open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 183/3010/19

№ 1-кс/183/14/20

10 січня 2020 року Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання ОСОБА_3 про скасування арешту мотоцикла марки «Ducati Monster» номерний знак НОМЕР_1 VIN код НОМЕР_2 ,-

встановив:

заявник ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна з мотоцикла марки «Ducati Monster» номерний знак НОМЕР_1 VIN код НОМЕР_2 .

Новомосковського ВП Украйни в Дніпропетровський області знаходиться кримінальне провадження №12019040350000835 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 198 КК України.

15 травня 2019 р. Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області, було накладено арешт на мотоцикл марки «Ducati Monster» номерний знак НОМЕР_1 VIN код НОМЕР_3 .

22 липня 2019 р. призначено проведення судово-трасологічної експертизи мотоцикла. З моменту вилучення та арешту мотоцикла від 30.04.2019 р. та протягом восьми місяців слідчим Новомосковського ВП не проведено призначену судом трасологічну експертизу, не визначено належність саме цього транспортного засобу до повідомлення інтерполу про викрадення мотоцикла «Ducati Monster» у Італії 10.12.2011 року, інших дій по кримінальному провадженню не вчинялось, заяв про появу інших власників мотоцикла не надходило, клопотань інтерполу чи інших структур про передачу мотоцикла не надходило.

На даний час мотоцикл вісім місяців знаходиться на відкритій місцевості і на нього впливають зовнішні фактори у вигляді вітру, дощу, снігу та інші погодні умови, що негативно впливає на технічний стан мотоцикла. Вважає, що в таких умовах неможливе подальше зберігання мотоцикла, оскільки Новомосковське відділення поліції не має можливості зберігати мотоцикл належним чином, окрім того, оскільки він не являється підозрюваним по даній кримінальній справі та придбав цей мотоцикл у встановленої особи у вигляді запчастин, проживає в сільській місцевості та має гараж для належного зберігання транспортного засобу. Враховуючи, що арешт мотоцикла відбувався тільки з метою збереження речового доказу по справі, а не з метою покарання просить скасувати арешт та передати йому на відповідальне зберігання мотоцикл.

В судове засідання заявник ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність, підтримавши клопотання.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання без його участі , та заперечує проти задоволення клопотання.

Дослідивши клопотання та надані до нього копії документів, суд вважає клопотання обґрунтованим, але таким, що підлягає частковому задоволенню.

В судовому засіданні встановлено, що відомості про правопорушення було внесено до ЄРДР за №12019040350000835 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 198 КК України.

Під час проведення досудового розслідування 01 травня 2019 р. слідчим СВ Новомосковського відділу поліції було оглянуто мотоцикл марки «Ducati Monster» номерний знак НОМЕР_1 VIN НОМЕР_2 та вилучено до Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області.

15травня 2019р.Новомосковським міськрайоннимсудом винесеноухвалу пронакладення арештуна мотоциклмарки «DucatiMonster»номерний знак НОМЕР_1 VIN НОМЕР_2 ,яким користується ОСОБА_3 22липня 2019р.Новомосковським міськрайоннимсудом винесеноухвалу про проведення судово-трасологічноїекспертизи транспортного засобу.

У відповідності з абзацом 2 ч. 1 ст. 174 КПК України арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Крім того,судом встановлено,що дотеперішнього часуне проведенасудово-трасологічноїекспертизи транспортного засобу, мотоцикл «Ducati Monster» номерний знак НОМЕР_1 VIN НОМЕР_2 , вісім місяців знаходиться на відкритій місцевості, на нього впливають зовнішні фактори у вигляді вітру, дощу, снігу та інші погодні умови, що негативно впливає на технічний стан мотоцикла, а сам ОСОБА_3 зобов`язується забезпечити належні умови зберігання мотоцикла. Таким чином суд вважає, що права власника майна ОСОБА_3 порушуються в частині обмеження користування та можливо втрата функціональних ознак мотоциклу, внаслідок його тривалого зберігання в неналежних умовах. Суд вважає за можливе передати мотоцикл на зберігання ОСОБА_3 , що не буде перешкоджати проведенню відповідної експертизи, що забезпечує належне збереження, але скасування арешту мотоцикла суд вважає неможливим, оскільки вказане забезпечення досудового розслідування є необхідним для збереження його, як речового доказу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170, 171, 172, 173, 174 КПК України, суд,-

постановив :

клопотання ОСОБА_3 задовольнити частково, в скасуванні арешту мотоцикла марки «Ducati Monster» номерний знак НОМЕР_1 VIN код НОМЕР_2 відмовити.

Мотоцикл марки «Ducati Monster» номерний знак НОМЕР_1 VIN код НОМЕР_2 передати на зберігання ОСОБА_3 .

Ухвала підлягає негайному виконанню, але може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її винесення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86856666
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку