open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 627/17/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про арешт майна

11.01.2020смт. Краснокутськ

Слідчий суддя Краснокутського районного суду Харківської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Краснокутськ Харківської області клопотання слідчого про арешт майна, -

у с т а н о в и в :

Слідчий СВ Краснокутського ВП Богодухівського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням про арешт майна в якому зазначила, що 09 січня 2020 року до Краснокутського ВП Богодухівського ВП ГУ НП в Харківській області надійшло телефонне повідомлення о/у Дергачівського МРВ Управління СБУ в Харківській області ОСОБА_4 про те, що на території садів ТОВ «Глобівське», за адресою: вул.Гагаріна, с.Городнє Краснокутського району Харківської області, незаконно виготовляють дерев`яне вугілля, чим забруднюють атмосферне повітря.

09 січня 2020 року відомості про вказане правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020220360000007, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241 КК України.

09 січня 2020 року, під час огляду місця події, що був здійснений на відкритій території поблизу ангара, розташованого в саду ТОВ «Глобівське» в кінці вул.Гагаріна в с.Городнє Краснокутського району Харківської області, біля металевих бочок (печей) в кількості вісім штук, з яких на момент огляду було робочих дві печі, було виявлено та вилучено 35 (тридцять п`ять) поліетиленових мішків, у яких знаходилося перероблене дерев`яне вугілля.

Оскільки вищевказані мішки є предметом вчинення злочину та зберегли на собі його сліди, з метою проведення судових експертиз, слідчий просила накласти на них арешт.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Правовою підставою арешту майна є кримінальне провадження №12020220360000007, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09 січня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241 КК України.

Згідно з п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України заходом забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Згідно вимог п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

За змістом ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому п. 1 ч. 2 цього Кодексу, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч.2 ст.173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу).

Згідно з ч. 11 ст. 170 КПК України заборона на використання майна, а також заборона розпоряджатися таким майном можуть бути застосовані лише у випадках, коли їх незастосування може призвести до зникнення, втрати або пошкодження відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Згідно ч.2 п.3 тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом.

Слідчим доведено, що вищевказані поліетиленові мішки з вугіллям мають значення для даного кримінального провадження, оскільки відповідають критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України, а тому на них слід накласти арешт.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.98,170-173,309,369,370-372,376КПК України,слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання слідчого СВ Краснокутського відділення поліції Богодухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на:

-35 (тридцять п`ять) поліетиленових мішків, у яких знаходиться перероблене дерев`яне вугілля.

Вказані речізберігати натериторії КраснокутськогоВП БогодухівськогоВП ГУНП вХарківській області за адресою: Харківська область, Краснокутський район, смт.Краснокутськ, вул.Миру,170.

Копію ухвали негайно після її постановлення вручити слідчому.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Краснокутського відділення поліції Богодухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області ОСОБА_3 ..

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86840804
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку