open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ун. № 759/23758/19

пр. № 1-кп/759/547/20

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2020 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ;

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження № 62019100000001837 за обвинувальним актом стосовно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Приозерне Кілійського району Одеської області, громадянина України, освіта середньо-спеціальна, не одруженого, військовослужбовця військової служби за контрактом Київського факультету Національної академії Національної гвардії України, на посаді командира 1-го відділення 649 навчальної групи курсу №2, військове звання солдат, є учасником бойових дій, зареєстрованого в АДРЕСА_1 , проживаючого в АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.407 ч.4 КК України,

за участю сторони обвинувачення: прокурора ОСОБА_4

сторони захисту: обвинуваченого ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В:

Під час судового розгляду встановлено, що ОСОБА_3 , 15.10.2019 о 21 год. 00 хв., будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи умисно, у порушення вимог ст.ст. 4, 65, 68 Конституції України, ст. 17 Закону України «Про оборону України», ст.ст. 11, 16, 37, 127, 128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.ст. 2, 4, 6 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України та ст.ст. 1, 2, 3, 6, 23, 24 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», та з метою тимчасового незаконного ухилення від виконання обов`язків військової служби в умовах особливого періоду, без поважних причин та дозволу начальника, не з`явився вчасно з Центрального госпіталя Міністерства внутрішніх справ України на службу до Київського факультету Національної академії Національної гвардії України, що дислокується за адресою: АДРЕСА_2 , після чого проводив час на власний розсуд, проживаючи поза межами Київського факультету Національної академії Національної гвардії України, не пов`язуючи його з виконанням обов`язків військової служби та не вживаючи жодних заходів для повернення до Київського факультету Національної академії Національної гвардії України або звернення до правоохоронних органів, інших державних органів чи органів військового управління за наявності реальної можливості для цього, до 15.12.2019, чим вчинив нез`явлення вчасно на службу без поважних причин, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене військовослужбовцем (крім строкової служби).

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченому ст.407 ч.4 КК України, визнав у повному обсязі, щиро покаявся і дав показання, які за своїм змістом відповідають викладеним вище обставинам вчинення кримінального правопорушення.

Так, ОСОБА_3 показав, що 15.10.2019 приблизно о 21 годині 00 хвилин, будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом, в умовах особливого періоду, без поважних причин не з`явився вчасно з Центрального госпіталю МВС України на службу до Київського факультету Національної академії Національної гвардії України, після чого до 15.12.2019 проводив час на власний розсуд, проживаючи поза межами факультету.

Фактичні обставини справи, викладені в обвинувальному акті, не оспорює, щиро кається.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорюють всі обставини справи, і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст.349 КПК України, провів судовий розгляд даної справи щодо всіх її обставин, із застосуванням правил ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження інших доказів по справі.

Таким чином, оцінюючи в сукупності всі докази, що досліджені в судовому засіданні, суд знаходить винуватість обвинуваченого доведеною повністю.

Дії обвинуваченого ОСОБА_3 кваліфіковані за ст.407 ч.4 КК України правильно, як нез`явлення вчасно на службу без поважних причин, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене військовослужбовцем (крім строкової служби).

Вирішуючи питання про призначення покарання, суд керуючись ст.ст.50, 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який відповідно до ст.12 КК України відноситься до тяжких злочинів, обставини, що пом`якшують покарання щире каяття у скоєному та активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що обтяжують покарання, за даними облікової документації у лікарів психіатра та нарколога ОСОБА_3 на обліку не перебуває, а отже є осудним.

Також суд враховує особу обвинуваченого, який раніше не судимий, не одружений, є військовослужбовцем за контрактом, учасником бойових дій, брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, має місце реєстрації та проживання, його поведінку як до, так і після вчинення злочину.

Беручи до уваги вказані обставини у їх сукупності та наявність декількох обставин, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, враховуючи особу обвинуваченого, який вперше притягуються до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується, його молодий вік, суд приходить до переконання про призначення основного виду покарання за ст.407 КК України, більш м`якого ніж передбачено санкцією частини четвертої даної статті, згідно ст.69 КК України, а саме у виді арешту із його відбуванням на гауптвахті відповідно до положень ч.2 ст.60 КК України.

Саме таке покарання на думку суду є необхідним і достатнім для його виправлення та попередження скоєння нових злочинів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.368, 373-376 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.407 ч.4 КК України та призначити йому покарання, із застосуванням ст.69 КК України, у виді арешту строком на 1 (один) місяць з утриманням на гауптвахті.

Строк відбування покарання ОСОБА_3 обчислювати з моменту приведення вироку до виконання, а саме з дня прибуття останнього для відбування покарання на гауптвахту ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Святошинський районний суд міста Києва шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок, якщо інше не передбачено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

СУДДЯ: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86842239
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку