open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 11.01.2020 Справа № 554/10713/19

У Х В А Л А

Іменем України

11 січня 2020 року Октябрський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

потерпілих ОСОБА_4 , ОСОБА_5

обвинуваченого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Полтаві кримінальне провадження № 12019170040002342 по обвинуваченню

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця, зареєстрованого та мешканця АДРЕСА_1 , громадянина України, освіта середня спеціальна, не працюючого, розлученого, не судимого

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України,

в с т а н о в и в :

Викладення встановлених судом обставин

Відповідно до обвинувального акта ОСОБА_6 в порушення вимог ст. 28 Конституції України, згідно якої кожен має право на повагу до його гідності, а також в порушення вимог Закону України «Про запобігання та протидії домашньому насильству» безпричинно, умисно систематично вчиняє фізичне та психологічне насильство відносно своїх батьків похилого віку: батька ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та матері ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з якими разом проживає за адресою: АДРЕСА_1 , що призвело до фізичних та психологічних страждань останніх.

Так, 9 серпня 2019 року, близько 19 год. 00 хв., перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, ОСОБА_6 повернувся додому за місцем своєї реєстрації та фактичного проживання, де знаходились його батьки, та вчинив відносно них домашнє насильство, яке проявилось у висловлюванні словесних образ нецензурною лайкою, погрожуванні фізичною розправою матері ОСОБА_5 шляхом приставляння ножа до її шиї, висловлюванні нецензурних образ, погроз фізичною розправою з демонструванням ножа та штовханням батька, в результаті чого спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді різаної рани м`яких тканин, які утворилися від дії колючо-ріжучого предмету, які згідно висновку судово-медичної експертизи № 1037 від 25 листопада 2019 року кваліфікуються як легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я, внаслідок чого завдав батькам страждань психологічного характеру, погіршення якості їх життя, фізичного болю.

Кваліфікація дій обвинуваченого органами досудового розслідування

Органами досудового розслідування дії обвинуваченого ОСОБА_6 , які виразились в умисному систематичному вчиненні фізичного та психологічного насильства, що призвело до фізичних та психологічних страждань, розладів здоров`я, погіршення якості життя батьків, кваліфіковані за ст. 126-1 КК України, як вчинення домашнього насильства.

Позиції сторін судового провадження

В ході підготовчого судового засідання потерпілі ОСОБА_4 та ОСОБА_5 відмовилися від обвинувачення та просили суд закрити кримінальне провадження щодо обвинуваченого з цих підстав.

Прокурор та обвинувачений не заперечували проти закриття кримінального провадження в зв`язку з відмовою потерпілих від обвинувачення.

Мотиви суду

Заслухавши думку прокурора, який не заперечував проти закриття кримінального провадження в зв`язку з відмовою потерпілих від обвинувачення, думку обвинуваченого, який з цим погодився, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку про необхідність закриття кримінального провадження, виходячи з наступного.

Відповідно до змісту п. 1 ч. 1 ст. 477 КПК України кримінальне правопорушення, передбачене ст. 126-1 КК України відноситься до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представник відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Отже, судом встановлені наявні підстави для закриття кримінального провадження.

Питання про речові докази суд вирішує відповідно до вимог статті 100 КПК України.

Керуючись статтями 284-288, 477 КПК України, суд,

у х в а л и в :

Закрити кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України у зв`язку з відмовою потерпілих від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Речові докази по матеріалах кримінального провадження знищити.

Ухвалу може бути оскаржено в Полтавський апеляційний суд через районний суд протягом семи днів з дня її проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію ухвали.

Копія ухвали не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім у судовому засіданні.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86840167
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку