open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 138/18/20
Моніторити
Ухвала суду /09.06.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /16.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /15.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /11.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /10.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /08.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /03.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області
emblem
Справа № 138/18/20
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /09.06.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /16.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /15.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /11.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /10.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /08.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області Ухвала суду /03.01.2020/ Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької областіМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Справа № 138/18/20

Провадження №:1-кс/138/18/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2020 року м. Могилів-Подільський

Слідчий суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду клопотання прокурора Могилів-Подільської місцевої прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду іншого володіння особи по кримінальному провадженню №42020021220000001 від 02.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.273 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

11січня 2020року доМогилів-Подільськогоміськрайонногосуду Вінницькоїобластінадійшло клопотанняпрокурора Могилів-Подільської місцевої прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду іншого володіння особи по кримінальному провадженню №42020021220000001 від 02.01.2020, мотивоване наступним.

На території м. Могилів-Подільський за адресою: проспект Незалежності, 315 функціонує нелегальна автозаправна станція, яка відноситься до вибухонебезпечних підприємств та службові особи якої порушують правила безпеки, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

За даним фактом внесені відомості до ЄРДР за № 42020021220000001 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 273 КК України.

Функціонування нелегальної автозаправної станція підтверджується показами свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які повідомили, що їм відомо про функціонування автозаправної станції на території земельної ділянки, яка знаходиться за адресою проп. Незалежності, 315, м. Могилів-Подільський.

Допитаний у якості свідка ОСОБА_6 повідомив, що 10.01.2020 близько 10 год.40 хв. він заїхав на автозаправну станцію, яка знаходиться по АДРЕСА_1 та заправив власний автомобіль дизельним паливом на суму 440 грн.. Будь-яких чеків працівники автозаправної станції йому не видали.

Відповідно до рапорту оперуповноваженого СКП Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області від 03.01.2020, відповідно до якого нелегальна автозаправна станція розміщена на земельній ділянці з кадастровим номером 0510400000:00:011:0518.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майн та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна земельній ділянці з кадастровим номером 0510400000:00:011:0518 знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та належить на праві приватної власності ОСОБА_7 .

Відповідно до Закону України 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» з 1 липня 2019 року підлягає ліцензуванню діяльність суб`єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.

Відповідно до Єдиного державного реєстру суб`єктів господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, та місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, який є у відкритому доступі на офіційному порталі Державної фіскальної служби України за адресою: проспект Незалежності, 315, м. Могилів-Подільський Вінницька область жодний господарюючий суб`єкт не отримував ліцензію на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ОСОБА_7 зареєстрований як фізична особа-підприємець, однак він не здійснює такі види діяльності як виробництво, зберігання, оптова та роздрібна торгівля пальним.

Крім того, відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майн та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_1 в оренду не передавалась.

У зв`язку з викладеним виникла необхідність у проведенні огляду іншого володіння особи з метою виявлення та фіксації функціонування нелегальної автозаправної станції, яка відноситься до вибухонебезпечних підприємств та службові особи якої порушують правила безпеки, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків, встановлення її точного місця знаходження, обслуговуючого персоналу, встановлення осіб, які організували функціонування нелегальної автозаправної станції, яка відноситься до вибухонебезпечних підприємств, осіб, які відповідали за правила пожежної безпеки, відповідність обладнання нормам та стандартам, які застосовуються при функціонуванні автозаправної станції, інші обставини кримінального правопорушення.

Підставою дляпроведення оглядуіншого володінняє наявність достатніх відомостей, які свідчать про функціонування нелегальної автозаправної станції та можливість досягнення мети огляду.

Огляд планується провести на території земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а також нежитлових будівель, які там знаходяться для відшукання автозаправної станції та комплектуючих до неї.

Провести огляд земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а також нежитлових будівель, які там знаходяться та досягти його мети у інший спосіб неможливо, оскільки вказана територія огороджена, до неї відсутній загальний доступ, а отримати дозвіл на її огляд від власника чи користувача неможливо, оскільки у такому разі нелегальну автозаправну станцію можуть перемістити, розібрати на складові частини чи в інший спосіб призупинити її діяльність на час проведення слідчої дії, що негативно вплине на проведення досудового розслідування та встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив його задоволити.

Заслухавши прокурора, дослідивши зміст клопотання з доданими до нього матеріалами, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1,ч.2ст.237КПК Україниз метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Клопотання про надання дозволу на проведення обшуку відповідає вимогам ст.234 КПК України.

На обґрунтування доводів клопотання прокурор додав: витяг з ЄРДР № 4202021220000001 від 02.01.2020, згідно якого підставою внесення відомостей до ЄРДР стало самостійне виявлення прокурором кримінального правопорушення; рапорт о/у СКП Могилів-Подільського ВП ГУПНП у Вінницькій області від 03.01.2020, згідно якого в ході виконання доручення прокурора встановлено обставини, які підтверджують обставини, які стали підставою для внесення відомостей до ЄРДР; протокол допиту свідка ОСОБА_6 від 10.01.2020; протокол допиту свідка ОСОБА_5 від 09.01.2020; протокол допиту свідка ОСОБА_8 від 09.01.2020; інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, згідно якого встановлено, кому належить зазначена в клопотанні земельна ділянка; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в якому зазначено, види діяльності якими займається ФОП ОСОБА_7 , згідно якого останній не здійснює такі види діяльності як виробництво, зберігання, оптова та роздрібна торгівля пальним.

В судовомузасіданні прокуроромдоведено наявністьдостатніх підставвважати,що на території АДРЕСА_1 функціонує нелегальна автозаправна станція.

Враховуючи викладене, а також те, що під час проведення даної слідчої дії можуть бути отримані докази, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя приходить до висновку задовольнити клопотання прокурора про проведення огляду іншого володіння особи.

Керуючись ст.ст.234, 235, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання прокурора Могилів-Подільської місцевої прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 .

Надати дозвіл прокурорам Могилів-Подільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 та ОСОБА_9 на проведення огляду земельної ділянки з кадастровим номером 0510400000:00:011:0518, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а також нежитлових будівель, які на ній знаходяться, які належать ОСОБА_7 з метою виявлення, фіксації та вилучення предметів, що мають значення речових доказів у даному кримінальному провадженні, а саме: автозаправної станції та комплектуючих до неї.

Дана ухвала діє до 31 січня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 86843455
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку