open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №701/31/20

Провадження №1-кс/701/4/20

УХ ВА ЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 січня 2020 рокуМаньківський районний суд, Черкаської областів складі: головуючого слідчого судді -ОСОБА_1 за участю секретаря -ОСОБА_2 зучастю прокурора- ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до ручей і документів, що знаходяться в приміщенні Комунального некомерційного підприемства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Маньківської районної ради Черкаської області, що за адресою АДРЕСА_1

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області за погодженням з прокурором Маньківського району звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться в приміщенні Комунального некомерційного підприемства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Маньківської районної ради Черкаської області, що за адресою АДРЕСА_1 .

В своєму клопотанні вказує на те, що Слідчим відділення проводиться досудове слідство за фактом того, що 08.01.2020 до Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області надійшла заява від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканця АДРЕСА_2 , про те, що 26.11.2019р. близько о 12 год. 45 хв. швидкою допомогою до приймального відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 було доставлено його племінника ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , де в результаті неналежного виконання медичними працівниками своїх професійні обов`язків, останній на території лікувального закладу втратив свідомість та в результаті падіння отримав черепно-мозкову травму, від якої в подальшому помер ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Відомості про вказане кримінальне правопорушення 09.01.2020року були внесені до ЄРДР за № 12020250210000009 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 139 КК України.

В ході подальшого досудового розслідування було встановлено, що 26.11.2019 року в 12 год. 45 хв. ОСОБА_6 був доставлений швидкою медичною допомогою в приймальне відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 .

У даному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи померлого, для забезпечення виконання якої експерту необхідно надати медичну карту стаціонарного хворого та амбулаторну карту хворого ОСОБА_6 , які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_6 , за адресою: АДРЕСА_1 , тому, виникла необхідність у тимчасовому доступі до зазначених медичних документів, а тому слідчий СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУПН в Черкаській області за погодженням з прокурором Маньківського району звернулися до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Слідчий в судовому засіданні підтримав дане клопотання.

Прокурор в судовому засіданні підтримав дане клопотання.

Суд,вислухавши слідчого,вивчивши матеріаликлопотання,вважає,що євсі підставидля наданнятимчасового доступудо речейі документів, а саме медичної карти стаціонарного хворого від 26.11.2019 та амбулаторної карти хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жителя с. Кривець Маньківського району Черкаської області, які знаходиться в КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю її вилучення в оригіналі.

Згідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. Відповідно до ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Проаналізувавши вищевикладене, суд приходить до висновку, що сторона кримінального провадження у своєму клопотанні довела наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159 - 166 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУПН в Черкаській області - задоволити.

Зобов`язати директора Комунального некомерційного підприемства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Маньківської районної ради Черкаської області, що за адресою АДРЕСА_3 , надати слідчим з групи слідчих по кримільному провадженні № 12020250210000009 від 09.01.2020р., а саме ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого від 26.11.2019 та амбулаторної карти хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жителя с. Кривець Маньківського району Черкаської області, які зберігаються в Комунальному некомерційному підприемстві " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Маньківської районної ради Черкаської області, що за адресою АДРЕСА_3 , з можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складається зазначена медична документація.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ст. 165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді. Зазначена в ухвалі слідчого судді, особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Повідомити, що згідно зі ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. У разі, якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу внутрішніх справ за місцем проведення цих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями КПК України.

Ухвала діє протягом одного місяця з моменту винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86841378
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку