open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 550/15/20

Провадження № 1-кс/550/8/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2020 року смт.Чутове

Слідчий суддя Чутівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув клопотанняслідчого ЧутівськогоВП КарлівськогоВП ГУНПв Полтавськійобласті, ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю,подане врамках кримінальногопровадженнявнесеногодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 23.10.2019за №12019170350000364за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.185КК України, -

В С Т А Н О В И В :

09.01.2020 до суду надійшло клопотання слідчого Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області, ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання мотивовано тим, що 23.10.2019 до чергової частини Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області надійшла заява від ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 про те, що в період часу з 09.30 год по 13.15 год 23.10.2019, невідома особа, шляхом розбиття віконної шибки, проникла всередину будинку, що розташований за вищевказаною адресою, звідки таємно викрала належні йому грошові кошти в сумі 12000,00 грн та ноутбук.

Під час вчинення даного кримінального правопорушення злочинці могли користуватися послугами операторів телекомунікацій. Спеціалістом було встановлено базові станції (сукупність обладнання операторів) оператора телекомунікацій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення можливе лише шляхом перевірки інформації про з"єднання кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, які перебували з 06.00 год 23.10.2019 по 13.00 год 23.10.2019 (включно) у зоні дії базових станцій оператора телекомунікацій. Отримати зазначені у клопотанні відомості в інший спосіб неможливо. Вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до суду не з`явився, повідомлявся про розгляд клопотання належним чином.

Заслухавши надане слідчим обґрунтування клопотання та дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливість ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК Українипередбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. Зазначеною статтею також визначені вимоги до клопотання.

Речі і документи, які містять охоронювану законом таємницю визначеністаттею 162 КПК України, до яких, згідно п. 7 ч. 1 зазначеної статті, відноситься інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Згідно з ч. 5, 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено, що клопотання погоджено з прокурором та відповідає вимогамКПК України.

До клопотання доданий витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 12019170350000364 за ознаками ч.3ст.185КК України, в рамках якого подається клопотання.

З матеріалів клопотання та пояснень вбачається, що було вчинено кримінальне правопорушення за ознаками ч.3 ст.185 КК України.

Так, слідством встановлено, що в період часу з в період часу з 09.30 год по 13.15 год 23.10.2019, невідома особа, шляхом розбиття віконної шибки, проникла всередину будинку, що розташований по АДРЕСА_1 що розташований за вищевказаною адресою та належить ОСОБА_4 , звідки таємно викрала належні останньому грошові кошти в сумі 12000,00 грн та ноутбук.

Слідчим доведено, що інформація про з`єднання кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, які перебували в період часу з 06.00 год 23.10.2019 по 13.00 год 23.10.2019 (включно) у зоні дії зазначених базових станцій оператора телекомунікацій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме - встановлення осіб, причетних до злочину, що можливе лише шляхом перевірки інформації та може бути використана у якості доказів.

Одержати зазначену інформацію іншими способами не можливо, оскільки згідно зі ст. 9 Закону України «Про телекомунікації» охорона таємниці телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами, телекомунікацій, та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцієюта законами України. Зняття інформації з телекомунікаційних мереж заборонене, крім випадків, передбачених законом. Оператори, провайдери телекомунікацій зобов`язані вживати відповідно до законодавства технічних та організаційних заходів із захисту телекомунікаційнихмереж, засобів телекомунікацій, інформації з обмеженим доступом про організацію телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями131,132,159-165,369-372 КПК Українислідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого ЧутівськогоВП КарлівськогоВП ГУНПв Полтавськійобласті, ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю,подане врамках кримінальногопровадженнявнесеногодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 23.10.2019за №12019170350000364за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.185КК України- задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до інформації слідчому СВ Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області, лейтенанту поліції ОСОБА_3 або начальнику СВ Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області, майору поліції ОСОБА_5 або заступнику начальника СВ Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_6 або інспектору СВ Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області, лейтенанту поліції ОСОБА_7 або оперуповноваженому СКП Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_8 про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, здійснених через :

LAC 24233 CID 8196;

LAC 24233 CID 21981;

LAC 24233 CID 21982;

у період часу з 06.00 год 23.10.2019 по 13.00 год 23.10.2019 (включно), що перебуває у володінні оператора телекомунікацій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », надати слідчому Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області, лейтенанту поліції ОСОБА_3 або начальнику СВ Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області, майору поліції ОСОБА_5 або заступнику начальника СВ Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_6 або інспектору СВ Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області, лейтенанту поліції ОСОБА_7 або оперуповноваженому СКП Чутівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_8 можливість вилучити на паперовому та/або електронному носії документ за вказаними вище координатами та періодом часу з наступними відомостями:

1.1.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (даліІМЕІ), яке перебувало у зоні дії базових станцій (абонент А).

1.2.Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок абонентів А.

1.3.Типи з`єднання абонентів А: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо.

1.4.Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентам А.

1.5.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, ІМЕІ), з яким відбувався сеанс зв`язку абонентів А (абоненти Б).

Строк дії ухвалипо 11 лютого 2020.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, підлягає обов`язковому виконанню.

У випадку невиконання ухвали слідчого судді слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86840301
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку