open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер провадження: 11-п/813/10/20

Номер справи місцевого суду: 515/1919/19

Головуючий у першій інстанції

Доповідач ОСОБА_1

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.01.2020 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

судді: ОСОБА_2 , ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області ОСОБА_4 про направлення до іншого суду заяви директора Національного природного парку «Тузлівські лимани» ОСОБА_5 на бездіяльність прокуратури Одеської області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення,-

встановив:

В.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області ОСОБА_4 звернувся до Одеського апеляційного суду з поданням про направлення до іншого суду скарги директора Національного природного парку «Тузлівські лимани» ОСОБА_5 на бездіяльність прокуратури Одеської області щодо не внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

У поданні,з посиланнямна вимогист.34КПК Українив.о.голови районного суду просить вирішити питання про направлення скарги директора Національного природного парку «Тузлівські лимани» ОСОБА_5 на бездіяльність прокуратури Одеської області щодо не внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення до іншого районного суду Одеської області, оскільки неможливо утворити склад суду для судового розгляду через відсутність суддів, які можуть розглянути дане кримінальне провадження в Татарбунарському районному суді Одеської області.

Відповідно до ч.4 ст.34 КПК України про час та місце розгляду подання чи клопотання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого повідомляються учасники судового провадження, проте їх неприбуття не перешкоджає розгляду питання.

Учасники кримінального провадження в судове засідання не з`явились, про час і місце розгляду подання були повідомлені належним чином.

Згідно до приписів ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники кримінального провадження в судове засідання не з`явились, фіксація процесу технічними засобами не здійснювалась.

Заслухавши суддю - доповідача; перевіривши скаргу та обґрунтованість подання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав:

Пунктом 2 ч.1 ст.34 КПК України передбачено, що кримінальне провадження передається на розгляд іншому суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

Відповідно до ч.2 ст.34 КПК України, питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду або за клопотанням сторін чи потерпілого, про що постановляється ухвала.

З подання в.о. голови районного суду вбачається, що на даний час в Татарбунарському районному суді Одеської області здійснює правосуддя один суддя ОСОБА_4 , яким була постановлена ухвала про самовідвід від розгляду даної справи, що підтверджується матеріалами справи.

Виходячи з вимог наведеного та чинного кримінального процесуального законодавства і загальних засад кримінального судочинства, розгляд скарги в.о.директора Національного природного парку «Тузлівські лимани» ОСОБА_5 на бездіяльність прокуратури Одеської області щодо не внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення суддею Татарбунарського районного суду Одеської області ОСОБА_4 є неможливим, тому з метою забезпечення оперативності та ефективності розгляду кримінального провадження його необхідно передати для подальшого розгляду до іншого суду в межах юрисдикції апеляційного суду Одеської області.

Водночас, вирішуючи питання щодо розгляду справи конкретним судом, апеляційний суд приймає до уваги наступні обставини.

Як вбачається з долученої до матеріалів скарги заяви в.о.директора Національного природного парку «Тузлівські лимани» ОСОБА_5 , останньою до прокуратури Одеської області 09.12.2019 року була подана заява про вчинення на її думку відповідними посадовими особами ОК «Граніт-2» кримінальних правопорушень, передбачених ст.236 та ст.249 КК України.

З тексту поданої до Татарбунарського районного суду Одеської області скарги вбачається, що в.о.директора Національного природного парку «Тузлівські лимани» ОСОБА_5 оскаржує безпосередньо бездіяльність прокуратури Одеської області, яка полягає у невнесенні її заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зважаючи на те, що прокуратура Одеської області знаходиться на території Приморського районну м. Одеса, зазначена скарга підлягає розгляду Приморським районним судом м. Одеси.

За наведених вище обставин, апеляційний суд вважає за необхідним подання в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області ОСОБА_4 задовольнити та передати матеріали справи за скаргою до Приморського районного суду м. Одеси для розгляду слідчим суддею зазначеного суду.

Керуючись ст.34, 376 КПК України, апеляційний суд, -

постановив:

Подання в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області ОСОБА_4 - задовольнити.

Скаргу директора Національного природного парку «Тузлівські лимани» ОСОБА_5 на бездіяльність прокуратури Одеської області щодо не внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення направити до Приморського районногосуду м.Одеси для розгляду.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 86847014
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку