open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 727/209/20

Провадження № 1-кс/727/67/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 січня 2020 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

слідчий - ОСОБА_3

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судум.Чернівці клопотанняслідчого 2-говідділення слідчоговідділу УправлінняСБ Українив Чернівецькійобласті ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування № 22020260000000003 від 09 січня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.334 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Посилається нате,що 09.01.2020р. приблизно о 01 год 51 хв 02 год 37 хв. троє громадян України: ОСОБА_4 , 14.08.1961 р., ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , незаконно, без відповідного дозволу в районі п/з-к 890-894, ділянка відповідальності відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ІНФОРМАЦІЯ_4 , на малому літальному апараті типу АН-2, реєстраційний номер НОМЕР_1 , що належить громадянину України ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , влетіли в Україну, чим вчинили злочин, передбачений ч.1 ст.334 КК України.

Вказує, що в повітряному судні марки АН-2, реєстраційний номер НОМЕР_1 , що відповідно до повідомлення про вчинення злочину №5/4-27 від 09.01.2020р., знаходиться на аеродромі у м. Коломия Івано-Франківської області та належить на праві приватної власності на підставі договору купівлі-продажу від 14.04.2017р., реєстраційний №1524, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , що зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись знаряддя кримінального правопорушення або майно, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: електронні навігаційні системи, які вказують на рух повітряного судна (GPS навігатор, планшет та інше), документи (свідоцтво про реєстрацію, план польоту, документи, що посвідчують особу тощо), засоби зв`язку, комп`ютерна техніка, записники, грошові кошти, отримані від протиправної діяльності та інші речі та документи, які можуть свідчити про вчинення даного злочину, а тому просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідча клопотання підтримала з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 09.01.2020р. до ЄРДР внесені відомості за №22020260000000003, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.334 КК України.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

З матеріалів доданих до клопотання, зокрема повідомлення про виявлення кримінального правопорушення, протоколу прикордонно-представницької зустрічі, пояснень ОСОБА_4 встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення можуть бути причетні ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 і в повітряному судні марки АН-2, реєстраційний номер НОМЕР_1 , яким вони користувались під час вчинення злочину, можуть знаходитись предмети, документи та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Відповідно до договору купівлі - продажу від 14.04.2017р., реєстраційний №1524 повітряне судно марки АН-2, реєстраційний номер UR-33642, на праві приватної власності належить ОСОБА_7 .

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку в іншому володінні особи, а саме в повітряному судні марки АН-2, реєстраційний номер НОМЕР_1 , що знаходиться на аеродромі у м. Коломия Івано-Франківської області та належить на праві приватної власності ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення електронних навігаційних систем, які вказують на рух повітряного судна (GPS навігатор та планшет та інше), документів (свідоцтво про реєстрацію, план польоту, документи, що посвідчують особу тощо), засобів зв`язку, комп`ютерної техніки, записників.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Рішенням Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії» регламентовано, що невизначене формулювання обсягу обшуку дало органу влади на власний розсуд вирішувати, які матеріали підлягають вилученню, що призвело до вилучення, крім документів, які стосуються справи, деяких особистих речей, а тому відсутність вказівки на конкретну мету обшуку є порушенням ст. 6 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950р.

Вважаю, що клопотання в частині щодо надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення «інших речей та документів, що мають значення для даного кримінального провадження» задоволенню не підлягає, оскільки воно в цій частині не конкретизовано.

Клопотання в частині надання слідчому дозволу на відшукання та вилучення грошових коштів отриманих від протиправної діяльності, задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не зазначено їх ідентифікуючих ознак, а тому підстав для надання дозволу на вилучення грошових коштів, окрім задіяних під час проведення контролю за злочином, суд не вбачає.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 107, 110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому 2-говідділення слідчоговідділу УправлінняСБ Українив Чернівецькійобласті ОСОБА_3 дозвіл напроведення обшукув іншомуволодінні особи,а самев повітряномусудні маркиАН-2,реєстраційний номер НОМЕР_1 ,що знаходитьсяна аеродроміу м.Коломия Івано-Франківськоїобласті таналежить направі приватноївласності напідставі договорукупівлі-продажу від 14 квітня 2017 року, реєстраційний №1524, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та яким користуються ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою відшукання та вилучення електронних навігаційних систем, які вказують на рух повітряного судна (GPS навігатор та планшет та інше), документів (свідоцтво про реєстрацію, план польоту, документи, що посвідчують особу тощо), засобів зв`язку, комп`ютерної техніки, записників, грошових коштів, задіяних під час проведення контролю за злочином.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали вручено _______ ________________________ 2020 року

_______________________

(підпис)

Джерело: ЄДРСР 86841756
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку