open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

"13" січня 2020 р. Справа153/41/19

Провадження1-в/153/54/19-к

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області у місті Ямпіль Вінницької області

подання начальника Ямпільського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області ОСОБА_3 щодо вирішення питання про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт, виправних робіт або позбавленням волі стосовно засудженої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , непрацюючої, незаміжньої, із професійно-технічною освітою, громадянки України,

В С Т А Н О В И В :

08 лютого 2019 року вироком Ямпільського районного суду Вінницької області затверджено угоду про примирення від 08.02.2019, укладену між обвинуваченою ОСОБА_4 та потерпілим ОСОБА_5 . ОСОБА_4 було визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України та засуджено до покарання у виді штрафу у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Начальник Ямпільського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду із поданням про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт, виправних робіт або позбавленням волі стосовно засудженої ОСОБА_4 . Подання мотивоване тим, що вирок Ямпільського районного суду Вінницької області від 08 лютого 2019 року відносно засудженої ОСОБА_4 набрав законної сили 11 березня 2019 року та був направлений на виконання до Ямпільського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області. 29.05.2019 ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області на підставі ч.3 ст.26 КВК України було встановлено розстрочку несплаченої суми штрафу у розмірі 850 гривень на строк 10 місяців, починаючи із дня набрання ухвалою законної сили, із щомісячною виплатою в розмірі 85 гривень на користь держави та представленням ОСОБА_4 документа про сплату штрафу Ямпільському районному сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області до 15 числа кожного наступного місяця. Ухвала суду про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу набрала законної сили 05.06.2019 та була направлена на виконання до Ямпільського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області. Станом на 15.07.2019 Ямпільський районний сектор з питань пробації не отримував від засудженої ОСОБА_4 документа про сплату відповідної частини штрафу. 15.08.2019 Ямпільським районним сектором філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області було направлено подання про заміну несплаченої суми штрафу ОСОБА_4 21.10.2019 ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області було відмовлено у задоволенні вказаного подання, оскільки до розгляду справи ОСОБА_4 здійснила два платежі: 11.09.2019 на суму 85 гривень та 15.10.2019 на суму 85 гривень. З 15.10.2019 по 15.11.2019 ОСОБА_4 повинна була сплатити черговий платіж, призначений їй до сплати з розстрочкою. Однак засуджена станом на 15.12.2019 не надала до уповноваженого органу з питань пробації документа про сплату чергової суми штрафу. Інформація про причини невиконання вироку суду засудженою ОСОБА_4 відсутня. Начальник Ямпільського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області просить суд вирішити питання заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі відносно засудженої ОСОБА_4 .

Засуджена ОСОБА_4 у судове засідання не з`явилася, про день та час розгляду клопотання повідомлялася належним чином, про причини неявки суд не повідомила, заперечень суду не надала, клопотань про відкладення розгляду клопотання чи про розгляд подання в її відсутність до суду не надійшло.

Начальник Ямпільського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки суд не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи чи розгляд справи в його відсутність до суду не надійшло.

Відповідно до абзацу другого ч.5ст. 539 КПК Українинеприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Відповідно до ч.1ст.539 КПК Українипитання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до п.4 ч.2ст.539 КПК Україниклопотання (подання)про вирішенняпитання,пов`язаного ізвиконанням вироку,подається до суду, який ухвалив вирок, - у разі необхідності вирішення питань, передбаченихпунктами 1,10(в частині клопотання про заміну покарання відповідно до частини п`ятоїстатті 53 Кримінального кодексу України).

Дослідивши матеріали подання, суд приходить до наступного:

Відповідно до ч.2 ст.26 КВК України у разі призначення штрафу з розстрочкою виплати певними частинами засуджений зобов`язаний сплачувати штраф у розмірі та строки, встановлені вироком суду. Про сплату відповідної частини штрафу засуджений повідомляє кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату відповідної частини штрафу.

Згідно ч.4 ст.26 Кримінально-виконавчого кодексу України у разі несплати засудженим чергового платежу під час призначення штрафу з розстрочкою виплати суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу за поданням кримінально-виконавчої інспекції замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Відповідно доч.5ст.53КК Україниу разі несплати штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та відсутності підстав для розстрочки його виплати суд замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян або виправними роботами із розрахунку один місяць виправних робіт за двадцять установлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше двох років.

Судом встановлено, що 08 лютого 2019 року вироком Ямпільського районного суду Вінницької області ОСОБА_4 визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України та засуджено до покарання у виді штрафу у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень. Ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області від 29.05.2019 на підставі ч.3 ст.26 КВК України ОСОБА_4 було встановлено розстрочку несплаченої суми штрафу у розмірі 850 гривень на строк 10 місяців, починаючи із дня набрання ухвалою законної сили, із щомісячною виплатою в розмірі 85 гривень на користь держави та представленням ОСОБА_4 документа про сплату штрафу Ямпільському районному сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області до 15 числа кожного наступного місяця. ОСОБА_4 здійснила два платежі: 11.09.2019 на суму 85 (вісімдесят п`ять) гривень, що становить 5 (п`ять) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що підтверджується квитанцією КБ «ПриватБанк» №0.0.1461095591.2 та 15.10.2019 на суму 85 (вісімдесят п`ять) гривень, що становить 5 (п`ять) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що підтверджується квитанцією КБ «ПриватБанк» №0.0.1492501378.1. Тобто, несплаченою сумою штрафу, призначеного вироком Ямпільського районного суду Вінницької області від 08 лютого 2019 року, залишається сума в розмірі 680 (шістсот вісімдесят) гривень, що становить 40 (сорок) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Враховуючи неможливість сплати засудженою ОСОБА_4 несплачену суму штрафу, а також враховуючи, що засуджена не працює, обмежень для відбування громадських робіт засудженою, передбачених ч.3 ст.56 КК України, не встановлено, суд приходить до висновку про необхідність заміни несплаченої суми штрафу в розмірі 680 (шістсот вісімдесят) гривень, що становить 40 (сорок) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян покаранням у виді громадських робіт.

Виходячи з вимог ч.2 ст.56 КК України суд має підстави для заміни засудженій ОСОБА_4 несплачену суму штрафу у розмірі 680 (шістсот вісімдесят) гривень, що становить 40 (сорок) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на покарання у виді громадських робіт строком на 40 (сорок) годин.

Керуючись 372, 537, 539 КПК України, ст.53 КК України, ст.26 КВК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Подання начальника Ямпільського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області ОСОБА_3 щодо вирішення питання про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі стосовно засудженої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , непрацюючої, незаміжньої, із професійно-технічною освітою, громадянки України задовольнити.

Замінити ОСОБА_4 несплачену суму штрафу у розмірі 680 (шістсот вісімдесят) гривень покаранням у виді 40 (сорока) годин громадських робіт.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом семи днів з дня її оголошення до Вінницького апеляційного суду через Ямпільський районний суд Вінницької області.

Головуючий ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86853772
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку