open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 405/36/20

1-в/405/6/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2020 року Ленінський районний суд м. Кіровограда в складі: головуючогосудді ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , представника Подільського РВ філії ДУ "Центр пробації" ОСОБА_4 розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницький подання начальника Подільського районного відділу філії ДУ "Центр пробації" в Кіровоградській області про звільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Кіровограда, українки, громадянки України, з професійно -технічною освітою, працюючою в КП «Управління будинками при міській раді» прибиральницею, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , засудженої 27.12.2018 вироком Кіровоградського районного суду Кіровоградської області за ч.2 ст.186 КК України до позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 1 рік, на підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік, з покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України,

встановив:

начальник Подільського районного відділу філії ДУ "Центр пробації" в Кіровоградській області звернувся до суду з поданням про звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

В судовому засіданні представник центру пробації підтримав подання вказавши, що встановлений судом іспитовий строк, стосовно засудженої закінчився, а тому відповідно до вимог ч.1 ст.78КК України та ч.2 ст.165КВК України засуджену слід звільнити від відбування покарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Прокурор не заперечив щодо задоволення подання начальника Подільського районного відділу філії ДУ "Центр пробації" в Кіровоградській області.

В судовому засіданні засуджена просила звільнити її від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали подання та особової справи № 15/2019, суд прийшов до висновку, що подання підлягає задоволенню за наступних підстав.

Судом встановлено, що 27.12.2018 вироком Кіровоградського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_5 визнано винною та призначено покарання за ч.2 ст.186 КК України до позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 1 рік, на підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік, з покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України, а саме: повідомляти уповноважений орган пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтися на реєстрацію до уповноваженого органу пробації.

Вирок районного суду від 27.12.2018, стосовно ОСОБА_5 набрав законної сили - 28.01.2019 (а.о.с.1).

Як вбачається з матеріалів особової справи 08.02.2019 засуджена ОСОБА_5 поставлена на облік, за час якого, зарекомендувала себе позитивно. Обов`язки покладені на неї судом виконувала. За місцем роботи характеризується позитивно (а.о.с.31, 54).

Відповідно до довідки інтегрованої інформаційно-пошукової системи ГУ НП в Кіровоградській області до адміністративної відповідальності не притягувалась (а.о.с. № 38, 49). Згідно довідки підрозділу інформаційно аналітичної підтримки ГУ НП в Кіровоградській області до кримінальної відповідальності не притягувалась (а.о.с. № 30, 40, 51, 60-61).

Згідно з ч.1ст. 78 КК Українипісля закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання. Згідно ч.1ст.165 КВК Україниіспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду.

На підставі вище викладеного, приймаючи до уваги той факт, що згідно ч.2ст.165 КВКна момент розгляду подання іспитовий строк, стосовно ОСОБА_5 закінчився, суд вважає за можливе задовольнити подання та звільнити останню від призначеного їй покарання за вироком Кіровоградського районного суду Кіровоградської області від 27.12.2018.

Керуючисьст.78 КК України, ч.2ст.165 КВК, ст.ст.537, 539 КПК України, суд,

постановив:

подання начальника Подільського районного відділу філії ДУ "Центр пробації" в Кіровоградській області про звільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку, стосовно ОСОБА_5 - задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 звільнити від покарання призначеного вироком Кіровоградського районного суду Кіровоградської області від 27.12.2018, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом 7 днів з дня її проголошення.

Суддя Ленінського районного

суду м. Кіровограда ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 86861694
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку