open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

465/135/20

1-кс/465/110/20

У Х В А Л А

про відмову у відкритті провадження

10.01.2020 року слідчий суддя Франківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши скаргу ОСОБА_3 на протиправну бездіяльність керівника Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , керівника СВ Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_5 -

ВСТАНОВИВ:

заявник звернувся до слідчого судді Франківського районного суду м. Львова зі скаргою на протиправну бездіяльність керівника Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , керівника СВ Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_5 , яка полягала у невнесенні відомостей в ЄРДР відповідно до поданої 09.01.2020 року о 12 год. 10 хв. заяви до Франківського ВП ГУ НП у Львівській області про вчинення 26.12.2019 року триваючого кримінального правопорушення посадовою та/ або службовою особою в порядку ст. 55 КПК України за ознаками п. 3 ст. 67, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 161,ст. 179, ст. 180, ч. 2 ст. 258, ст. 442 КК України.

Дослідивши дану скаргу та подані матеріали до такої, приходжу до переконання про необхідність відмови у відкритті провадження за вказаною скаргою, виходячи з наступного.

Статтею 22 КПК Українипередбачено, що кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до положеньст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Слідчим суддею встановлено, що законодавцем в чинному кримінально-процесуальному законодавстві України надано право учасникам кримінального провадження на оскарження рішень, дій або бездіяльності слідчого і прокурора під час досудового розслідування та визначено перелік зазначених рішень, дій або бездіяльності, які можуть бути оскарженні, а також його порядок.

Частиною 1ст. 303 КПК України передбачено виключний перелік рішень, дій чи бездіяльності слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені на досудовому провадженні, зокрема: бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогамистатті 169цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк.

Порушені в скарзі ОСОБА_3 вимоги, виходячи з положень ч. 1 ст. 303 КПК України, не містять рішення, дії чи бездіяльність посадових осіб Франківського ВП ГУ НП у Львівській області, які можуть бути предметом оскарження в порядку визначеному зазначеною статтею.

Відповідно до ч. 4ст. 304 КПК Українислідчий суддя, суд відмовляє у відкритті провадження лише у разі, якщо скарга подана на рішення, дію чи бездіяльність слідчого, прокурора, що не підлягає оскарженню.

Враховуючи те, що скарга заявника не містить зазначення дій чи бездіяльності слідчого, які можуть бути предметом оскарження згідно вимогст. 303 КПК України, є підстави для відмови у відкритті провадження.

Керуючись ст. ст.303,304, 369-372, 395 КПК України

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження за скаргою ОСОБА_3 на протиправну бездіяльність керівника Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , керівника СВ Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_5 .

Копію ухвали, разом ізскаргою таусіма доданимидо неїматеріаламинадіслати заявнику.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86845595
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку