open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 682/53/20

Провадження № 1-кс/682/12/2020

У Х В А Л А

11 січня 2020 року м. Славута

Слідчий суддя Славутського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого СВ Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого, погоджене прокурором, у кримінальному провадженні № 12020240210000023 від 09.01.2020 р за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, про арешт майна,

в с т а н о в и в

Як вбачається з клопотання, 09.01.2020 близько 16.55 год на автодорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів неподалік міста Славута відбулася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобіля марки «Volkswagen» моделі «Jetta», державний реєстраційний номер НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_4 та автомобіля марки «Daewoo» моделі «Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , під керування ОСОБА_5 . В результаті ДТП водій автомобіля «Volkswagen Jetta», державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , ОСОБА_4 та пасажир автомобіля «Daewoo Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , ОСОБА_6 отримали тілесні ушкодження.

09.01.2020 відомості за фактом ДТП внесені до ЄРДР та розпочате кримінальне провадження.

09.01.2020 р під час огляду місця події автомобіль «Daewoo Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , вилучений як засіб (знаряддя) вчинення кримінального правопорушення, який зберіг на собі сліди вчинення кримінального правопорушення.

09.01.2020 р в ході проведення поверхневого огляду автомобіля «Daewoo Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , на його зовнішніх поверхнях виявленні пошкодження, а саме: пошкоджений моторний відсік, деформований капот, деформована сітка радіатора, розбите вітрове скло. Вказані пошкодження свідчать, що цей автомобіль причетний до дорожньо-транспортної пригоди.

09.01.2020 постановою заступника начальника СВ Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_7 автомобіль «Daewoo Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , визнаний речовим доказом у кримінальному провадженні.

10.01.2020р дослідчого суддінадійшло клопотаннязаступника начальникаСВ СлавутськогоВП ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_7 ,погоджене процесуальнимпрокурором, проарешт транспортного засобу-автомобіля марки «Daewoo» моделі «Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_3 , який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 належить ОСОБА_5 та який був учасником ДТП 09.01.2020 р.

Автомобіль «Daewoo Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , який став учасником ДТП, згідно із свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 належить ОСОБА_5 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, просить його задоволити, так як у кримінальному провадженні необхідно провести ряд експертиз, в тому числі автотехнічної, технічної експертизи транспортного засобу тощо, з метою встановлення особи, винуватої в порушенні Правил дорожнього руху, що призвело до ДТП.

ОСОБА_5 не заперечує проти накладення арешту на належний йому автомобіль«Daewoo Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , який був учасником ДТП.

Згідно зі ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Пунктом 1 частини 2 статті 170 КПК України визначено, що арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Оскільки у кримінальному провадженні № 12020240210000023 від 09.01.2020 р автомобіль «Daewoo Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , визнаний речовим доказом та засобом вчинення кримінального правопорушення, який зберіг на собі сліди вчинення кримінального правопорушення і містить інші відомості, які можуть бути використанні як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час досудового розслідування, враховуючи відповідно до вимог ст. 173 КПК України правову підставу для арешту майна; можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні та необхідність проведення слідчих дій, в тому числі проведення інженерно-технічних, атотехнічних експертиз з метою встановлення особи, що вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 286 КК України; розумність та співмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту майна, наявність достатніх підстав вважати, що майно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу, вважаю за необхідне клопотання про арешт транспортного засобу задовольнити .

Керуючись ст.ст. 98, 170-173 КПК України,

у х в а л и в.

Клопотання задовольнити.

Накласти арештна автомобіль марки «Daewoo» моделі «Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_3 , який згідно із свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 , виданого 7 ВРЕР УДАІ м. Шепетівка УМВС України у Хмельницькій області, належить ОСОБА_5 , з метою збереження речового доказу.

Заборонити ОСОБА_5 розпоряджатися,користуватися тавідчужувати автомобіль марки «Daewoo» моделі «Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 .

Місцем збереження речового доказу - автомобіля марки «Daewoo» моделі «Nexia», державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , визначити майданчик тимчасового зберігання затриманого автотранспорту ГУНП в Хмельницькій області в мі. Шепетівка, вул. Старокостянтинівське шосе, 31.

Протягом п`ятиднів здня проголошенняухвала можебути оскарженав апеляційномупорядку доХмельницького апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86847399
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку