open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

Справа № 569/24500/18

1-кс/569/223/20

10 січня 2020 року Рівненський міський суду Рівненської області

у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Рівне клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області майора юстиції ОСОБА_3 про продовження строків досудового розслідування, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в особливоважливих справахслідчого відділуУправління Службибезпеки Українив Рівненськійобласті майорюстиції ОСОБА_3 запогодженням ізпрокурором відділунагляду задодержанням законів органамиСБУ тадержавної прикордонноїслужби управліннянагляду укримінальному провадженніпрокуратури Рівненськоїобласті ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, у якому просить продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №22018180000000072 на дванадцять місяців, тобто до 12.01.2021.

В обґрунтування клопотанні вказує, що слідчим відділом Управління СБ України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №22018180000000072 від 12.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України, за фактом участі у терористичній організації «Донецька народна республіка».

З матеріалів клопотання вбачається, що громадянин України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 2015 по даний час, вступив до терористичної організації «Донецька народна республіка», яка утворена 07.04.2014 у м. Донецьку та основним завданнями якої, серед іншого, є вчинення терактів на території України, тобто застосування зброї, вчинення вибухів, підпалів та інших дій, що створюють небезпеку для життя та здоров`я людини, з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, а також з метою впливу на прийняття рішень чи вчинення дій органами державної влади.

Зокрема, у вказаний період часу ОСОБА_5 вступив до непередбаченого законом збройного формування терористичної організації «ДНР» - загону по проведенню спеціальних рятувальних робіт особливого ризику «Легіон» МНС ДНР, де займає посаду першого заступника начальника загону, та у якому бере участь у діяльності вказаної терористичної організації.

У ході проведення досудового розслідування за наслідками проведених слідчих дій отримано дані, які у своїй сукупності вказують на причетність ОСОБА_5 до вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Зокрема, проведено наступні слідчі та процесуальні дії: оглянуто мережу Інтернет щодо наявної інформації про структуру та діяльність терористичної організації «ДНР»; оглянуто мережу Інтернет щодо наявності інформації про участь ОСОБА_5 в незаконному збройному формуванні терористичної організації «ДНР»; оглянуто мережу Інтернет щодо наявної інформації про незаконні військові (збройні) формування терористичної організації «ДНР»; оглянуто мережу Інтернет щодо наявної інформації про незаконне військове (збройне) формування терористичної організації «ДНР»; витребувано матеріали зі зразками зображення та голосу ОСОБА_5 , після чого проведено їх огляд; призначено та отримано висновок судової портретної експертизи, якою встановлено, що особа, зображена на окремих фото та відео файлах, які вказують на причетність даної особи до незаконного військового (збройного) формування терористичної організації «ДНР», є ОСОБА_5 ; призначено та отримано висновок судової експертизи відеозвукозапису, якою встановлено, що голос особи, зображеної на окремих відео файлах, які вказують на причетність даної особи до незаконного військового (збройного) формування терористичної організації «ДНР», належить ОСОБА_5 ; допитано як свідка осіб, що проходили військову службу із ОСОБА_5 та які впізнали його на фото та відеоматеріалах, що дають можливість стверджувати про участь даної особи у діяльності незаконного військового (збройного) формування терористичної організації «ДНР» (всього допитано 7 осіб); витребувано матеріали щодо обвинувального вироку ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 426 КК України; витребувано інформацію щодо перетинів державного кордону України ОСОБА_5 ; витребувано копію особової справи ОСОБА_5 ; скеровано численні доручення щодо встановлення місцеперебування ОСОБА_5 на даний час, а також місцеперебування осіб, які є його близькими родичами.

Відповідно до інформації, що надходить з оперативного підрозділу, та інших матеріалів, отриманих у ході проведення слідчих та процесуальних дій, ОСОБА_5 перетнув у 2015 року лінію розмежування через КПВВ Мар`їнка та перебуває на тимчасово непідконтрольній території України. На даний час не встановлено осіб, які є близькими родичами ОСОБА_5 та мешкають чи перебувають на території України. Дані обставини унеможливлюють закінчення досудового розслідування у строк до 12.01.2020. На даний час продовжують вживатись заходи спрямовані та встановлення місцезнаходження ОСОБА_5 .

Слідчий в судовому засіданні, вказавши на обґрунтованість доводів, викладених в клопотанні, просив про його задоволення.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку про часткове задоволення клопотання.

Судом встановлено, що слідчим відділом Управління СБ України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №22018180000000072 від 12.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України, за фактом участі у терористичній організації «Донецька народна республіка».

Строк досудового розслідування цього кримінального провадження відповідно до ст. 219 КПК України закінчується 12 січня 2020 року.

Відповідно до п 3 ч.1 ст.219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить: вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно ч. 1ст. 294 КПК Україниякщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Відповідно до ч.2 ст.219 КПК Українистрок досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: 1) двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Злочин, передбачений ч. 1 ст. 258-3 КК України є особливо тяжким.

В межах кримінального провадження №22018180000000072 від 12.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України, жодній особі не повідомлено про підозру.

Частиною 1 ст.295-1КПК Українивизначений порядок продовження строку досудового розслідування слідчим суддею, зокрема, у випадках, передбаченихстаттею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Враховуючи, що слідчим доведено необхідність продовження строку досудового розслідування, визначеного в клопотанні, достатнього для потреб досудового розслідування, слідчий суддя прийшов до висновку про необхідність продовження строку досудового розслідування на 6 (шість) місяців, тобто до 12 липня 2020 року.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області майора юстиції ОСОБА_3 задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22018180000000072 від 12.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України, на шість місяців, тобто до 12 липня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 86840431
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку