open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 361/77/20

Провадження № 1-кп/361/383/20

11.01.2020

В И Р О К

І менем У к р а ї н и

11 січня 2020 року Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

з участю : прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Бровари кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019110130003367 від 03.12.2019 року про обвинувачення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Красилівка Броварського району Київської обл., українця, громадянина України, не одруженого, із повною середньою освітою, офіційно не працюючого, зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 , раніше не судимого.

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст..335 КК України

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 , будучи придатним за станом здоров`я громадянином України, якому до дня відправлення у військову частину виповнилося 18 років, та який ще не досяг 27-річного віку, який не має права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу, а тому згідно Указу Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» від15.02.2018№33/2018, керуючись Конституцією України, Законом України «Про військовий обов`язок і військову службу» посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 було складено повістку про виклик до військового комісаріату у зв`язку із призовом на строкову військову службу.

Так, 03 жовтня 2019 року ОСОБА_5 був ознайомлений із змістом повістки про виклик щодо прибуття до Броварського ОМВК 25.11.2019 року о 08 год. 30 хв., для подальшого відправлення на збірний пункт до ІНФОРМАЦІЯ_3 для відправки у військову частину, тобто був належним чином повідомлений про обов`язок прибуття для подальшої відправки у військову частину для проходження строкової військової служби, післячого у останнього виник умисел, направлений на ухилення від призову на строкову військову службу.

Реалізуючи свійумисел,направлений наухилення відпризову настрокову військовуслужбу ОСОБА_5 не прибув25листопада 2019року дозбірного пункту,що розташованийза адресою: АДРЕСА_2 ,всупереч вимогамст.65Конституції України та ст. 15 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», таким чином ухилився від призову на строкову військову службу.

В судовому засіданні прокурор просив затвердити угоду про визнання винуватості, оскільки 20.12.2019 між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_5 ухвалено угодупро визнаннявинуватості,згідно якоїобвинувачений беззастережно визнавсвою винуватістьу кримінальномуправопорушенні передбаченомуст.335 КК України.Сторони узгодилипокарання ст.335 КК України у виді обмеження волі на строк 2 роки. У відповідності до ст. ст. 75, 76 КК України звільнити обвинуваченого ОСОБА_5 від відбування призначеного основного покарання , встановивши йому строк випробовування в 1 рік. Та покласти на нього обов`язки, передбачені ст..76 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_5 просив затвердити угоду, повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушенні передбаченому ст..335 КК України та показав, що він повністю розуміє права, надані йому законом, наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, щодо якого він визнає себе винуватим, вид покарання, який буде застосовано до нього у разі затвердження такої угоди.

Захисник ОСОБА_4 не заперечувала проти затвердження угоди.

Згідно зі ст. 468 КПК України, у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним.

Відповідно до ч. 3 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості, може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам .

Злочин,передбачений ст.335 КК України, у вчиненні якого обвинувачений ОСОБА_5 визнав себе винуватим, завдав шкоди лише державним чи суспільним інтересам .

Судом з`ясовано, що обвинувачений розуміє права, визначені п. 1 ч. 5 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені п. 1 ч. 1 ст. 437 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, яке буде застосовано до нього у разі затвердження угоди судом.

З пояснення обвинуваченого ОСОБА_5 вбачається, що укладення угоди є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин ніж ті, що передбачені в угоді. Обвинувачений погодився на призначення узгодженого покарання.

Умови даної угоди не суперечать вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України.

З урахуванням наведеного суд вважає за необхідне затвердити угоду про визнання винуватості і призначення обвинуваченому, узгоджене сторонами, покарання.

Таким чином, суд приходить висновку, що винність обвинуваченого ОСОБА_5 в ухиленні відпризову настрокову військовуслужбу -доведена повністю,тому вінповинен нестиза такідії кримінальнувідповідальність,а йогодії судкваліфікує за ст.335 КК України .

Заходи забезпечення кримінального провадження в порядку ст. 131 КПК України, в тому числі запобіжний захід обраний стосовно ОСОБА_5 під час досудового розслідування і судового не застосовані.

Речові докази : копії документів-залишити в матеріалах провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 314, 349, 368, 374, 394, 473, 474,475 КПК України, суд

З А С У Д И В:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 20.12.2019 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019110130003367 від 03.12.2019 року, укладену між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_5 ..

ОСОБА_5 визнати винуватиму пред`явленомуобвинувачені завчинення кримінальногоправопорушення,злочину,передбаченого ст.335 КК України та призначити йому покарання за цією статтею, у виді обмеження волі на строк 2(два) роки.

У відповідності до ст. ст. 75, 76 КК України звільнити обвинуваченого ОСОБА_5 від відбування призначеного основного покарання , встановивши йому строк випробовування в один рік. Та покласти на нього обов`язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; повідомляти органи пробації про зміну місця проживання роботи та навчання; періодично з`являтися для реєстрації в органи пробації

Речові докази : копії документів:: облікова карткапризовника ОСОБА_5 ,розписка проотримання повісткина медичнукомісію від19.09.2019, розписка проотримання повісткипро відправкувід 03.10.2019, довідка ВЛКвід 19.09.2019№ 9/635, лист вивченнявід 02.09.2019, інформаційна довідка про результати перевірки кандидата на військову службу ,паспорт та картка платника податків ОСОБА_5 , свідоцтво про народження - залишити в матеріалах провадження.

Вирок може бути оскаржено з підстав, передбачених ч. 3 ст. 394 КПК України, до Київського апеляційного суду через Броварський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок суду набирає законної чинності після закінчення строку подання апеляційних скарг, якщо такі скарги не будо подано.

Учасники судового провадження мають право отримувати в суді копію вироку.

Копії вироку негайно після його проголошення вручаються засудженому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86838934
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку