак, відповідно до даних публічної кадастрової карти України земельна ділянка площею 0,1913 га., за адресою: АДРЕСА_1 перебуває в оренді ЗАТ «Ей-І-Ем Рівнеенерго». Також згідно матеріалів кримінального провадження 24.07.2019 державним реєстратором КП «Реєстраційна служба» Маломощаницької сільської ради Здолбунівського району ОСОБА_6 внесено зміни в об`єкт нерухомості, а саме змінено назву «Споруда з анкерною опорою» на нову: «Будівля АЗС»; та змінено площу з 26,9 м.кв. на 24,7 м.кв. Вищевказане свідчить про здійснення державним реєстратором КП «Реєстраційна служба» Маломощаницької сільської ради Здолбунівського району ОСОБА_6 за попередньою змовою з невстановленими на даний час особами несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах ДП «НАІС», щодо об`єкту нерухомості за адресою: м. Рівне, вул. Млинівська, 15.

Отже, з метою фіксації відомостей про обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, є необхідність у проведенні огляду території, за адресою: м. Рівне, вул. Млинівська, 15, а також об`єктів нерухомості, розміщених на ній.

Земельна ділянка із об`єктами нерухомості, що підлягає огляду в м. Рівне, по вул. Млинівська, 15, згідно інформаційної довідки на праві власності належить: товариству з обмеженою відповідальністю «ПРОМРЕСУРС-1», код ЄДРПОУ: 43178208; Територіальній громаді міста Рівного в особі Рівненської міської ради, код: ЄДРПОУ: 34847334, ОСОБА_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , паспорт громадянина України, серія та номер: НОМЕР_2 , виданий 29.08.2000.

Згідно із нормою ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

До початку розгляду клопотання слідчим ОСОБА_3 , подана заява про розгляд клопотання у його відсутність, у заяві зазначено, що клопотання підтримує в повному обсязі, із підстав, наведених у ньому та просить задовольнити вказане клопотання.

У відповідності до положень ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Зважаючи на ці положення закону та враховуючи принцип диспозитивності, суд визнав можливим прийняти рішення по суті клопотання у відсутності учасників провадження, оскільки їх не прибуття не перешкоджає розгляду клопотання на підставі наданих доказів.

Вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, приходжу до наступного висновку.

Судом встановлено, що у провадженні слідчого відділення Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування , внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42019181010000074 від 23.09.2019,за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних системах, комп`ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.362 КК України.

Отже, з метою фіксації відомостей про обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, є необхідність у проведенні огляду території, за адресою: АДРЕСА_1 , а також об`єктів нерухомості, розміщених на ній.

Земельна ділянка із об`єктами нерухомості, що підлягає огляду в м. Рівне, по вул. Млинівська, 15, згідно інформаційної довідки на праві власності належить: товариству з обмеженою відповідальністю «ПРОМРЕСУРС-1», код ЄДРПОУ: 43178208; Територіальній громаді міста Рівного в особі Рівненської міської ради, код: ЄДРПОУ: 34847334, ОСОБА_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , паспорт громадянина України, серія та номер: НОМЕР_2 , виданий 29.08.2000.

Відповідно до частин 1-3 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

У відповідності до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити в тому числі відомості про:

житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення огляду території земельної ділянки, що розташована за адресою: м. Рівне, вул. Млинівська, 15, яка згідно інформаційної довідки на праві власності належить: товариству з обмеженою відповідальністю «ПРОМРЕСУРС-1», код ЄДРПОУ: 43178208; Територіальній громаді міста Рівного в особі Рівненської міської ради, код: ЄДРПОУ: 34847334, ОСОБА_5 .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235,237, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання -задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , на проведення огляду території земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , яка згідно інформаційної довідки на праві власності належить: товариству з обмеженою відповідальністю «ПРОМРЕСУРС-1», код ЄДРПОУ: 43178208; Територіальній громаді міста Рівного в особі Рівненської міської ради, код: ЄДРПОУ: 34847334, ОСОБА_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , паспорт громадянина України, серія та номер: НОМЕР_2 , виданий 29.08.2000, а також розміщених на ній об`єктів нерухомості, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо розміщених на вищевказаній земельній ділянці гаражних приміщень, та встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86891762
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку