open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер № 225/7652/18

Провадження № 1-в/225/24/2020

Дзержинський міський суд Донецької області

УХВАЛА

Іменем України

11 січня 2020 року м. Торецьк

Дзержинський міський суд Донецької області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участі

секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Дзержинського міського суду Донецької області подання заступника начальника Торецького міського відділу філії ДУ "Центр пробації" в Донецькій області про звільнення від покарання, призначеного вироком суду,

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся заступник начальника Торецького МВ з питань пробації з поданням, в якому просить вирішити питання про звільнення ОСОБА_5 від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку, мотивуючи тим, що ОСОБА_5 за період іспитового строку до кримінальної чи адміністративної відповідальності не притягувався, покладені на нього судом обов`язки виконав, за місцем проживання характеризується з позитивної сторони.

Представник відділу пробації та засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилися, надали суду заяви про розгляд подання за їх відсутності.

Прокурор, захисник в судовому засіданні підтримали подання, просили звільнити ОСОБА_5 від покарання, призначеного вироком суду.

Вислухавши думку прокурора, захисника, дослідивши матеріали особової справи на засудженого, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

В силу ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Судом встановлено, що 27 грудня 2018 року ОСОБА_5 був засуджений Дзержинським міським судом Донецької області за ч. 2 ст. 260 КК України до позбавлення волі строком на 3 роки, відповідно до ст.ст. 75,76 КК України від відбування покарання звільнено з іспитовим строком на 1 рік. При цьому, суд поклав на засудженого обов`язки в період іспитового строку: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

05.02.2019 засуджений був поставлений на облік і в цей же день був ознайомлений з порядком і умовами відбування покарання з іспитовим строком, попереджений про недопущення скоєння злочинів повторно та адміністративних правопорушень, та йому встановлено періодичність явки на реєстрацію два рази на місяць (6 разів на квартал): перший та третій четвер кожного місяця.

За час іспитового строку з засудженим ОСОБА_5 неодноразово проводилися бесіди, в ході яких він попереджався про недопущення з його боку вчинення нових злочинів і правопорушень, а також про виконання обов`язків, покладених на нього судом.

Як встановлено судом, за період іспитового строку засуджений ОСОБА_5 до адміністративної відповідальності не притягувався, нового злочину не вчинив, при цьому покладені на нього судом обов`язки він виконав, одружений, пенсіонер, за місцем проживання характеризується з позитивної сторони.

Враховуючи викладене, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 537, 539 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання заступника начальника Торецького міського відділу філії ДУ "Центр пробації" в Донецькій області задовольнити.

Звільнити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від покарання, призначеного вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 27 грудня 2018 року у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86843842
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку