open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №127/425/20

Провадження №1-кс/127/209/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Вінницького районного відділення поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

09.01.2020 року до Вінницького міського суду звернувся слідчий Вінницького районного відділення поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням про накладення арешту на майно, а саме:2-віпростині,підодіяльник танаволочку зіслідами речовинибурого кольорувилучені 08.01.2020під часогляду місцяподії заадресою АДРЕСА_1 , таречі видані ОСОБА_4 :плавкисірого кольорущо належать ОСОБА_4 ,труси сімейноготипу синьогокольору уклітинку таштани синьо-коричневогокольору уклітинку зі слідами речовини бурого кольору, які належать ОСОБА_5 .

Клопотання мотивовано тим, що Вінницьким РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12020020100000025 від 08.01.2020 внесено відомості про вчинений злочин, передбачений ч. 1 ст. 152 КК України та розпочато досудове слідство.

Досудовим розслідуванням встановлено, 08.01.2020 до Вінницького РВП надійшла заява ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якій він просить прийняти міри до малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 , який 08.01.2020 року в період часу з 10:00 год. по 11:00 год. знаходячись за адресою: АДРЕСА_1 , в супереч його волі, користуючись його безпорадним станом вступив з ним у статеві зносини неприродним способом.

В подальшому, 08.01.2020 о 14:40 год., з метою виявлення та вилучення знаряддя злочину та речей що зберегли на собі сліди кримінального правопорушення слідчим укримінальному провадженніпроведено оглядмісця події заадресою АДРЕСА_1 , під час якого вилучено речові докази зі слідами речовини бурого кольору, а саме: 2-ві простині, підодіяльник та наволочку зі слідами речовини бурого кольору, з метою їх збереження, так як є достатні підстави вважати, що вищевказані вилучені речі відповідно до п. 1, 3, ч. 2 ст. 167 КПК України є використаними як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Окрім цього,слідчому укримінальному провадженні08.01.2020свідком ОСОБА_4 добровільно видано свою спідню білизну а саме труси по типу плавки сірого кольору, та білизну ОСОБА_5 , а саме : труси сімейного типу синього кольору у клітинку та штани синьо-коричневого кольору у клітинку зі слідами речовини бурого кольору.

З огляду на викладене, є достатні підстави вважати, що вищевказані вилучені речі відповідно до п. 1, 3, ч. 2 ст. 167 КПК України є використаними як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди,томуслідчий просить накласти арешт.

Слідчий в судове засідання не зявився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Власник майна в судове засідання не з`явився.

Дослідивши матеріали клопотання слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження підчас розглядупитань слідчимсуддею,крім вирішенняпитання пропроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,та всуді підчас судовогопровадження єобов`язковим.У разінеприбуття всудове засіданнявсіх осіб,які берутьучасть усудовому провадженні,чи вразі,якщо відповіднодо положеньцього Кодексусудове провадженняздійснюється судомза відсутностіосіб,фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження всуді нездійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ч.1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно ч.2 ст. 170 КПК України слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу. Крім того, у випадку задоволення цивільного позову суд за клопотанням прокурора, цивільного позивача може вирішити питання про накладення арешту на майно для забезпечення цивільного позову до набрання судовим рішенням законної сили, якщо таких заходів не було вжито раніше.

Згідно п.1 ч.2 ст. 167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Так як, зазначене у клопотанні майно, а саме:2-віпростині,підодіяльник танаволочку зіслідами речовинибурого кольорувилучені 08.01.2020під часогляду місцяподії заадресою АДРЕСА_1 , таречі видані ОСОБА_4 :плавкисірого кольорущо належать ОСОБА_4 ,труси сімейноготипу синьогокольору уклітинку таштани синьо-коричневогокольору уклітинку зі слідами речовини бурого кольору, які належать ОСОБА_5 , відповідно дост.98КПК Українимають значенняречових доказіву кримінальномупровадженні,оскільки містятьвідомості,які можутьбути використані,як доказфакту таобставин,що встановлюютьсяпід часкримінального провадження,слідчий суддя вважає за необхідне накласти арешт на вказане майно.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Згідно ст.. 175 КПК України, ухвала про арешт майна негайно виконується слідчим, прокурором.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 100, 131, 132, 170-172 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого Вінницького районного відділення поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на майно, а саме:2-віпростині,підодіяльник танаволочку зіслідами речовинибурого кольорувилучені 08.01.2020під часогляду місцяподії заадресою АДРЕСА_1 , таречі видані ОСОБА_4 :плавкисірого кольорущо належать ОСОБА_4 ,труси сімейноготипу синьогокольору уклітинку таштани синьо-коричневогокольору уклітинку зі слідами речовини бурого кольору, які належать ОСОБА_5 .

Ухвала слідчого судді про арешт майна підлягає негайному виконанню слідчим, прокурором.

На ухвалу судді може бути подана апеляція протягом п`яти діб з дня її винесення до апеляційного суду Вінницької області.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 86843706
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку