open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

08.01.2020

Справа № 696/1439/19

1-кс/696/9/20

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до документів

08 січня 2020 року м. Кам`янка

Слідчий суддя Кам`янського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про отримання дозволу суду на проведення слідчої дії у вигляді тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме про надання інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, з 00 год. 00 хв. 25.12.2019 по 00 год. 00 хв. 26.12.2019 року з номером мобільного телефону НОМЕР_1 , яка знаходиться у оператора телефонного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, з 00 год. 00 хв. 25.12.2019 по 00 год. 00 хв. 26.12.2019 року з номером мобільного телефону НОМЕР_2 , яка знаходиться у оператора стільникового зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Клопотання мотивував тим, що в ході досудового розслідування матеріалів кримінального провадження № 12019250170000515 від 25.12.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 276 КК України було встановлено, що невідома особа схилила ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 до вчинення самогубства, у результаті якого останній 25.12.2019 о 16 год. 58 хв. ліг під вантажний поїзд № НОМЕР_3 на 234 км пікету № 3 перегону станції Райгород - Кам`янка.

25.12.2019 відомості по даному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019250170000516 за попередньою кваліфікацією ч. 3 ст. 120 КК України.

Згідно зібраних матеріалів кримінального провадження було встановлено, що ОСОБА_4 в день свого самогубства мав при собі мобільний телефон марки «Xiaomi Redmi Note 4» який має два слоти для sim-карток та два серійних номери. Також було встановлено, що під час скоєння самогубства та перед ним мав при собі мобільний телефон з sim-картою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із абонентським номером НОМЕР_2 , яка була використана у мобільному телефоні з ІМЕІ НОМЕР_4 , та sim-картою ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » із абонентським номером НОМЕР_1 , яка була використана у мобільному телефоні з ІМЕІ НОМЕР_5 .

З метою встановлення шляху пересування покійного ОСОБА_4 в день його самогубства, виникає необхідність в здійсненні тимчасового доступу та вилученні інформації, яка знаходиться у оператора мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: вхідних і вихідних телефонних з`єднань абонентів мобільного зв`язку з номером мобільного телефону НОМЕР_2 та яка знаходиться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: вхідних і вихідних телефонних з`єднань абонентів мобільного зв`язку з номером мобільного телефону НОМЕР_1 , на електронному носії, та враховуючи, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і отримати зазначену інформацію в інший спосіб не можливо, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаної інформації з можливістю її вилучення.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явилися. Слідчий СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 в своєму клопотанні просить розглянути дане клопотання без участі слідчого та процесуального прокурора.

Представники осіб, у володінні яких знаходиться зазначені у клопотанні документи, в судове засідання не з`явились, хоча про місце, дату і час розгляду клопотання були повідомлені належним чином, про причини неявки не повідомили.

Ознайомившись із матеріалами кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.162 КПК України інформація про зв`язок та надання телекомунікаційних послуг містить охоронювану законом таємницю. В силу ст. 9 Закону України «Про телекомунікації» та КПК України на стадії досудового розслідування слідчі органів внутрішніх справ отримують доступ до інформації про наданий конкретним оператором зв`язок та телекомунікаційні послуги за абонентськими номерами тільки згідно ухвали слідчого судді.

Отримання в інший спосіб необхідної для слідства інформації про зв`язок та надані телекомунікаційні послуги на даний час являється неможливим, проте, ця інформація, в сукупності з іншими документами кримінального провадження, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Вивчивши надані матеріали клопотання , знаходжу наявність достатніх підстав вважати, що за допомогою інформації, яка може знаходитись в оператора телекомунікацій стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 можливо отримати дані, які матимуть важливе значення у досудовому розслідуванні кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 91, 160, 163 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області старшого лейтенантаполіції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення слідчої дії у вигляді тимчасового доступу до документів.

Зобов`язати оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в частині що стосується їхніх станцій надати інформацію, яка знаходиться у оператора телефонного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташованого за адресою АДРЕСА_1 , про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, з 00 год. 00 хв. 25.12.2019 по 00 год. 00 хв. 26.12.2019 року з номером мобільного телефону НОМЕР_1 на надати на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, в якій обов`язково зазначити відповідні дані з наступними відомостями:

-адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаним вище вказаним мобільним телефоном;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента, унікальний ідентифікатор сім карти (IMSI);

-типи з`єднання абонента, який користується вищевказаним мобільним телефоном: вхідні та вихідні дзвінки, в тому числі з нульовою вартістю, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо.

Зобов`язатиоператора стільниковогозв`язку ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » вчастині щостосується їхніхстанцій надати інформацію,яка знаходитьсяу операторателефонного зв`язкуТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 розташованого заадресою АДРЕСА_2 , про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, з 00 год. 00 хв. 25.12.2019 по 00 год. 00 хв. 26.12.2019 року з номером мобільного телефону НОМЕР_2 на надати на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, в якій обов`язково зазначити відповідні дані з наступними відомостями:

-адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаним вище вказаним мобільним телефоном;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента, унікальний ідентифікатор сім карти (IMSI);

-типи з`єднання абонента, який користується вищевказаним мобільним телефоном: вхідні та вихідні дзвінки, в тому числі з нульовою вартістю, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо.

Проведення тимчасового доступу доручити: начальнику СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_5 , або старшому слідчому СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 , або заступнику начальника СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_7 , або слідчому СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , або слідчому СВ Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_8 , начальнику СКП Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області капітану поліції ОСОБА_9 , заступнику начальника СКП Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_10 , або оперуповноваженому СКП Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , або оперуповноваженому СКП Кам`янського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області лейтенанту поліції ОСОБА_12 .

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 виготовити зазначені вище відомості

на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel.

Строк дії ухвали один місяць з дня винесення.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

Джерело: ЄДРСР 86841313
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку