open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Придніпровський районний суд м.Черкаси

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Номер провадження 1-в/711/25/20

Справа № 711/4574/18

09 січня 2020 року

Придніпровський районний суд міста Черкаси

у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

за участю

секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора Черкаської місцевої

прокуратури - ОСОБА_3 ,

представника органу пробації - ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання старшого інспектора Придніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області ОСОБА_5 про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно засудженої:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Черкаси, громадянки України, з середньою освітою, не працюючої, раніше не судимої, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , -

в с т а н о в и в:

Старший інспектор Придніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області ОСОБА_5 звернулася до Придніпровського районного суду м. Черкаси із клопотанням про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно засудженої ОСОБА_6 .

Клопотання мотивоване тим, що за час перебування на обліку засуджена зарекомендувала себе добре, не працевлаштована.

Обов`язки покладені на неї вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 22.12.2018 виконала в повному обсязі.

Станом на 21.12.2019 інформації про притягнення ОСОБА_6 до адміністративної або кримінальної відповідальності не надходило.

21.12.2019 у ОСОБА_6 закінчився випробувальний термін.

У судовому засіданні представник Придніпровського районного сектору з питань пробації ОСОБА_4 підтримала клопотання та просила задовольнити.

Прокурор ОСОБА_3 не заперечувала проти задоволення клопотання.

Засуджена ОСОБА_6 у судове засідання не з`явилася, про причину неявки суду не повідомила, була належним чином повідомлена про місце та час розгляду клопотання.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання засудженої, яка була належним чином повідомлена про місце та час розгляду клопотання, не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Заслухавши пояснення представника органу пробації, думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання та особової справи засудженої, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

ОСОБА_6 по даній справі засуджена вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 22.12.2018 за вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 321, ч. 3 ст. 358 КК України, із застосуванням положень ч. 1 ст. 70 КК України, до покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років. На підставі ст. 75 КК України останню звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на один рік. На підставі ст. 76 КК України зобов`язано: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

У ході судового розгляду судом встановлено, що засуджена за час перебування на обліку зарекомендувала себе позитивно. Не працевлаштована. За місцем проживання характеризується позитивно.

Обов`язки покладені на неї вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 22.12.2018 виконала в повному обсязі. До адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувалася.

21.12.2019 у ОСОБА_6 закінчився випробувальний термін.

Відповідно до положень ч.1 ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до ч. 2 ст. 165 КВК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Приймаючи дане рішення, суд врахував, що за час перебування на обліку в Придніпровському районному відділі з питань пробації засуджена зарекомендувала себе позитивно, за місцем проживання характеризується добре, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувалася, а тому, на думку суду, ОСОБА_6 довела своє виправлення, в зв`язку із чим її необхідно звільнити від подальшого відбування призначеного їй покарання.

Керуючись ст.ст.369-371, 537, 539 КПК України, ст.165 КВК України на підставі ст.78 КК України,-

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Звільнити засуджену ОСОБА_6 , 1966 року народження, від призначеного вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 22.12.2018 покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду шляхом подання через Придніпровський районний суд міста Черкаси апеляційної скарги протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86841432
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку