open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 738/27/20

№ провадження 1-кс/738/21/2020

УХВАЛА

про продовження строку досудового розслідування

11 січня 2020 року м. Мена

Слідчий суддя Менського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області капітана поліції ОСОБА_3 , заявлене у межах кримінального провадження №42019271170000007 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.01.2019, за ознаками складу злочину передбаченого ч.1ст. 182 КК України, про продовження строку досудового розслідування,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про продовження строку досудового розслідування.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що у провадженні слідчого відділення Менського ВП ГУНП в Чернігівській області перебуває кримінальне провадження № 42019271170000007 від 14.01.2019 року за фактом порушення недоторканості приватного життя, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 182 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що 14.01.2019 до Менської місцевої прокуратури з Менського районного суду надійшла ухвала про те, що представники фінансової компанії «Ніко Капітал» постійно здійснюють телефонні дзвінки на стаціонарний телефон ОСОБА_4 та повідомляють про необхідність сплатити борг, який потерпілий не оформлював. Так, із 02.08.2018 по 07.10.2018 систематично поступали дзвінки від товариства на телефонні номери ОСОБА_5 та ОСОБА_4 із повідомленням у виді автовідповідача із жіночим голосом, де повідомлялося, що останні є боржниками перед сервісом КешМі. Через декілька днів ОСОБА_6 та ОСОБА_5 зателефонували до вказаного товариства, де їм повідомили, що ОСОБА_6 та ОСОБА_5 є поручителями ОСОБА_7 , яка являється їхньою сусідкою.

У даному кримінальному провадженні прокурором надано письмові вказівки.

У подальшому слідчим було вручено пам`ятку про процесуальні права та обов`язки потерпілого ОСОБА_4 та допитано його у якості потерпілого.

Також винесено постанову про доручення проведення слідчих (розшукових) дій на іншій території, а саме доручено підпорядкованим працівникам Подільського управління поліції ГУНП в м. Києві провести ряд слідчих дій.

Строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчується 14.01.2020, відсутність в органу досудового розслідування за результатами вжитих слідчих (розшукових) дій доказів причетності особи до вчинення кримінального правопорушення, унеможливило проведення подальших слідчих дій в межах строків досудового розслідування відповідно до п. 2 абзацу 2 ч. 1ст. 219 КПК України.

Враховуючи те, що під час досудового розслідування у вказаному провадженні жодній особі не повідомлено про підозру, виникає необхідність у продовженні строків досудового розслідування для проведення ряду слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення особи, яка скоїла вказане правопорушення.

Для забезпечення повного, всебічного та неупередженого розслідування відповідно до ч. 1ст. 294 КПК Українивиникає необхідність у продовженні строку досудового розслідування на 6 місяців, що обґрунтовується необхідністю достатнього часу для встановлення причетних осіб до скоєння даного кримінального правопорушення та проведення інших слідчих дій.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримав клопотання посилаючись на обставини, викладені в ньому та просив клопотання задовольнити.

Статтею 219КПК України передбачено, що строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить:

1) шість місяців - у кримінальному провадженні щодо кримінального проступку;

2) дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості;

3) вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч.2ст.219 КПК Українистрок досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4глави 24 цього Кодексу.

Частиною 1статті 295-1 КПК Українивизначений порядок продовження строку досудового розслідування слідчим суддею, зокрема, у випадках, передбаченихстаттею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Відповідно до ст. 8 КПК України кримінальне провадження здійснюється з додержанням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

Враховуючи принцип верховенства права та завдання кримінального провадження, такі як: захист особи від кримінальних правопорушень та забезпечення повного і неупередженого розслідування, а також те, що кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1ст. 182 КК Україниє злочином невеликої тяжкості, у встановлений термін не вдалося встановити осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні закінчується 14 січня 2020 року, але для всебічного, повного та об`єктивного розслідування у кримінальному провадженні органу досудового розслідування необхідно виконати ряд процесуальних та слідчих дій, які неможливо здійснити до закінчення строку досудового розслідування, встановленого п.2 абзацу 2 ч.1ст.219 КПК України, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 219,294,295-1,369,372,376 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області капітана поліції ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42019271170000007 від 14.01.2019, за ознаками складу злочину передбаченого ч.1ст. 182 КК України на 6 (шість) місяців.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого та прокурора у кримінальному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86846707
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку