open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 367/10199/19

Провадження №1-в/367/47/2020

УХВАЛА

Іменем України

08січня 2020року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

представника лікарні ОСОБА_5 ,

особи, щодо якої подана заява ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань суду кримінальне провадження за заявою заступника головного лікаря Комунального закладу Київської обласної ради "Київської обласної психоневрологічної лікарні № 2" ОСОБА_7 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 у психіатричному закладі зі звичайним наглядом,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник головного лікаря Комунального закладу Київської обласної ради "Київської обласної психоневрологічної лікарні № 2" звернувся до суду із заявою в якій просив продовжити ОСОБА_6 застосування примусових заходів медичного характеру у психіатричному закладі зі звичайним наглядом.

У судовому засіданні представник Київської обласної психоневрологічної лікарні № 2 ОСОБА_5 пояснив, що на даний час стан здоров`я ОСОБА_6 не покращився і він потребує продовження примусового лікування.

Прокурор в судовому засіданні вважав, що заяву необхідно задовольнити та продовжити ОСОБА_6 строк примусового лікування.

Захисник ОСОБА_4 у судовому засіданні заперечував проти продовження ОСОБА_6 примусового лікування, вважав, що можливо змінити його на амбулаторне.

Особа, щодо якої подана заява лікувальним закладом ОСОБА_6 в судовому засіданні не заперечував щодо її задоволення.

Заслухавши думку прокурора, захисника, представника лікарні, ОСОБА_6 , вивчивши матеріали провадження, суд прийшов до висновку, що заява підлягає до задоволення з таких підстав.

Так, судом встановлено, що ухвалою Макарівського районного суду Київської області від 12.07.2019р. до ОСОБА_6 було застосовано заходи медичного характеру у вигляді поміщення в психіатричну лікарню із звичайним наглядом.

ОСОБА_6 був госпіталізований в Київську обласну психоневрологічну лікарню 06.02.2019 року на підставі ухвали Макарівського районного суду Київської області від 06.02.2019 року, якою до ОСОБА_6 було застосовано запобіжний захід у виді поміщення хворого до психіатричного закладу КЗ КОР «КОПЛ № 2», який в подальшому неодноразово був продовжений.

Згідно з висновком лікарської комісії лікарів-психіатрів від 20.12.2019 року, зафіксованому в висновку психіатричного обстеження ОСОБА_6 , враховуючи недостатність позитивних змін, нестійкість психічного стану хворого (періодично виникаюча конфліктність, дратівливість, формальність критичного усвідомлення свого злочину), порушені родинні зв`язки, невирішеність соціальних питань, комісія прийшла до висновку про те, що ОСОБА_6 потребує продовження строку примусових заходів медичного характеру в психіатричній лікарні зі звичайним наглядом.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 КК України особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

У відповідності зі ст. 17 Закону України "Про психіатричну допомогу", якщо буде потреба продовження госпіталізації в примусовому порядку понад 6 місяців представник психіатричної установи повинен направити в суд за місцем знаходження психіатричної установи заяву про продовження такої госпіталізації.

Суд, вислухавши думку прокурора, захисника та хворого, представника психіатричної установи, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що ОСОБА_6 в силу свого психічного стану здоров`я та тяжкості вчинених суспільно-небезпечних діянь потребує продовження примусових заходів медичного характеру.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 95 КК України, ст.ст. 376, 514 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву заступника головного лікаря Комунального закладу Київської обласної ради "Київської обласної психоневрологічної лікарні № 2" ОСОБА_7 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 , у психіатричному закладі зі звичайним наглядом - задовольнити.

Продовжити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 застосування примусових заходів медичного характеру у психіатричному закладі зі звичайним наглядом строком на 6 місяців.

Повний текст ухвали буде складений, в межах строків, визначених ч. 2 ст. 376 КПК України та оголошено 10 січня 2020 року.

На ухвалу до Київського апеляційного суду через Ірпінський міський суд Київської області може бути подано апеляцію протягом 7 днів.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86839000
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку