open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 09.01.2020 Справа № 554/116/20

Провадження № 1-кс/554/645/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.01.2020 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання слідчого Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , подане у кримінальному провадженні №12020170300000019 від 06.01.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 290 КК України, про накладення арешту на майно -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження №12020170300000019 від 06.01.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 290 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 06.01.2020 року до Полтавського РВП надійшов рапорт від інспектора роти №2 БУПП в Полтавській області ДПП ОСОБА_4 про те, що на а/д Київ-Харків МОЗ 331 км поблизу с. Супрунівка Полтавського району при перевірці документів на автомобіль RENAULT LAGUNA д.н.з. НОМЕР_1 , було виявлено явні ознаки підробки свідоцтва про реєстрацію ТЗ та неспівпадіння номеру кузова на автомобілі.

06.01.2020 року слідчим відділенням Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020170300000019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 290 КК України.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.01.2020 року, згідно якого автомобіль RENAULT LAGUNA д.н.з. НОМЕР_1 , зеленого кольору вилучено та направлено на зберігання до майданчику для тимчасового зберігання транспортних засобів за адресою: Полтавський район с. Розсошенці, вул. Кременчуцька, 2В, та свідоцтво про реєстрацію ТЗ серії НОМЕР_2 на даний автомобіль на ім`я ОСОБА_5 , вилучено та зберігається при матеріалах кримінального провадження.

Постановою слідчого від 06.01.2020 року автомобіль RENAULT LAGUNA д.н.з. НОМЕР_1 , свідоцтво про реєстрацію ТЗ серії НОМЕР_2 визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 5 ст. 171 КПК України клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено.

Слідчий 09.01.2020 р. надав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, клопотання підтримав.

Володілець автомобіля, ОСОБА_6 , 09.01.2020 р. надав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, не заперечував проти накладення арешту, покладається на розсуд суду при розгляді клопотання.

До суду 04.12.2019 року, від власника майна, ОСОБА_7 , надійшла заява про розгляд клопотання за його відсутності; заперечень на клопотання слідчого не надано.

Згідно з ч. 4ст. 107 КПК Україниу зв`язкуіз неприбуттяму судовезасідання всіхосіб, якіберуть участьу судовомупровадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду клопотання не здійснювалось.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання слідчого, долучені до нього копії з матеріалів кримінального провадження, дійшов наступного висновку.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

В даному випадку, метою накладення арешту є збереження речових доказів, що було вилучено в ході огляду місця події.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення (ч. 1 ст. 98 КПК України).

Відповідно доч.1ст.170КПК України арештоммайна єтимчасове,до скасуванняу встановленомуцим Кодексомпорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснує сукупністьпідстав чирозумних підозрвважати,що воноє доказомзлочину,підлягає спеціальнійконфіскації упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого,третіх осіб,конфіскації уюридичної особи,для забезпеченняцивільного позову,стягнення зюридичної особиотриманої неправомірноївигоди,можливої конфіскаціїмайна.Арешт майнаскасовується увстановленому цимКодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Вилучене в ході огляду місця події майно відповідає критеріям речового доказу, відповідно до ст. ст. 98 КПК України, оскільки є майном, що зберігло на собі сліди злочину, та є необхідним для встановлення важливих обставин справи у кримінальному провадження та може бути використано для проведення ряду експертиз.

Необхідність накладення арешту обумовлена метою забезпечення доказової бази у кримінальному провадженні, забезпечення проведення необхідних слідчих дій та експертних досліджень, а тому, з метою забезпечення ризиків його знищення, приховування та відчуження, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання та накладення арешту на вилучене майно.

Керуючись ст. ст. 170-173 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Накласти арешт шляхом встановлення заборони володіння, користування та розпорядження, в тому числі проведення будь-яких ремонтних робіт, до скасування арешту у передбаченому КПК України порядку, на майно, вилучене під час огляду місця події 06.01.2020 року, а саме на:

- автомобіль RENAULT LAGUNA д.н.з. НОМЕР_1 , зеленого кольору, який знаходиться у користуванні гр. ОСОБА_6 , місцем зберігання якого визначити - майданчик для тимчасового зберігання транспортних засобів за адресою: Полтавський район с. Розсошенці, вул. Кременчуцька, 2В.

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу вказаного автомобіля, серії НОМЕР_2 від 20.12.2018 року, на ім`я ОСОБА_5 , місцем зберігання якого визначити - при матеріалах кримінального провадження №12020170300000019.

Виконання ухвали доручити слідчому Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 .

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду протягом п`яти днів.

Власники, володільці майна можуть оскаржити ухвалу слідчого судді з моменту отримання копії вказаної ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86840212
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку