open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 569/21750/19

1-кс/569/179/20

УХВАЛА

10 січня 2020 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні за № 12019180010005376 від 02.09.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307 КК України,

встановив:

Старший слідчий Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 звернулась до Рівненського міського суду із клопотанням,яке погодженоіз прокуроромРівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), а саме: документів, які становлять банківську таємницю:

- виписку руху коштів по рахунку№ НОМЕР_1 , за період часу з 15.10.2019 по 27.11.2019, із зазначенням повних анкетних даних особи, що є власником рахунку (картки), її дати народження, місця проживання; мобільний номер телефону, який є фінансовим по даному рахунку; фото та відео матеріали в разі існування таких по обготівкуванню коштів з даного рахунку.

Клопотання мотивоване тим, що ОСОБА_5 , порушуючи порядок, встановлений ст. ст. 4, 6, 7 Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів», маючи умисел на незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин, з корисливих мотивів, за невстановлених досудовим слідством обставинах та невстановлений час, незаконно придбав та зберігав при собі з метою збуту психотропну речовину «метамфетамін», яку 16.10.2019, близько 08 год. 20 хв., перебуваючи у квартирі АДРЕСА_2 , в ході проведення оперативної закупівлі, незаконно збув ОСОБА_6 за 500 гривень, у поліетиленовому пакетику у формі порошкоподібної речовини, яка відповідно до висновку експерта №2.1-1049/19 від 11.11.2019 є психотропною речовиною метамфетамін, 0,1021 г, обіг якого є обмеженим відповідно до списку 2 таблиці 2 Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №770 від 06.05.2000.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_5 , діючи повторно, порушуючи порядок ст. ст. 4, 6, 7 Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів», маючи умисел на незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин, діючи повторно з корисливих мотивів, за невстановлених досудовим слідством обставинах в невстановлений час, незаконно придбав та зберігав при собі з метою збуту психотропну речовину «метамфетамін», яку 27.11.2019, близько 15 год. 05 хв., перебуваючи на сходовій площадці між 4 та 5 поверхом, 2-го під`їзду, будинку АДРЕСА_3 , в ході проведення оперативної закупівлі, повторно, незаконно збув ОСОБА_6 за 800 гривень, шляхом залишення закладки, а саме у попередньо домовленому з покупцем місці, у 1 поліетиленовому пакетику у формі порошкоподібної речовини білого кольору, яка ззовні схожа на психотропну речовину «метамфетамін».

В ходіпроведення досудовогорозслідування встановлено,що ОСОБА_5 при здійсненнісвоєї злочинноїдіяльності використовуєгаманці платіжноїсистеми « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,а самена данігаманці перераховуютьсягрошові коштиза збутнаркотичних засобів.В подальшомубуло встановлено,що ізгаманців платіжноїсистеми « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,кошти перераховуютьсяна відкритіприватні рахункиклієнтів АТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати, мають істотне значення у даному кримінальному провадженні, та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту отримання грошових коштів від клієнтів (користувачів) та встановлення осіб, які причетні до вчинення даного кримінального правопорушення.

До початку розгляду клопотання слідчим ОСОБА_3 подана заява про розгляд клопотання у її відсутність, у заяві зазначено, що клопотання підтримує в повному обсязі, із підстав, наведених у ньому та просить задовольнити.

Представник АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в судове засідання не з"явився, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином, на виклик до суду не прибув, про причину неприбуття не повідомив.

Неявка слідчого та особи, у володінні якої знаходяться документи, у відповідності до ст. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Згідно із нормою ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим відділом Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019180010005376 від 02.09.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв"язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

В клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, окрім того, відомості, що містяться в документах, можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні.

Керуючись ст. 159, 163-166, 309 КПК України,

постановив:

Клопотання старшого слідчого Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні за № 12019180010005376 від 02.09.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307 КК України - задовольнити.

Надати старшому слідчому Рівненського відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), а саме документів, які становлять банківську таємницю:

- виписку руху коштів по рахунку№ НОМЕР_1 , за період часу з 15.10.2019 по 27.11.2019, із зазначенням повних анкетних даних особи, що є власником рахунку (картки), її дати народження, місця проживання; мобільний номер телефону, який є фінансовим по даному рахунку; фото та відео матеріали в разі існування таких по обготівкуванню коштів з даного рахунку.

Встановити строк дії ухвали терміном один місяць з моменту постановлення ухвали.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і оригіналів або копій документів, зобов`язана залишити володільцю речей і оригіналів або копій документів опис речей і оригіналів або копій документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду.

На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів. Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86840432
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку